Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušit účet - jak to dlouho trvá?

Od: aljosa11* odpovědí: 7 změna:

chystám se zrušit učet u Raiffeisenbanky, stále zvyšují poplatky byť neustále reklamují opak, bez poplatků jste tehdy, když vkládáte pravidelně určitou částku a nebo máte uloženo celkem dost peněz, takže chci přejít jinam a někde jsem četla, že trvá dost dlouho zrušení příkazů a SIPO že blokují část peněz atd. máte někdo dobré zkušenosti jak trochu na ně vyzrát, případně si sama dopředu zrušit příkazy-za to sice zaplatím, ale oni si stejně nějaké poplatky vymyslí byť uvádí že zrušení účtu je zdarma, někde jsem ještě četla že když je k účtu karta tak to je ten problém. díky za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Jsem přesvědčen, že normální banka bezdůvodně peníze dlouho nezadržuje (ani nemůže) a zrušení příkazů je také záležitostí takřka okamžitou. Navíc by mělo jít požádat o automatické převedení plateb a banky pak pravidelné platby přehodí mezi svými účty samy (a snad také zdarma). Informace, jak na to, určitě podá ta nová banka (a snad i ta stará).

aljosa11*
hodnocení

já jen četla někde na int., že to trvá 45 dnů, ale je fakt že mi nová banka nabídla že vše provede sama že nejdéle trvá převod SIPA, jinak díky za zprávu.

hm*

Automatický převod asi nějakou dobu trvat bude, protože banky musejí zajistit, aby se žádná platba nepropásla. A u inkasa musejí informovat o změně účtu i toho, kdo inkasuje. Když si člověk vše zařizuje sám, asi to může být rychlejší, protože o co požádáte, to banka udělá a o následky se nestará.

hodnocení

0x

Tak třeba ještě dát bacha na novou banku..ono když ptáčka lapají... :)

aljosa11*
hodnocení

no díky za upozornění jdu k ČS a zatím co mi nabízí dobrý ...ale ještě není pevně dohodnuto

buss

Ale tam to také není zadarmo, jsou banky, které to dělají zadarmiko.

aljosa11*
hodnocení

zadarmo ne, ale celkem únosný poplatek, ono tam kde je to zadarmo tak mají vždy nějaké podmínky s výši měsíčního vkladu anebo nemají své bankomaty, poboček je málo atd. a když jste z vesnice tak je horší výběr, potom pár výběrů z bankomatu u cizí banky a jste na výši poplatku u ČS, zatím mi to spočítali na moji potřebu na 69,- Kč což je únosné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zrušit sipo
Otázky na téma zrušení sipo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]