Nejste přihlášen/a.
přidala bych jehlu s nití + dva-tři knoflíky různých velikostí na nouzové opravy oblečení, sirky je dobré obalit do vosku (jdou pak zapálit, i když se namočí) - nemusí být celá krabička, stačí pět-šet a škrtátko z krabičky k nim, kousek papíru, tužka, kousek svíčky (je to skladnější, než baterka, které navíc mohou dojít baterky), cca 2 metry provázku, zevnitř nalepený lístek se jménem, adresou a telefonem na rodiče (u mladší holky ve skautu tam mají mít i telefon na vedoucí).
Jinak udávají se ještě 2 lístky na MHD, ale ty tam moje děti nemají, v KPZ jsou mince a v Praze se dá lístek koupit i u řidiče, přinejhorším.
Kompas bych do KPZ nedávala, přijde mi v ní zbytečný. KPZ by měla být opravdu tou krabičkou "poslední záchrany", vybavení z ní se nepoužívá běžně, ale v nouzi. Tedy na výpravu si děti normálně berou bateky, ALE baterka se ztratí nebo se v ní třeba vybije bareka - sáhne se do KPZ a vytáhne se svíčka. Na výpravu se nosí sirky, ale co já vím - třeba batoh spadne do vody, sirky v něm se promáčí a nebudou škrtat - vytáhnou se z (vodotěsné) KPZ voskem ošetřené zápalky a použijou se ty. Pokud děti budou používat kompas, tak ho spíš budou používat běžně a ne jenom v nouzi (pokud ho tedy vůbec používat budou). Když tak vzpomínám na svá pionýrská léta, tak my sever v nouzi určovali podle lišejníku, mraveniště a letokruhů :D Jinak KPZ má být pro běžný život, ne jenom do přírody. Moje holky ho mají nosit i na normální schůzky a co mně se vybavují knihy z dětství, tak určitě v nich bylo něco o tom, že je máme u sebe v kapse nosit neustále, ptž člověk nikdy neví.
Já v podstatě nosím takovou KPZ v kabelce místo šminků a mám tam navíc mimo šitíčka a špendlíku malý švýcarský nožík (nůžky,nůž,pilníček,párátko,pinzetka), malou sadu šroubováčků se 4 nástavci, skládací lupu a svinovací metr s palcovou i metrickou mírou, několik gumiček a zapalovač s baterčičkou. Patronka
Podíval jsem se, co o tom praví wikipedie: cs.wikipedia.org/...
Zaujal mne drát do oka (až pak jsem zjistil, že blbě čtu ) a kondom.
Hlavičky zápalek. Normálně se zapálí svíčka, aby se v ní udělal tekutý vosk a do toho se namočí hlavička zápalky. Když vosk zatuhne, tak se zapálka klidně může dát pod vodu, ale voda po vosku steče a při škrtnutí zápalka normálně hoří.
To je přesně ono. Já jsem měl KPZku v krabičce na mýdlo. Byla umělohmotová a taková zaoblená,, vešla se mi do kapsy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.