Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohovor - základní přehled o účetnictví

Od: breruska* odpovědí: 2 změna:

V pondělí se chystám na pohovor, mailem mi psala personalistka, že mě čeká test z češtiny, což je v pohodě, daňové evidence a účetnictví - prý nějak základní přehled. Daňová evidence není složitá, ale nevím, co si představit, pod základním přehledem v účetnictví? Je tam toho tolik, že nevím, kde odlišit, co je takový ten základ a co už je fakt navíc. Ráda bych tuto práci dostala.. *andel* ale v účetnictví si nejsem zrovna jistá, takže bych se ráda připravila...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Asi je to už pasé. Ale v účetnictví jde o to, že se účtuje podvojně, vedou se jiné knihy, než u daňové evidence, hospodářský výsledek se počítá dle výnosů a nákladů... Celkově je účetnictví přehlednější a mělo by dávat komplexnější přehled o hospodaření účetní jednotky.

breruska*
hodnocení

Ano, já vím, jaký je rozdíl mezi evidencí a podvojným účetnictvím ;) Ale nedokázala jsem si představit, co je takový tím "základem" v účetnictví.. je mi jasný, že mi asi nedají žádný "chuťovky", ale i tak sem se chtěla připravit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]