Mám dceru-5.let.Po příchodu ze školky v 16h až do večeře kterou vždy chystám na půl sedmou se dožaduje jídla.Poslední svačinku mají ve školce v půl třetí.Když už to není k vydržení,řve a loudí tak jí dám jablko nebo půlku rohlíku se sýrem,jenže jakmile ho dojí chce zas.Podotýkám,že ve školce jí i si přidává a dokonce jí i jídla která běžně nedělám,jako je žemlovka,dršťky,cizozrné placky,pohanku aj.O víkendu je tomu taky tak.Mám to prosím brát,že roste a potřebuje hodně jíst nebo je to jen špatný návyk?Trvá to tak půl roku,kromě nemocí.Váží 21kg a má 126cm,je souměrná,nikde žadný faldík,i žebra jí jdou stále vidět.Jen je po nás rodičích taková zdatná,žádná sušina.Děkuji za odpovědi.
U dětí není ani tak rozhodující, že mají "pořád" hlad, jako to, čím se ho naučí zahánět. Stravovací chuťové návyky se tvoří právě v dětství a hodně ovlivní, jak bude vypadat tělesný vývoj, až kalorie nepůjdou do růstu na výšku, ale na šířku. Proto mějte vždycky dceři na očích nachystaný talířek se zeleninou nebo ovocem, ale nemá cenu se trápit, když sezobe něco kaloričtějšího. Pokud si nezvykne běžně zahánět hlad a chutě oplatkami, hamburgery a chipsy, tak si myslím, že nemusíte mít starosti.
Dite v peti letech potrebuje jist casteji nez dospeli. Pokud ma posledni jidlo o pul 3 a Vy vecerite az o pul 7, to bych mela hlad i ja, natoz male dite. Ovoce a zeleninu ji muzete dat klidne vic, to ji neuskodi. Nejsem si jista, zda by se melo jednat o spatny navyk, ctyrhodinova mezera mezi jidly je docela dost...
krkovicka*
To jablko jí klidně dám ať zobe,jenže ani to jí nestačí.Tu večeři zblajzne taky,někdy teplou někdy jen chléb,dnes například bude mít těstoviny se sýrem a rajčaty.Stejně co dojí tak mi ještě v půl osmý řekne,že má ještě hlad.Narodila se jako 2 a čtvrt kilová a říká se,že tyhle děti hodně jí a hrozí u nich obezita víc než u ostatních.Fakt nevím,jak na ní.Proto nevím jestli je to vývojem nebo rozežraností.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.