Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem jít na pohovor do agentury

Od: uue odpovědí: 9 změna:

Rád bych Vás poprosil o radu v čem jít na pohovor do personálky? Já si myslím, že nemusím jít v obleku, jelikož se nejedná přímo o zaměstnavatele... ale nemám zkušenosti..

Děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Oblek opravdu není nuný.

Takže klidně rifle a tričko

katerina77*
hodnocení

0x

Ohledne obleceni jsem nikdy nedelala rozdil jestli je to personalka nebo zamestnavatel, na obou mistech musite udelat co nejlepsi a nejprofesionalnejsi dojem, takze za sebe bych doporucila oblek nebo aspon dziny a sako, s lezernosti bych to vazne neprehanela, na tom cloveku zalezi, jestli vas doporuci do dalsiho kola nebo ne.

hodnocení

0x

No ja bych se Sebod tak docela nesouhlasil.

Urcite tedy zalezi, o jaka zamestnani jevite zajem, ale slusne obleceni jeste nikomu neuskodilo.

Personalni agentura je v podstate zastupce moznych zamestnavatelu a snazi se zamestnavateli dodat VHODNEHO zamestnance.

Tedy i pri pohovoru v personalni agenture si vsimnou, co mate na sobe.

Uz jenom to, ze o neco zadate, neco potrebujete a to jak se k te prilezitosti obleknete, o Vas vypovida, jak moc vam na tom zalezi. Ze jste schopny pro to neco udelat. Splnit alespon onu minimalni nalezitost slusneho obleceni.

Slusne kalhoty a nepomackana kosile je optimalni minimum. Oblek (sako a akalhoty) klidne i v pripade zajmu o vyssi pozice, kde by se takovy oblek do prace bezne nosil. Tricko si noste doma na zahrade.

K tomu obleku je ale nutno rict, ze se ho clovek musi naucit nosit. Na prvni pohled se pozna, kdo je v nem jako doma a kdo ho vytahl poprve po maturite.

hodnocení

0x

ono asi bude sdělit o jakou práci (pozici se ucházíte). na manažerskou pozici ten oblek nutný bude...

hodnocení

0x

Ujišťuji Vás že zkušený personalista (a nejen on) výši Vašeho IQ pozná i když přijdete v monterkách..Oblekem u některých lidí možná můžete vzbudit lepší dojem, ale na Vaši inteligenci a znalosti to nebude mít sebemenší vliv.

Za bankovní přepážkou mají obleky a dražší oblečení všichni zaměstnanci povinně.., ale často mám po pěti minutách rozhovoru s nimi pocit, že jsou absolventy zvláštní školy...a ještě většina z nich propadla hned v první třídě.

Samozřejmě to ale záleží na tom konkrétním člověku co Vás bude přijímat či "lustrovat"...

U mne osobně (i když tedy personalista nejsem) by jste měl naprosto stejné šance v obleku i v triku od ťonga..zálěželo by pouze na vašich znalostech a dovednostech v oboru pro který bych Vás potřeboval.

Proto asi nejsi personalista.

Nejde jenom o to, co clovek umi, ale jak se taky dokaze prezentovat na verejnosti.

Sebechytrejsi, sebezkusenejsi a sebevzdelanejsi clovek je k nicemu, pokud se chova jako asocial a napr. vpri jednani se zakaznikem by akorat odpuzoval.

doplněno 12.04.11 13:11:

A ano, (odpoved na pripadne namitky), k socialnimu chovani v Evropske spolecnosti patri pri pracovnim kontaktu i urcity standard oblikani.

No nemluvím o oblečení typu "bezdomovec"..to by samozřejmě odpuzovalo..o tom žádná.

Na druhé straně nevím co je kalhotách a tričku odpuzujícího...

Nic mne nedokáže pobavit tak, jako když za mnou do kanceláře přijde v červenci dealer v černém obleku a s utaženou kravatou..., leje z něj pot...záda má mokré..., ale...ta paráda panečku..Jen si tak říkám co udělá až vyjde ven na parkoviště po skončení jednání, jestli sebou švihne, nebo ne..

Když to vezmu kolem a kolem..koupit si oblek od Bosse není nic jiného než jen otázka peněz..

Takže tazateli...takto se chodí na pohovor:

www.luxurymag.cz//...

Nezapoměňte ale na nějakou to Vaši dovednost a znalosti...bez nich Vám ten oblek fakt bude k ničemu..

sebod*

Axus. Náplní mé práce je jednat s manažery (jak já tohle slovo nesnáším *zed*)nebo majiteli firem. A to hodně velkých firem :) A opravdu jsem už hodně dávno přestala na první pohled posuzovat člověka podle oblečení. Občas se mi stane, že mě přivítá mužskej v riflích, košili a já zjistím, že to je ten NEJ v této firmě. A čím dál tím víc před těmito lidmi smekám. Mají vše, co člověk na jejich místě má mít! Teda kromě toho obleku *smich*.

A velice souhlasím s názorem kohosi nademnou. Oblek se MUSÍ umět nosit! Jestliže se v něm někdo viditelně necítí, tak první dojem z takového člověka je hrozný!*sok* A tento nepříjemný dojem se po čas jednání leckdy nesmaže. Možná, kdyby ten dotyčný měl na sobě "jenom" kvalitní kalhoty a košili, tak by byl víc uvolněný a vše by bylo k dobru věci.

A ještě taková maličká poznámka na okraj. Víte v čem jsem udělala já největší obchod minulého týdne? V sobotu jsme měli takové "neoficiální" setkání venku v přírodě. Já mikinu a rifle, pan majitel firmy, která má pomalu monopolní postavení na našem trhu, měl "pohodářské" rifle a nějaký triko. A plácli jsme si na obchod za dost velký peníz *placni*

Prostě jsou lidé, kteří mají šmrnc, i když si na sebe vezmou pytel od brambor. A pak jsou lidé, kteří ani ve značkovém obleku NEJSOU osobností.

kravatak*
hodnocení

0x

Když jsem obcházel pohovory, taky jsem to řešil. Radši jsem volil oblek, ale nezabíralo to. Zkusil jsem se obléknout běžně, trošku slušněji - takže takový kompromis a vyšlo to. Nee že by to bylo tím, ale ten oblek (pokud nejde vyloženě o manažerskou pozici) v dnešní době už působí trošku nepřirozeně a může vás to i svazovat. Na pohovor na práci v kanceláři jsem šel v džínách, ani jsem nepočítal že by to mohlo vyjít. Chtěl jsem to jen zkusit. Cítil jsem se tak uvolněně, nijak mě to nesvazovalo. Líbil jsem se jim tolik, že mě vzali dokonce rovnou na vyšší pozici. Vemte si to, v čem se budete cítit přirozeně. I kdyby šlo přímo o zaměstnavatele. Takže se nebojte obléct ležérně, ale elegantně. Hodně štěstí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]