Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Koupili jsme s manželkou byt v podílovém vlastnictví, teď se tam budeme stěhovat. Pracuji jako lektor a překladatel a chtěl bych pracovat doma. Když si sem necháme napsat trvalé bydliště, jsem povinen to zároveň ohlašovat ŽÚ jako svou provozovnu? Nebo je to tak automaticky? Jednalo by se o prostor vzniklý předělením místnosti, kam by mi docházelo cca 6 lidí denně, zatím nedokážu odhadnout, jestli se budu víc věnovat překladům nebo učení. Jsem povinen obeznámit s tím sousedy? A co kdyby některý z nich nesouhlasil? A když se jedná o byt v prvním patře, kam si mám nalepit IČO a svoje povolání, když schránky máme uvnitř bytového domu, takže je zde jen jedna společná na letáky. A na zvonek se mi ičo opravdu nevejde. Mohu až na dveře bytu nebo musím na vchodové dveře? Doteď jsem měl nahlášenou provozovnu na adrese bytu manželky, kde jsem neměl trvalé bydliště a ičo jsem měl na schránce a pak na dveřích od bytu jsem měl napsanou provozní dobu. Byt byl v OV, pouze jsem informoval sousedy, ohlásil provozovnu na ŽÚ a vylepil ičo a to bylo vše. Můžete mi prosím poradit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.