Nejste přihlášen/a.
poslal jsem do vedlejsi obce kde bydlim email s dotazem jestli budou nabirat pracvoniky na uklid obce.Ze o to mam zajem.I svuj kontakt na me tzn. telef.cislo jsem ji taky poslal aby se mi mohli ozvat...Zajimalo by me kdyz jsem ted na uradu prace, tak jestli ta obec muze kontaktovat pracak a pracak na zaklade toho by mi poslal doporucenku...tedy kdyz jsem jim poslal mail ze tam chci delat a pracak to bude mit jako otevreny a dotovany misto tak jestli mi to nabidne pracak sam nebo se jim ozve ta obec ze jsem je kontaktoval...do mailu jsem napsal jen sve cislo a jestli maji volny mista nic vic.
Já bych doporučila dojít na ÚP a tam zjistit, zda budou i v letošním roce obcím poskytovat dotace na veřejně prospěšné práce. Dneska se omezuje všechno. Bez dotací na část mzdy by vás v sousední obci asi těžko zaměstnali. A jestli obec nárokovala volná místa na VPP. Takže podle mého názoru a praxe s těmito dotacemi bych jako prvotní jednání zkusila na ÚP. U nás ve městě jsem tyto pracovníky již zahlédla. Tak snad nebude pro vás pozdě.
Jak tomu rozumím já: veřejné práce jsou práce, které je povinen nezaměstnaný odpracovat (určitý počet hodin týdně), aby neztratil nárok na vyšší sociální dávky.
Pracovní poměr u obce: obce si samy hlídají, zda dotace úřad práce uvolňuje. Starostové tam dávají požadavky, že mají volné místo na pracovní poměr většinou na dobu určitou - na 6 měsíců. Je to pro ně výhodné, protože 80% Vaší mzdy hradí stát a mimo to jim hradí sociální a zdravotní pojištění (ve větším procentu). Tak-že obce to nestojí až tak moc. Získají lacinou pracovní sílu a navíc pomáhají spolu se státem zajišťovat pracovní návyk pro nezaměstnané.
Na tyto místa je ve většině případů vypsáno výběrové řízení a odpovědný pracovník si sám vybírá pracovníka(ky). Dle mých informací je tento pracovní poměr většinou na 5 měsíců. Šikovní starostové jsou schopni si to domluvit na měsíců 6, aby zaměstnanci znovu vznikl nárok na podporu v nezaměstnanosti.
V místě kde pracuji pravidelně po výběrové řízení nabírají každou sezonu a znám jednoho pracovníka, že byl tak šikovný, že dokonce získal pracovní místo na dobu neurčitou. Přes léto se stará o zeleň, natírá zábradlí, seče trávu a přes zimu dělá správce kulturního zařízení kde se pořádají plesy a výstavy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.