Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, či vaše zkušenosti s problémem který mě trápí téměř dva roky. Máme 13 měsíčního synka, je źdravý a vše je v pořádku. Naše manželství probíhá také v normálu až na jedinou věc. Již 2 roky o mě manželka nemá vůbec žádný zájem, co se týká intimních záležitostí. V době těhotenství jsem to ještě chápal, ale po 6ti nedělí jsem každým dnem doufal, že se tento přístup mnou milované manželky začne zlepšovat. Byl jsem na omylu, kdybych si při témněř každodením žadonění nevybojoival 1 za měsíc jedeno milování, byly by to 2 roky kdy jsme na sebe vůbec nesáhli. A co hůř když je žena svolná abych ukájil spou mužskou potřebu, je ledová jako skála, a dokonce se mi zdá že se jí to hnusí. Jinak pokud denně žadoním tak jak jsem se již zmínil, žena mě odstrkává od sebe, říká neotravuj, stále nějaké výmluvy ...! Žěně doma pomáhám jak se dá, malého beru ven na procházky, přebaluju, soboty hlídám protože žena chodí soboty do školy, vařím doma téměř 2x týdně, ...!
Opravdu jsem doufal, že se její vztah ke mě vrátí do stavu před početím a stále v to doufám (ale pomalu ztácím naději). Prosím poradtě někdo své zkušenosti, kdy by se její city ke mě mohli opět probudit, nebo je tento stav normální ...?
Souhlasím s výše uvedenými. I já měla podobný problém - vůbec se mi nechtělo mít sex, ani ne z únavy (byť mi nikdo nepomohl, dodnes manžel s dětmi 3 a 5 let ven nejde, v šestinedělí mě nechal plně uklízet i po řemeslnících ap.), ani ne z pocitu bolesti, ale prostě něco se jakoby převrátilo, té "priority " dítěte bylo dosaženo (po 10 ketech, o to silněji) a já třeba přes den i sem tam chuť na milování pocítila, ale večer naopak jakoby odpor. Neumím vysvětlit, snad absolutní ztráta potřeby až odpor. Prostě pocit NIČEHO. Musela jsem se srovnat taky sama a nuceně, pocitem zodpovědnosti, že holt manželství má být k obapolné spokojenosti i v tomhle. Takže myslím, že nutno promluvit si, aby si to uvědomila naplno, že to úplně zanedbat nemůže už kvůli vám (navíc je "plná " krom dítěte i myšlenkami na studium ap. - a ne nadarmo se říká, že sex je největší zábavou nezaměstnaných, čímž prosím nikoho neurážím, jen vysvětluju, že pokud má moc aktivit, může sevpotřeba sexu upozadit nebo zaniknout ). Promluvte s ní, ne submisivně, naopak jako rovnocenný partner, příp. mírně akutně, že se to prostě řešit musí. U rozhovoru jí předložte i vaše argumenty, co cítíte z vaší strany za vstřícnost (že jí pomáháte, může chápat jen jako samozřejmou pomoc kvůli nově příchozímu dítku). Pokud máte ve vztahu pozici, jak píšete, možná při rozhovoru užijte i tu variantu nutnosti řešit přes poradnu, pocítí to jako vážnější než "doprošování se" manžela.
Ke zdravému partnerství sex patří, řešit už byste to měl. Mým známým v podobné situaci pomohl i ten Plzák, co se na první pohled všichni smějeme - určit si prostě jasný den (dny ) v týdnu, kdy se z toho partner nevykroutí. Není to romantika, ale asi potřeba jo. Mým kámošům to zachránilo manželství před nevěrou.
Pokud se k sexu má někdo nutit to není dobrá volba.Většinou se jedná o nějakou chorobu změna hormonů není sama sebou.A některé choroby mohou právě propuknout po porodu.Pokud ji to nebaví ani třeba s milencem tak se jedná o poruchu a tu je třeba léčit. Stačí kolikrát změna životníhostylu.Znal jsem jednu ženskou celkem dobrou sporovkyni která po porodu přesta sportovat a se sexem to šlo z kopce. Dokonce tak že si manžel našel milenku.Pak začala znova sportovat a milenka manžela se divila proč už ji nechce.
Normální stav to samozřejmě není. Ale spoustě žen se po porodu změní priority a některá se cítí více matkou než manželkou a milenkou a upřednostňuje svou roli matky. Za vaším problémem by také mohla stát antikoncepce, pokud je žena bere v pilulkách, dále únava a stres z péče o malé dítě a zároveň studium školy, možná i trauma z porodu (kdoví?, některé ženy to mohou takto cítít, i když spíše v malé menšině, protože většina na bolest díky hormonu zapomene), pak také vaše každodenní naléhání na ženu ohledně plnění manželských povinností. Je totiž jasné, že vaše žena jaksi ztratila libido, ale asi byste si s ní měl promluvit, v klidu, bez emocí. Také záleží na tom, jak vypadal váš manželský život před narozením dítěte. Některým ženám sex nechybí a jakmile si splní svoji touhu po dítěti, tak na něho mohou rezignovat úplně. Těch možností je tolik. Já dost dobře chápu, že takto vám to manželství dlouho fungovat nebude, protože manželská láska k život patří. Zkuste opravdu každý den nežadonit, ostatně je to určitě pod vaši úroveň, ne? Víte, to naléhání na sex každý den, to musí umořit i slona, věřte, a působí to opravdu hodně,hodně,hodně asexuálně. Možná, že to je problémem, kdyby vaše žena cítila, že se pro to může rozhodnout sama, když bude připravená a patřičně naladěná, a nebude mít pocit, že by vám měla vyhovět, když ona je zrovna třebas unavená. Zkuste dát dítě hlídat příbuzným a zajet si mimo domov někam na prodloužený víkend, kde byste zase fungovali jen vy dva. Možná, že změna prostředí, vaše láskyplné chování nabudí vaši ženu patřičným směrem a ona si vzpomene na chvíle, kdy jste spolu začali chodit, na tu romantiku (no předpokládám, že nějak tak to bylo).
Souhlasím, navrhněte ženě poradnu, otevřeně jí řekněte, že to chcete řešit...nenechte se odbýt...chápu, že priority po porodu se mění, sama jsem po porodu 4 měsíce,ale nedovedu si představit, že bych se o něhu nedělila s manželem...nemusí to být přímo sex, stačí něžnosti, apod..mluvte se svojí ženou, dříve než bude pozdě...A neměňte se, takových chlapů, kteří ochotně pomáhají svojí ženě není moc..moc Vám fandím a držím palce, aby se situace zlepšila!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.