Nejste přihlášen/a.
Dnes nám zaměstavatel nařídíl že k návštěvě lékaře zakazuje vydávat propustky a máme si k němu zajít ve svém osobním volnu nebo si vzít dovolenou.To samé i s darováním krve.Má na to nárok nebo zákon hovoří jinak? děkuji Bohouš.
bohouši, měl byste upozornit svého zaměstnavatele, že porušuje zákon.
Nemá na to nárok, zákon hovoří jinak.
a mnoho dalších...
Osobně já propustky nemám, ale některému kolegovi ji dám, aby si jí nechal potvrdit. Je to vždy o domluvě.
Děkuji,myslel jsem si to,ale zkuste se hádat s někým kdo vás živí.Dokážu si to živě představit. Na sebe kašlu,k lékaři nechodím,jen 4x do roka na krev,ale jestli se nedejbože stane něco mým dětem,tak se sbalím a prostě půjdu k lékaři ať se třeba staví na hlavu a bez dovolené.,propustku mi dají tam. Děkuji Bohouš
Propustku u lékaře nevydávají, pouze potvrzují přinešené a řádně vyplněné! Jinak zaměstnavateli stačí oznámit, že jdete k lékaři a pokud odmítne vydat potvrzenou propustku, tak si propustku vypište sám a nechte jí potvrdit u lékaře. Udělejte si fotokopii a propustku pak odevzdejte. Pokud by zaměstnacatel čas strávený u lékaře nechtěl zaplatit, tak byste musel podat žalobu k soudu. Stejně tak, pokud byste z tohoto důvodu (údajně neomluvená absence) dostal výpověď.
Nevíte jak to je při darování krve a proplacení náhrady mzdy,jestli to nějak zaměstnavatel dostane od státu zpět? jestli mi rozumíte,půjdu na krev,mám zaplacenou směnu,ale nebyl jsem tam a jestli to zaměstnavatel může požadovat od někoho prolatit.Děkuji Bohouš.
Zaměstnavatel nedostane od nikoho nic. Proto se jim to nelíbí, snad to chápete...prostě platí za něco s čím nemá nic společného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.