Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může na mateřskou manžel?

Od: oo odpovědí: 8 změna:

Měla bych dotaz ,,Jsem teď na úřadu práce a zjistila jsem,že jsem těhotná...nemám tedy na výběr čerpání mateřské..může mateřskou čerpat manžel s tím že dál bude chodit do práce a já zůstanu doma jako žena v domácnosti?a bude se mi tato doba počítat později do důchodu? a co pro to máme udělat? děkuji za Odpověď!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to docela běžná věc, taky jsem byl cca. měsíc na mateřský kvůli době čerpání ( manželce pořád vnucovali 4 roky, tak jsem šel já na mateřskou, a dostal jsem to na ty tři roky ) a potom jsem to přehlásil zpět.

oo
hodnocení

Moc děkuji za odpověď..je se chci zeptat ten měsíc manželka chodila do práce?nebo jinak..je nutné aby byl na mateřské celý měsíc?děkuji..

Ne nechodila, asi bude muset být celý měsíc, musel jsem taky.

oo
hodnocení

Aha a vy jste chodil do práce i při mateřské?jde mi o nějaký příjem v rodině...děkuji

Během mateřské nemůžete chodit do práce - ne oficiálně.

doplněno 14.04.11 15:05:

Upřesnění: nemůžete chodit do práce ke "svému" zaměstnavateli, protože mateřská se vyplácí z nemocenského pojištění.

antynka*
hodnocení

2x

Do práce chodit a zároveň čerpat mateřskou nemůže. Může však na mateřskou nastoupit jen na den, na dva - nebo třeba na víkend :)

oo
hodnocení

Aha..takže jestli tomu dobře rozumím...po porodu až do 9 měs dítěte budu placená normálně já státem...pak požádáme-tedy manžel o mateřskou s výběrem 3 roky..na ní on zůstane 2-3 dny a pak to přepíšeme na mě?říkám to dobře? moc děkuji za trpělivost s vysvětlováním ale tyhle zákony vážně nechápu!

buss
hodnocení

0x

Bere ji ten, pro koho je to výhodnější...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]