Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poslat balik pres sluzbu EMS od CP?

Od: noooo odpovědí: 4 změna:
Ahoj,chtel bych se zeptat,jestli mate nekdo zkusenosti s posilanim baliku přes expresni sluzbu EMS od posty.Chtel bych totiz posl
at balik,ktery vazi asi 13Kg,ale nevim jake "slozenky" k tomu mám vyplnit.Podaci listek pravdepodobne ano,ale dobirkovou slozenku ne?Je na EMS nejaky specialni formular(slozenka)?Opravdu doruci do druheho dne a co kdyz adresata nezastihnou?Pisu to z mobilu,tak omluvte prip. Chyby.Diký

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Balík je možno poslat až do hmotnosti 20 Kg a to i jako dobírku. Vyplňuje se Adresní štítek, který dostaneš na poště. Doručení je garantováno opravdu do druhého dne (mám vyzkušeno). Pokud adresát není doma (za to pošta fakt nemůže) je balík uložen na dodací poště k vyzvednutí.

Více zde:

ceskaposta.cz/...

noooo
hodnocení

A pokud bych to chtěl poslat jako dobírku,jednodušše k tomu EMS Adresnímu štítku dám složenku typu C?:) Díky

myse*
hodnocení

2x

na EMS je speciální propisovací a samolepicí formulář - dostanete na poště - vypsat propiskou... 1 kopie bude vaše, zbytek nalepí... Je jiný pro tuzemskou a jiný pro zahraniční poštu. Jo, je to celkem drahé...

Podací lístek klasický není potřeba, dobírkovou složenku jen v případě, že to chcete na dobírku...

noooo
hodnocení

Tak jsem to byl dnes odeslat.Žádnou kopii toho EMS vnitrostátního Adresní štítku jsem nedostal.Vyplnil jsem právě Adresní štítek,dobírkovou šloženku typu C a nějaký speciální podací lístek (byly na něm telefon ,email,aj. ),který jsem pak tedy dostal zpět.Nevíte někdo,zda ten stroj,který tiskne údaje na podací lístky ,je taky skenuje?Ve spěchu jsem tam totiž nenapsal PSČ adresáta,udanou a dobírkovou cenu.Nebyl by to pak problém?(že by to EMS nepřijmuli)Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poslat balík

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]