Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce před manželstvím

Od: amantgris* odpovědí: 18 změna:

Ahoj , můžete mi někdo prosím poradit.

Je proti mě vedena exekuce. Téměř 2 roky od exekučního příkazu se mi ale exekutor neozval, nic.

To je vedlejší, je to můj dluh, moje blbost.

Jak to bude pokud bych se chtěla vdát a v manželství si za společné peníze postavit dům? Může mi někdo říct zda by mohl takovýto majetek exekutor postihnout?

Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Exekutor si klidně počká, až bude majetek co největší. A až na to vlítne tak jsem zvědav, jak z něj bude tvůj partner tahat zpět to, co bude údajně jeho.

amantgris*
hodnocení

Můj partner vydělává v závislosti na mě. Dá se tedy říct, že všechny naše výdělky jsou má záležitost. Toto bych asi neřešila...

krkovicka*
hodnocení

0x
Exekutor nezapoměl,vyčkává aby měl z toho co nejvíc.Pak ano,jistě může se ozvat zítra nebo až domeček bude stát.Znáte tu formulovanou větu u oltáře na stranu novomanželů,zda jsou známé skutky,zdraví obou atd.?Nebo tak něco...
amantgris*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ovšem ta udáváná věta není zákon :) A raději bych něco přesnějšího.

karina*

Něco přesnějšího by bylo pouze vězení pro dlužníky. Bohužel, k lítosti všech věřitelů, tohle u nás nefunguje. K.

amantgris*
hodnocení

Jste ubohá až zákon káže. Rozmazlená namachrovaná panička, která v životě nemusela hnout prstem...Takto vypadá asi Váš profil.

karina*
hodnocení

0x

amantgris,

tak Vy dva roky někomu dlužíte peníze, víte to a děláte mrtvého brouka? Přitom máte finance na stavbu domu, nebo min. možnost tyto finance získat.

Samozřejmě, že to může exekutor udělat a také to udělá. To si myslíte, že věřitel bude jako moula čekat a Vy si budete užívat? Nestydíte se? Karina

amantgris*
hodnocení

Nestydím se vůbec, vůbec nevíte z čeho vznikl dluh a odsuzujete? Styďte se Vy, člověk žádá o radu a jediné co umíte je rýt a šťourat. o tyhle rady opravdu nestojím.

Vaše rady jsou zbytečné jelikož stále jsou to domněnky, nikoliv podložené zákony. Ano vydělávám dost ale na dluh, který není mou vinou a není to ani žádná půjčka prostě nedám ani korunu. Kapíto?

Jděte se Vážená s Vašimi názory radši vycpat!

karina*

Už to že máte vystavený exekuční příkaz o něčem svědčí.Ovšemže 99,99% dlužníků je nevinných. To je přeci jasné každému věřiteli .Pak ale nechápu Váš dotaz, když víte, že se nemáte čeho obávat. Proč se tedy nezeptáte rovnou exekutora? On ví, proč mlčí. A proč mlčíte Vy? Chtěla jste radu, dala jsem Vám ji. Tahle Poradna tady s největší pravděpodobností bude i v době, až k Vám do toho nově postaveného domu přijde exekutor. Tak se pak zase přijďte zeptat co máte dělat, až Vám zůstanou ( v tom lepším případě) jen holé stěny.Ale možná, že ani k žádné výstavbě nedojde, exekutor Vám totiž klidně může zablokovat všechny účty i ty manžela . Ale to už jistě víte.

Místo zbytečných a trapných nadávek a urážek byste se měla věnovat svému problému (měla jste na to 2 roky) a již jste ho mohla mít dávno vyřešený, zvlášt když jste v tom samozřejmě nevinně . To by udělal každý inteligentní člověk, kterému by byl neoprávněně vystaven exekuční příkaz. Zdravím,Karina

amantgris*
hodnocení

Nemám na Vás slov, děkuji za poučení. Nenadávám, neurážím, pouze konstatuji pravdu ale Vaším záměrem je nikoliv radit, jen si rýpnout. Vlastně toho víte více než já. Běžte si prosím svým životem a do mě nerýpejte. Slušne se tu ptám a odpověď takovéto paničky mě opravdu může jen rozesmát. Nereagujte již prosím, na mé téma!

doplněno 16.04.11 21:04:

A je vidět že o celé problematice víte velký kulový. To že dluh není mojí vinou neznamená, že nemůže být na mně. Každý rozumný člověk si odvodí co vše se tak může stát. A že těch lidí, který mají na svých bedrech dluhy které nezavinili, je opravdu dost. Ovšem by jste je nejradši všechny viděla za katrem. za chvíli by jste tu zůstala asi úplně sama...Ale určitě, Vy ano...

noname*
hodnocení

0x

Co to tady kecáte za nesmysly. Stačí např dům vyjmout ze společného jmění manželů a je to, dům je v cajku. Ale třeba auto které si pořídíte v manželství si už odvézt může!

amantgris*
hodnocení

Noname myslíte tak, aby dům na sebe napsal pouze partner? To je taky možné ...Ale nikdy nevíte co bude...

doplněno 16.04.11 19:04:

Třeba tuto větu z Novinek.cz nechápu...

I když o tom exekutoři otevřeně příliš hovořit nechtějí, stále častěji se v praxi setkávají s tím, že dlužník si naseká statisícové až miliónové dluhy za svobodna, pak vstoupí do manželství, a tím už na něho věřitelé fakticky nemohou, protože dluhy vznikly před manželským svazkem.

Podle exekutorů totiž je téměř nemožné postihnout majetek sezdaného dlužníka, který dluhy udělal před manželstvím.

buss

Jo, ale je třeba dohledat i ten zbytek, toto je pouze a/, když do manželství nic nevnese, tak není co brát. Partner pak za dluhy neodpovídá, nejsou v SJM. A dlužník už si dává bacha, aby vlastní majetek neměl (jedině že by něco dostal, zdědil ..).

amantgris*
16.04.11 22:03
hodnocení

Děkuji :)

sebod*

jestliže se vdáte a pak se k Vám dostaví exekutor, tak Váš muž prokáže, že si Vás vzal chudou jako kostelní myš a veškerý majetek je jeho.

V případě, že budete spolu stavět dům, tak není možné, abyste na LV byla uvedena coby spolumajitelka. Bude tam zapsán pouze Váš manžel. V případě rozvodu to má pochopitelně své úskalí. Proto je třeba tuto situaci předvídat a zařídit se podle toho.

amantgris*
hodnocení

Děkuji Vám :)

pravnik*
hodnocení

0x

Dluhy, které si "přinesete do manželství", jsou jen Vaše dluhy. Věci, nabyté za trvání manželství, jsou ve společném jmění manželů. V SJM není majetek získaný jedním z manželů (1)před manželstvím, (2)za trvání manželství darem, děděním či restitucí a (3)získaný za peníze z prodeje věci ad (1), (2) a (3). V případě exekuce na majetek jednoho z manželů exekutor klidně "postihne" majetek v SJM a bude na vás, abyste to rozporovali.

kritik*
hodnocení

0x

Zkuste uzavřít předmanželskou smlouvu, kde vyřešíte majetkové poměry. Pokud budete mít bezpodílové manželství, neměla byste exekucí o nic přijít. Problém by pak mohl nastat při rozvodu manželství (nic byste nemusela dostat, pokud to nebudete mít nějak ošetřeno v předmanželské smlouvě). ALE bezpodílové spoluvlastnictví vás nezachrání před návštěvou exekutora v místě bydliště. Zabaví tam klidně věci vašeho manžela a váš manžel bude muset u soudu dát vylučovací žalobu na exekučně zabavené věci a dokázat, že věci jsou jeho. Proto v manželství nakupujte výhradně na jeho jméno a schovávejte si faktury.

Pokud není dluh v exekuci vysoký, zkuste ho vyplatit, ušetříte si tím spousty starostí. Pokud ho neuhradíte, dá se s tím žít, ale budete potřebovat pevné nervy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]