Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prášky podporující činnost mozku?

Od: nikola515* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li máte zkušenost s látkami podporujícími činnost mozku. Například Piracetam AL nebo DMAE... A zda by jste mi tyto tablety doporučovali, případně znáte-li jiné? Děkuji za odpověď.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

2x

Pokud máte na mysli zlepšení paměti a schopnosti soustředění, tak mám vyzkoušené Gingio tablety - výtažek z listů jinanu dvoulaločného (Gongko biloba) a Megalecithin - přírodní lecitin v kapslích z živočišné želatiny. Oba přípravky jsou zdraví jinak neškodné, účinek je téměř nerozeznatelný, jen Gingio je o něco levnější. Nedoporučují se jen při přecitlivělosti na některou z látek ( to jsem ale nikdy neslyšela) a v těhotenství (jako skoro všechno). Považuji za důležité, že se jedná o přírodní látky. Patronka

nikola515*
hodnocení

Bojím se zkombinovat Piracetam s mými prášky, které beru na epilepsii.. Myslím si, že by to zřejmě ani neprošlo... Takže asi zkusím Ginko Bilobu.. :) Pro jistotu.

eulalie*
hodnocení

2x

No já nevím, ale ten Piracetam se mi jeví už jako lék, který by neměl člověk užívat bez vědomí lékaře. Na podporu činnosti mozku - no dobrá, ale v jaké oblasti, a proč podporu činnosti mozku? Jaké máte problémy? Zapomětlivost? Pokud to není spojeno už s nějakou demencí, tak snad se dá paměť trénovat, ne? Čtení knih, luštění hádanek, křížovek, sudoku, učení se cizím jazykům - je to lepší, než brát nějaké pilule.

nikola515*
hodnocení

Spíš jde o to, že se nedokážu soustředit, tak jako dřív.. Jsem hodně ospalá přesto že chodím spát stejně a nemám v tom nějaký zmatek... Na procházky chodím, sportuju. Ale jde o velké množství látky-učení. Luštím, čtu. Ale poslední dobou už se nedokážu ani na knihy soustředit. Takže pokud by mi třeba Ginko Biloba pomohla byla bych hodně ráda...

eulalie*

Píšete, že se jedná o velké množství látky - učení. Není tomu náhodou tak, že jste tím učením už přesycená? Že váš mozek už je unaven a potřebuje si odpočinout? On vám dává jasné signály - i na ty knihy se už nemůžete soustředit. Možná, že by Ginko Biloba mohla pomoci, zkuste také lecitín, ten je též na podporu paměti, ale dle mého by vám stejně nejvíce pomohla spíše fyzická zátěž, u níž si mozek báječně odpočine.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Moje zkušenost s Piracetamem: pamatovala jsem si úplně všechno, bohužel za cenu málem nervového zhroucení, měla jsem dost depresivní a plačtivé stavy.

trrrista*

Zdravím, měla bych prosbu, Vy osobně by jste doporučila Piracetam? Potřebuji se naučit na zkoušky, ale na za cenu depresivních stavů, atd. Jen potřebuji obnovit mozkové buňky, které jsou dosti zakrnělé...:o). Předem děkuji za odpověď

karina*
hodnocení

0x

nikola515, pokud užíváte léky na elilepsii, tak rozhodně neexperimentujte sama se žádnými dalšími léky ani přírodními přípravky, ale konzultujte vše se svým lékařem.Karina

buss
hodnocení

0x

Tfuj, co tak luštit, číst, pozorovat, jinak mydlit mozek?

ann*
hodnocení

0x

Abych sem nekopírovala text, doporučuji toto: celostnimedicina.cz/...

nikola515*
hodnocení

Děkuju moc.. :) Takže Omega 3.. Nemáte třeba zkušenost s Ginko Bilobou? Právě taky bych radši zkusila něco jiného než Piracetam. Po přečtení vedlejších účinků se mi to dvakrát nezamlouvá.

ann*

Ty omega 3 jsou celkově v těle potřeba a pozitivně ovlivňují právě mozek,... nění to tedy vyloženě lék, ale potřebný doplněk stravy, oproti tomu ginko biloba pro "život" důležitá není a jeví se mi spíše už jako "lék" zkušenosti s ním nemám. Trošku bych to přirovnala jako srovnávat "spánek s kávou" ;)

morisis
hodnocení

0x

:) Piracetam - ze své zkušenosti můžu říct, že opravdu pomáhá, ale nesmí se to přehánět jinak se dostaví opačné účinky (únava, nesoustředěnost..). Čili všeho s mírou..

P.S. rce na odpovědi typu - prášky jsou fuj nejlepší je trénink křížovkama, knihama.. To je sice krásná věc, ale má-li se člověk naučit obrovské množství látky během krátké chvíle, tak pokud nemá vyloženě fotografickou paměť, tak mozek nějakou pomoc uvítá (lepší než vypít 10 energy drinků denně).

hm*
hodnocení

0x

Tedy já bych žádné látky speciálně silně působící na mozek neužíval. Určitě to není zdravé a následně se to musí nějak projevit. Že se nedokážeš naučit kvanta věcí naráz, no tak to prostě je, člověk není počítač, aby jednoduše zkopíroval data. Je potřeba se dobře vyspat a mít při učení naprostý klid (žádný mobil, internet, rádio, řev do sluchátek z MP3, ...), občas udělat oddechovou přestávku. No a samozřejmě počítat s odpovídající dobou, veškeré učivo např. k matuře se za týden nikdo nenaučí, pokud před tím nezná nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]