Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám pozemek, který bych chtěl darovat Lesům ČR. Všechny náklady s tím spojené Lesy ČR uhradí, ale nevím, jestli si mohu tento dar odečíst v daňovém přiznání, protože §15 je nesouvislou větou, které tedy ať se snažím, jak se snažím, nerozumím.
Děkuji všem za odpověď.
Darovat pozemek lesům čr.je největší blbost co jsem udělal v 70sátych letech.Doteď toho lituji.Je nutno je prodat,a když není zájemce,tak si je pnechat.Platí se jen za tzv údržbu a je to pár kaček.Vyloženě vás od darování zrazuji.
No, ona je to taková zapeklitá záležitost, protože pozemek je na katastru zapsán jako les, ale žádné stromy tam prakticky již nejsou, jelikož ten nálet co tam byl, se musel stejně nechat pořezat, protože se na něm usídlil kůrovec. Zato každoročně chodí příkazy od správce lesa (což jsou tedy také Lesy ČR), kolik se má čeho vysázet, co se má ožínat, atp., což je finančně tak náročné, že to nemá vůbec smysl. Tak proto jsem jim ten pozemek nabídnul. Teď mě jen zajímá, jestli se na to dá aplikovat ten §15.
Ano neodpovídám přímo na dotaz,nezkusil jste převést pozemek třeba na pastvinu,tak by šly lesy k šípku a na pastvině může být cokoli.
No to je problémek, když to bylo zakůrovcované. Co to tak prodat jinému nebo zasázet les, jsou na to dotace (pronajmout). Převést na něco jiného a nechat nálet a neošetřovat by asi Lesy nepotěšilo. Převod je nutno zdůvodnit. Za pokus to stojí, ale i jiné pozemky se ze zákona obdělávají. Otázka i jak je to situované. Mám také "les", divočina, ale je klid, vedle je to obce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.