Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit černou mast?

Od: brunecova® odpovědí: 20 změna:

Dříve se volně v lékárně dostala koupit černá mast, která se natírala na zanícené rány. Rána se lépe hojila a dále nehnisala. Nyní už se neprodává. Čím se dá černá mast nahradit? Prodává se nějaká podobná mast bez lékařského předpisu? Děkuji za odpovědi.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

3x

Ichtoxyl. Zrovna ho mám napatlaný na noze a je to v podstatě černá mast v novém balení. :D

ladinpraha*
hodnocení

2x

Ichtoxyl v novém kapkazdravi.cz/...

marenka*
hodnocení

2x

Můžete ji nahradit Višněvského balzámem. ;)

ladinpraha*

Višňák jsem viděl naposled na vojně. Ale jeho vůni nezapomenu.

pecenkav*

Visnak se normalne prodava v lekarne

marenka*

*smich* Láďo, my ho používaly v nemocnici na dekubity. Ale nevím, jestli ho mají v lékárně, to jsem nenašla. *nevi*

ladinpraha*

Jelikož jsem byl na vojně mimo jiné taky jako lapiduch tak vím, že nejoblíbenější léčebné prostředky byly višňák a genciánová violeť, na simulanty pak celaskon a destilovaná voda injekčně.

pecenkav*
asminkam*

:D ten smrad byl nepřekonatelnej

hodnocení

V lékárně mi prodali - Suspenze Višněvského s peruánským balzámem. Rána se dobře hojí. Děkuji za radu.

martinaa*
hodnocení

0x

O masti nevim, ale kupte si rostlinu Aloe vera. Kousek z ni upizlejte, stavu nakapejte na ranu nebo klidne ten seriznuty kousek prilozte a zafixujte treba naplasti. Aloe je na rezne, zanicene a nehojici se rany uplny balzam. MOzna z ni existuji prave nejake masti...

hodnocení

0x

Tady se dá zakoupit, ale cena se mi moc nezdá:

cernamast.cz/...

hodnocení

Mast není určená na hojení ran, proto ta cena. Jinak díky.

hodnocení

0x

Na zanícené rány dávám tea-trea olej, nedám na něj dopustit. A když už to nehnisá, a chci aby se to rychleji zahojilo, tak aloe, a calciovou mastičku.

limetka*
hodnocení

0x

Na zanícené rány se mi moc osvědčila alpa, ve které jsou macerované čerstvé šalvějové lístky, je to osvědčený všelék, dezinfikuje a urychluje hojení.

eulalie*
hodnocení

0x

Na hnisavé rány, na nežity apod. mast Ichtoxyl, běžně se prodává v lékárnách bez lékářského předpisu, a je taky černá nebo spíše hnědavá. Pak je dobrý čajovníkový olej, to je přírodní silné antiseptikum či jak se tomu říká. Nebo Višnievského mast (voní jako uherák salám při dobré fantazii) - taky volně k prodej v lékárně.

lidka*
hodnocení

0x

Zkuste zcela jednoduchou léčbu a sice obklady z řepíkového čaje. Poradila mi to kamarádka a nedám na něj dopustit. Koupila jsem si v obchodě řepíkový čaj, uvařila ho a ve schladlém čaji jsem si namáčela a přikládala na ránu obklady. Měla jsem dost zhnisaný nehet na palci. Už jsem se chystala k doktoru, ale během pár dnů se mi palec zhojil. Chce to každý den uvařit samozřejmě čerstvý. *placni*

Zevně se řepík používá k obkladům a koupelím při lehkých povrchových zánětech kůže, drobných poraněních a hemoroidech. Naprosto úžasným způsobem pomáhá hojit a zatahovat rány. Nejen, že se rána po obkladech a omývání řepíkem krásně a rychle zhojí, ale i jizvy bývají mnohem menší. Dokonce i po řezných ranách nebývají jizvy téměř vidět.

doplněno 12.04.11 11:18:

Chtěla jsem vložit odkaz, ale bylo mi to odepřeno pro jedno slovo v adrese. *nevi*

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Jako první jsem si zakoupila mast Ichtoxyl.

hodnocení

0x

Nechte si u lekare napsat michanou mast-jodisolovou.Rikam nad ni neni ,kdyz se neco nehoji.Staci jemne namaznout a kelimek vam vydrzi dobu.

polinek*
hodnocení

0x

MUMIO,,výborná mast -ale bylo to v takových malých polštářcích,,jmenovalo se to MUMIO je to něco úžasného.Byla jsem na opce nádorku na krku,a lékař místo šití mi ránu potřel tím MUMIEM /je to Z TIBETU/ ,,,,a nádherně se mi to zahojilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]