Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cítím se jako společenský vyvrhel

Od: liliop odpovědí: 10 změna:
Cítím se jako asociál. I přesto, že bych uměl bavit společnost, tak mě odrazují ty alfasamci. A já společnost umím bavit. Nevím proč, ale vždy znervozním, když vidim, že je někdo oblíbenej, klesne mi sebevědomí.
Diskotéky nejsou pro mě. Mám tam pocit, že jsou všichni výš než já. Já se tam neumím bavit.
Nikam nechodim. Proč se tak bojim?
Jak se nebrat vážně a nepozorovat se? Trochu je to ovlivněný mojí minulostí, která nebyla moc dobrá. A je mi dvacet jedna.
Sebevědomí mi chybí. Vypadam jak vyžle. (to jsem myslel, že se píše vižle)
Jak se nebát a být víc průbojnější?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Na diskotékách může být nad ostatními jenom ten, kdo stojí na vyvýšeném pódiu.

Umíte bavit společnost, ale sám se ve společnosti nebavíte. V tom vidím důvod, proč do společnossti nechodíte (strach nikoliv).

___ Když vidím, kdo je dnes u mládeže oblíben, myslím si, že ti, kdo mezi ty oblíbené nepatří, si mohou jen gratulovat.

no inteligentní lidé dnes nejsou v kurzu ...D: pokud ze sebe neumějí dělat voly..

martinaa*
hodnocení

1x

Nevím, jestli je to o tom, být průbojnější. Spíš mi přijde, že chceš za každou cenu být nejlepší, a když se objeví někdo jiný, lepší a oblíbenější, jsi z toho na šrot. (to je možná dáno tou minulostí, že chceš být ten nej). Většinou se to objevuje u dospívajících, kteří mají rodiče stylu "když nosíš jedničky, máme tě rádi", "když tohle a tohle neumíš, jsi k ničemu" - takový člověk se pak automaticky snaží být vždycky ten nejlepší, protože se snaží dosáhnout toho uznání, které mu bylo odpíráno.

Chodit na diskotéky není nutné, ale měl by sis uvědomit, že ve většině případů bude vždycky někdo v něčem lepší. Vtipnější. Zábavnější. Šikovnější.

A co, proboha?:) Svět nestojí na to, že budeš nejlepší:) Třeba je tvůj kamarád vtipnější a umí lépe pobavit, a ty jsi zase lepší ve škole/práci. Možná je tamhle ten lepší v balení holek, ale ty umíš držet slovo. Nesrovnávej se neustále s okolím, nebo ti to vleze na mozek a už se toho nezbavíš. Jsi originál, buď svůj - a tím je člověk nejvíce přirozený a sympatický. Běž do společnosti, a když potkáš někoho lepšího, neutíkej nikam. V duchu mu to přej, že je třeba vtipný, a dobře se dívej, co od něj můžeš odkoukat:)

doplněno 21.12.12 13:37:

"nestojí na tom"

toms
hodnocení

0x

Jsem věřící a většina lidí se mnou asi nebude souhlasit, ale napíšu to...

Proč se nějakým způsobem dostávat do popředí a být oblíbený u lidí?

Věř, že lidská sláva pomine, sláva Boží nikdy nepomine!

Ještě dodám: první budou posledními a poslední budou prvními ;)

swenhakon*
hodnocení

0x

Využij jejich slabá místa a buď trpělivý. Nebo to nech plavat.

andrea1*
hodnocení

0x

A to chceš vypadat ve 21 letech jak? Co je lepší, být jako vyžle nebo být tlustý? Jako vyžle vypadat je v současné době módní trend. Tak se tím netrap a buď rád, že jsi takový jakýsi jsi. Co by za to ti, co jsou při těle dali, aby vypadali jako ty. Budeš vypadat ještě líp když budeš posilovat.

hodnocení

0x

Berte sám sebe takového, jaký jste a hlavně se nesrovnávejte s druhými.Někteří lidé to prostě neumí a nenaučí se to nikdy _ prosazovat se a stát se průbojnějšími. Je to dáno povahou a i zde platí, že se nemá nic lámat přes koleno. Buďte tedy sám sebou, je to přirozenější a pro lidi i přijatelnější. Ony existují kursy, které se zabývají přímo uměním prosadit se, ale jak říkám, každý je jinak stavěný...Vaše věta uměl bych bavit společnost ...a já společnost umím bavit spíše svědčí ale o tom, že zase tak nízké sebevědomí nemáte. Spíše je to jen mindrák a na to je nejlepší nezaobírat se tolik sám sebou...Být středem pozornosti za každou cenu Vám oblíbenost u druhých stejně nezaručí. A pokud Vás odrazují alfasamci, soustřeďte se více na alfasamice..:D.Je přece jen na Vás, jakou společnost si vybíráte a do jaké se snažíte zapadnout...

hrosik*
hodnocení

0x

Kazdy je nejaky. Nekdo ma vlohy na to, jiny zas na neco jineho. Prave proto by jsme se meli snazit se neporovnavat s ostatnimi. Taky jsem se musela smirit, ze proste CR je plna atraktivnich zen, a ze vzdy se najde nejaka hezci :D

Ale doporucovala bych si najit nejaky konicek, najit neco co vas bude bavit a co vam pujde. Zvedne vam to sebevedomi a budete spokojenejsi sam se sebou.

A mozna by nebyla spatna navsteva psychologa. Zapracovat na te vasi uzkosti, poradi vam :) Taky jsem k nemu chodila, z jineho duvodu, ale pomohlo mi to :)

artik*
hodnocení

0x

I přesto, že bych uměl bavit společnost, tak mě odrazují ty alfasamci. A já společnost umím bavit.

neřekl bych , že ti chybí sebevědomí

noviny*
hodnocení

0x

Podle toho co píšeš vypadáš inteligentně, což je super. Hledej takové lidi, kteří s tebou budou chtít být ne proto, co jsi, ale proto, kým jsi. Já vždycky říkám: "Nechci, aby mě lidi obdivovali, chci, aby mě měli rádi." Zkus se toho držet. Nesnaž se být nejlepší, vynikat. Snaž se zapadnout, patřit někam. Do takové společnosti, které nemusíš nic dokazovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]