Nejste přihlášen/a.
Dříve se volně v lékárně dostala koupit černá mast, která se natírala na zanícené rány. Rána se lépe hojila a dále nehnisala. Nyní už se neprodává. Čím se dá černá mast nahradit? Prodává se nějaká podobná mast bez lékařského předpisu? Děkuji za odpovědi.
Láďo, my ho používaly v nemocnici na dekubity. Ale nevím, jestli ho mají v lékárně, to jsem nenašla.
Jelikož jsem byl na vojně mimo jiné taky jako lapiduch tak vím, že nejoblíbenější léčebné prostředky byly višňák a genciánová violeť, na simulanty pak celaskon a destilovaná voda injekčně.
V lékárně mi prodali - Suspenze Višněvského s peruánským balzámem. Rána se dobře hojí. Děkuji za radu.
Na hnisavé rány, na nežity apod. mast Ichtoxyl, běžně se prodává v lékárnách bez lékářského předpisu, a je taky černá nebo spíše hnědavá. Pak je dobrý čajovníkový olej, to je přírodní silné antiseptikum či jak se tomu říká. Nebo Višnievského mast (voní jako uherák salám při dobré fantazii) - taky volně k prodej v lékárně.
Zkuste zcela jednoduchou léčbu a sice obklady z řepíkového čaje. Poradila mi to kamarádka a nedám na něj dopustit. Koupila jsem si v obchodě řepíkový čaj, uvařila ho a ve schladlém čaji jsem si namáčela a přikládala na ránu obklady. Měla jsem dost zhnisaný nehet na palci. Už jsem se chystala k doktoru, ale během pár dnů se mi palec zhojil. Chce to každý den uvařit samozřejmě čerstvý.
Zevně se řepík používá k obkladům a koupelím při lehkých povrchových zánětech kůže, drobných poraněních a hemoroidech. Naprosto úžasným způsobem pomáhá hojit a zatahovat rány. Nejen, že se rána po obkladech a omývání řepíkem krásně a rychle zhojí, ale i jizvy bývají mnohem menší. Dokonce i po řezných ranách nebývají jizvy téměř vidět.
doplněno 12.04.11 11:18:Chtěla jsem vložit odkaz, ale bylo mi to odepřeno pro jedno slovo v adrese.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.