Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se sociální pracovnicí

Od: rudolfovi* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, mám problém se sociáolní pracovnicí (SP). S bývalou manželkou oba souhlasíme se střídavou péčí ale SP mi vyhrořuje, že pokud nebude fungovat komunikace tak ji nedoporučí. Matce nijak nevyhrožuje. Dcera byla do února t.r. v péči matky od té doby funguje prozatimní střídavá péče a oba s ní souhlasíme. Za tu dobu se SP nebyla ani jednou podívat ke mě domů, odmítla vyslechnout moji družku, která se podílí na výchově dcery, nevyžádala si posudek ze školky, kde si učeitlky všimli rapidního zleopšení v chování dcery... Stále argumentuje komunikací a jiné podmínky ani nezmiňuje. Když chci nahlédnout do spisu dcery odmítá, na dotazy neodpovídá jen mlčí a stále opakuje že střídavou péči nedoporučí protože nefunguje komunikace. Ano možná je to pravda ale na všem důležitém se s ex domluvíme přes SMS nebo při předání dcery. Vrchol je, že pak do záznamu z ústního jednání napíše něco zcela jiného než bylo řečeno, o svých chybách vůbec ne a o neochotě sdělit jakým právním řádem se řídí střídavá péče a jiné informace také ne. Ze zápisů tak vyplývá, že jsem otec neschopný se postarat. Mám právo si vyžádat nějakou revizi její činnosti? Mohu nahrávat naše jednání na diktafon? Nebo jak jinak dokázat, že jednání probíhá víceméně tak, že mě neustále obviňuje, co jsem neudělal a neodpovídá na mé dotazy?

Děkui za odpověď a případné rady kdo jste se s takovým jednáním již setkal. Budu vděčný za jakýkoli tip.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

0x

rudolfovi, stěžujte si u jejího nadřízeného, pak máte možnost u nadřízeného orgánu ( nepíšte, zda je pracovnice u obecného úřadu, magistrátu apod), dále na příslušném ministerstvu. Měla by Vám na Váš dotaz ,kde si na ni můžete stěžovat, odpovědět právě ta soc.pracovnice. Už to má psychologický moment. Do stížnosti uveďte v kopiích vše o co jste žádal a vše, co odpověděla a na základě jakého šetření (?) a co zůstalo z její strany naprosto bez odpovědi. Bylo by dobré aby Vám ve stížnosti podpořila i Vaše manželka (stačí jednovětný souhlasný přípis na stížnost), aby bylo jasné, že jako rodiče postupujete jednotně v zájmu Vašeho dítěte. Karina

ladinpraha*
hodnocení

0x

Karina ti v podstatě odpověděla. Nahrávat si to můžeš, proč bys nemohl. A uvědom si, že ty si vlastně tyhle úředníky platíš, tak se podle toho chovej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]