Nejste přihlášen/a.
Měla bych dotaz ,,Jsem teď na úřadu práce a zjistila jsem,že jsem těhotná...nemám tedy na výběr čerpání mateřské..může mateřskou čerpat manžel s tím že dál bude chodit do práce a já zůstanu doma jako žena v domácnosti?a bude se mi tato doba počítat později do důchodu? a co pro to máme udělat? děkuji za Odpověď!
Je to docela běžná věc, taky jsem byl cca. měsíc na mateřský kvůli době čerpání ( manželce pořád vnucovali 4 roky, tak jsem šel já na mateřskou, a dostal jsem to na ty tři roky ) a potom jsem to přehlásil zpět.
Moc děkuji za odpověď..je se chci zeptat ten měsíc manželka chodila do práce?nebo jinak..je nutné aby byl na mateřské celý měsíc?děkuji..
Do práce chodit a zároveň čerpat mateřskou nemůže. Může však na mateřskou nastoupit jen na den, na dva - nebo třeba na víkend
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.