Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžel má potíže a je nervózní a naštvaný

Od: macek* odpovědí: 11 změna:

Jelikož už nevím kam rozhodla jsem se vám napsat a přes svou kamarádku Macka vás poprosit o pomoc Jsem vdaná 10 let mé manželství ze začátku bylo v pořádku mám 2 děti ted se můj manžel dostal do potíží a když se mu snažím vždy se vším pomoct je furt nabručený,uřvaný,sprostý,už i na mého 16 letého syna zařval jen proto protože byl naštvaný nevím co dělat jsem hrozně utrápená a začínám už vše vzdávat.Vím že někdy chlapovi ujedou nervy ale aby místo jménem mě nazíval sprostě byl furt nervozní .Řekl mě že je se mnou ze zvyku kluci ho tak zkazily v práci že mluví i bokovce jen já sedím mlčím a kvůli dětem trpím .Moje nej kámoška která je tu pod timto profilem zaregistrovaná mě hodně pomáhá a díky ní vše zvládám ale dá se to vydržet do nekonečna?.poradte co dělat když jsem o tom mluvila už i se tchýní tak mě řekla,že jsem vdaná tak jsem jí na to odpověděla že to je sice pěkné ale neměl by se tak chovat měl by dětem jít vzorem a ne si neustále dávat pusu na špacír díky za názory.

doplněno 17.04.11 10:00:

Co na něm obdivuji je jen že mu hodně záleží na dětech chodí do práce peníze vydělává ale to je asi vše má láska k němu už skoro všechna vyprchala.

doplněno 17.04.11 12:56:

Kamarádka mě pomáhá v tom abych se nezhroutila taky mě poradila abych to udělala že jsem supr holka milující Mamina a že já mám nárok byt i štastná přemýšlím nad tím čím dal víc moc děkuji za odpověd martino jste druhá která mě řekla to samé co macek.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Píšete, že se manžel dostal do potíží...nepíšete o tom, jaké to jsou potíže *nevi*- tak mě napadlo, jestli ta jeho nervozita, naštvanost... nepramení právě z toho, že si neví rady, jak vyřešit ty své "potíže" ...Myslím, že člověk, který není v pohodě a má starosti , tak často řekne věci, které ho potom i mrzí. Možná by jste si měli v klidu promluvit - řekněte mu , co Vás trápí, že se Vám nelíbí, jak se chová ...komunikace v manželství často chybí a to je velký problém.

lidus*
hodnocení

1x

Hledejte příčinu jeho nálad a řešte je společně, vše řešit jde a nemusí to být zrovna rozvodem. Pokud vám vypráví o tom, že má milenku tak je buď idiot nebo naopak kompenzuje tímto to, že má nějaký problém o kterém se stydí mluvit, chlap když mu nedej bože nestojí na povel je z toho navrčený, mluvit o tom nechce a přitom pomoc je někdy velmi jednoduchá. Nemlčte ale naopak mluvte, vypsat žádost o rozvod je jednoduché řešení.

martinaa*
hodnocení

0x

Jak Vám kamarádka pomáhá? Dělat ze sebe vola, všechno mu tolerovat a čekat, že se to změní?*zed*Kdyby to byla skutečná kamarádka, dávno by Vám poradila rozvod. Ano, někdy se vztahy dají zachránit, ale musí to chtít oba a musí to mít alespoň nějakou oporu. Pokud Vám manžel sprostě nadává, řve na celou rodinu a řeší si tak své komplexy a vyzývavě před Vámi mluví o bokovce a jak je s Vámi ze zvyku, žádnou oporu v tom nevidím.

Pokud máte ještě kapku sebeúcty a chuť svým dětem a sobě vytvořit lepší zázemí a budoucnost, tak se rozvedete. Už milionkrát tu bylo řečeno, že zůstávat v nefukčním vztahu kvůli dětem je největší možná chyba.

Bohužel, někdy láska k dětem nestačí, když ubližuje jejich matce. Máte možnost se odrazit a udělat krok k lepšímu životu. Nebo se dál nechat využívat, podvádět a někde v koutě tiše doufat, že ho to jednou přejde.

pecenkav*
hodnocení

0x

A vy fungujete jako manzelka ve vsech smerech? Nechybi mu nahodou doma neco, ze je kvuli tomu na nervy a hleda to jinde?

juldab*

Vono moc lidí vidí že základní chyba je v sexu. Sex dokaže dili spojit když se pohádají. Zkrátka se vybije adrenalin a naopak se rozšíří různé hormony pohody, Ale po 10 letech mznželsví se nedá předpokládat žádná mladická zamilovanost ale i uváživej sexualní vztah.A může se stát že to neklape a potom to chce to obzvláštňovat. Záleží na věku a celkovém přístupu.Zažil jsem jednoho člověka, který tvrdil jak je výkonej klidně třikrát deně až jeho žena nemůže. Nakonec mu jeho žena byla stejně nevěrná rozvedla se a vzla si mého známého. Když jsem se ji jednou na večírku ptal, tak řekla že hlavně kvuli sexu. I podprůměrnej matematik umi spočítat 3x deně 3 minuty a jenom třikrát do týdne po půl ale i hodině. A jelikoš jim to doma klapalo tak můj známý si po tenisu dal jedno pivo a spěchal za ní domu, dokonce ji nakonec přesvědčil a choděj na tenis spolu.

martinaa*

I kdyby mu doma neco chybelo, porad mu to nedava pravo manzelku sproste titulovat, urazet a nadhazovat milenku.

juldab*
hodnocení

0x

Takže pro začátek máte 16 letého syna a jste 10 let vdaná z toho důvodu si myslím že jste předtím již byla rozvedená. A jelikož jak praví klasik jednou je nikdy a dbakrát je vžycky zamyslala bych se nad sebou jestli někde nedělám chybu. Nevím teď se jedná o pocit, ale myslím si, že jste submisivní. Ono to na začátku vztahu funguje, chlapý jsou ješitové. Sám to vým nejlíp.Ale dýl , když nadšení vyprchá tak rozumnej chlap chce mít vedle sebe parťáka, s někým pokecat.Zkuste udělat jednoduchou věc. Někdy až si budete jista že bude doma idealní pátek nebo sobota večer uvařte něco dobrýho ( tzn co má rád a co dobře umíte, jen žádný experimenty) posaďte se s nim a popovídejte si. Začně objektivníma věcma, to třeba muže být i váš syn a postupně problémy přeneste na vás dva. A pamatujte pravidlo dobrýho PR je nejdřív pochválit a potom vytknout či nabýdnout cestu.

limetka*
hodnocení

0x

Sabrina mi mluví z duše - jeden z pilířů manželského soužití je komunikace a málo se o tom mluví, že když se dva nenaučí spolu komunikovat (ale doopravdy a není to vůbec jednoduché), pak se při jakýchkoliv problémech hned bouchne do stolu a jdem se rozvádět - když spolu dva neumí mluvit, těžko si mohou rozumět. Možná by bylo lepší, než se o své pravdě ujišťovat s kamarádkou, najít na to správnou chvíli, sednout si s manželem v klidu a snažit se opravdu ptát, kde je základ jeho nervozity - a také opravdu naslouchat, co bude říkat. Chyba není ve většině případů jen na jedné straně, většinou jsou to právě vzájemná nedorozumění, která můžou vztah zničit.

martinaa*

Limetko, komunikace je opravdu velmi dulezita. Ale zaslouzi si komunikaci nekdo, kdo Vas napada, urazi, je na Vas sprosty a hruby? Nevim, proc by se zena mela vzdycky snazit chudacka chlapa ptat, kde je problem. Verim, ze muze byt nespokojeny atd., nicmene i on je snad dospely a schopny prijit "hele, mam ten a ten problem" - i kdyby se mel treba jen vypovidat. Ale vulgarismy a urazeni? Proboha... kazdy dospely clovek je za sve ciny a slova zodpovedny, jakkoli toho potom muze litovat. A verte, ze jen tak neplacam, se svou prudkou povahou mam taky nekdy problem. Ale v zivote bych partnerovi nenadala do cu...u, volu a podobne. A ani moji rodice, kteri ziji spis vedle sebe nez spolu, protoze jsou kazdy jiny a maji odlisny zivotni styla a zajmy, se takto nikdy netitulovali. Tata je v domacnosti k nicemu, mama popichovaci hysterka (ale s nadsazkou). Nikdy jsem je neslysela nadavat si, ani kdyz byli sami, tak toho druheho pomlouvam, nebo provokativne mluvit o milencich.

limetka*

No my zde bohužel máme pohled jen z té jedné strany a někdy se pak člověk hodně diví, když má možnost druhou stranu vyslechnout. Ale - Martino - já se v žádném případě toho chlapa nezastávám a vulgárního projevu už vůbec ne, ale i o tom je právě ta správná komunikace - i tohle by druhá strana měla vědět, že mi to vadí a musím mu to umět přiměřeně dát najevo. A zas tak úplně nevěřím tomu, že manžel začal být vulgární až od nějakého dne D a do té doby byl slušňáčkem. Předtím to tazatelce nevadilo? Pokud jí na tom vztahu ještě stále záleží, pak jí nic jiného, než opravdová snaha o komunikaci nemine. Pokud hledá potvrzení rozhodnutí prásknout dvěřmi a jít, pak si tu můžeme teoretizovat jak chceme, stejně to udělá.

martinaa*

To je pravda, tez se hlasim, ze chci znat vec i z pohledu manzela. Ackoli me zarazilo, ze tazatelka psala, ze se chytl chlapu v praci. Z posledniho roku moc dobre vim, co dokaze jeden manipulatorsky kreten v kolektivu a jak malo staci, aby se clovek dostal pod jeho vliv. Mozna to je ta pricina, ktera prisla tak nahle. Co kdyz chlapi v praci nejsou zenati nebo maji milenky a dotycnemu se posmivaji - "hele, co ta tvoje stara, taky je doma takova krava? Ale proti me se neodvazi ceknout. jo, panove, to si musite umet zaridit! A z ty jeji povisly kuze se mi chce zvracet... Clovece, taky si najdi nejaky mlady maso..." a podobne. V okoli toho mame az az. A nejen pubertak se muze chytnout nejake spatne party.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]