Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kurz si vybrat pro budoucí podnikání

Od: podnikatelicka odpovědí: 9 změna:

Ahoj, přemýšlela jsem, že jako studentka VŠ bych si udělala nějaký kurz, abych si pak mohla trochu vydělávat a něco umět navíc a ne jen shánět brigády.

Chci se zeptat, zda víte o nějaké oblasti, ve které se pak bezpečně uplatním. Abych nevyhodila peníze za kurz a pak o to neměl nikdo zájem. Nabízí se masérský kurz, kosmetika, kurt pro trenéra nordic walking, atd.

Víte o něčem? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Tyto kurzy mi připadají na nic. Jen vyhozené peníze. Za sebe vám mohu říci, že já bych k takovému masérovi rychlokvašce vůbec nešla. Pochybuji totiž, že by takový masér vůbec poznal, co a jak má masírovat, aby mi vůbec pomohl. Šla bych zásadně jen do rehabilitačního centra pod vedením odborně vzdělaného fyzioterapeuta. Kosmetika - těch je jak hnoje. Kurz pro trenéra nordic walking - no je to asi teďka moderní, ale co na tom chcete jako trénovat? Chůzi s tyčkami? To snad zvládne každý sám i bez trenéra.

podnikatelicka
hodnocení

Takové rady jsem se bála, či spíš, bála jsem se, že to je jen můj pocit, že mě tu někdo vyvede z omylu a přijde s něčím, co právě není takové:D sakryš.. :D

eulalie*

A tak si ještě chvíli počkejte, on vám určitě někdo odpoví erudovaněji než já. Já vypsala jen mé aktuální pocity a potřeby, no.

lidka*
hodnocení

0x

Mně by se osobně líbila parta 3 až 4 šikovných studentek nebo studentů a zaměřila bych se na hlídání a výuku dětí cizinců, třeba i doučování a příležitostné hlídání. Mohl by být třeba zájem ze strany vietnamských podnikatelů, nebo i jiných národností. Oni jsou cílevědomí a chtějí aby jejich děti získaly dobré vzdělání. Možná by byl zájem i ze strany dospělých. *tuc* Šlo by asi o to, najít způsob, jak si získat důvěru jejich komunity a najít stálé zákazníky. *placni*

Nebo podle oboru, který studujete, najít si společnost, který by měla zájem o vás po dobu studia a případně vás i zaměstnat po ukončení VŠ. Už by věděli, zda budete splňovat jejich požadavky. Tak hodně štěstí, ať něco dobrého vymyslíte! *palec*

buss
hodnocení

0x

Chybí podstatná info, o jakou VŠ se jedná a z toho vycházet, umím, budu umět, získávat zkušenosti, ověřovat . Poptávané snad jen ve velkých městech, otravovat lidi. Co tak účetnictví, hvězdopravectví, doučovat děcka ...?

sebod*

Určitě bych volila kurs účetnictví. A začít maličkými živnostníky, kteří mají pár faktur za rok a postupně pronikat do této problematiky. A pak si můžeš troufnout na větší a větší zakázky.

K tomu účetnictví - z 90ti % to je opravdu rutinní práce. Výdej -příjem. U těch zbývajících 10ti % se musí přemýšlet a třeba se poradit s někým zkušenějším.

A budoucnost to má také.

podnikatelicka
hodnocení

Z účetnictví jsem maturovala. Ale mohu vám říct, že to budu raději uklízet než dělat účto:D

eulalie*

No vidíte a hnedka máte námět pro podnikání - domácí uklízečka. Víte kolik zaměstnaných žen by to přivítalo? Účetnictví - no nevím, je to dost obtížné se orientovat v množství všech možných zákona a změn k nim. Jako maturita je dost málo bez praxe. A dobrá účetní je ceněná hlavně pro to, kolik dokáže uspořit na daních, navíc účetní program není zrovna levná záležitost.

podnikatelicka
hodnocení

To si piště, že matura je na prd, ale myslím, že by byl zbytečný kurz. Ale účetnictví opravdu není nic pro mě, furt se hrabat v číslech a řešit co jak udělat, aby se to mohlo co nejvíc ošulit. To přenechám lidem, co chtějí sedět v kanclu. Uklízečka by asi nebyla na škodu, to máte recht.

Studuji humanitní školu, moc mě baví, ale vím, že v budoucnu, co se týče práce, nebudu to mít zrovna jednoduché. Proto jsem si říkala, že bych si dělala něco bokem, co by mě taky uživilo. To víte, nejradši bych si otevřela restauraci, ale to je až za hodně dlouho, nejdřív potřebuju zálkladní kapitál:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]