Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení zdravotního pojištění vs odjezd

Od: bacik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli jsem povinna platit zdravotní pojištění, když odjíždím na půl roku do Chorvatska jako delegátka a po celou dobu budu mimo ČR. Mám ŽL na tuto činnost a s cestovkou uzavřenou smlouvu o dílo. V případě nutného ošetření jsem v Chorvatsku samozřejmě pojištěna, pojištění jsem si hradila źe svých prostředků, proto mi připadá zbytečné platit ještě v ČR, když tu nebudu. Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Daně se odvádí zde tak proč ne ZP, když je tady trvalé bydliště? Nicméne, nebylo by lepčí pro přesnou informaci zvednout telefon a na své ZP se zeptat?

drich*
hodnocení

2x

Já pouze doplním k tomu co je uvedenou nad mým příspěvkem, že informace naleznete např. v tomto článku:

financninoviny.cz/...

hodnocení

0x

No, obecně vzato pokud vím, tak při nepřitržitém pobytu v zahraničí delším jak půl roku je možné se u nás z pojištění odhlásit. Odhlásit se ale musíte ještě před odjezdem do zahraničí a mám pocit, že musíte nějak doložit, že v zahraničí budete po celou dobu zdravotně pojištěná. Po návratu ze zahraničí se zase musíte přihlásit a musíte dodat potvrzení, že jste opravdu v zahraničí zdravotně pojištěná byla a pokud tak neučiníte, tak to budou brát tak, že jste byla pojištěná u nás a máte dluh na pojistném.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]