Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
takže můj dotaz je takový: zbývají mi 2 měsíce do toho, abych si mohl zažádat o řidičský průkaz. Budu žádat o prominutí poloviny trestu. Co sem si tak zjišťoval tak většinou pokud člověk nic neprovede tak mu to prominou. Jenže škoda kterou jsem způsobil stále není zaplacena a pojišťovna mě nyní žaluje o náhradu škody. Auto bylo otce a dohodli sme se, že si to u něj odpracuji a on to zaplatí co zbývalo, jelikož sem v té době neměl na celou škodu. Bohužel otec někde peníze asi stopil tak to teď řeším s pojišťovnou. Už jsem se k tomu vyjádřil, takže je na nich zda to stáhnou pokud to jde? Nebo už musím jen počkat až to nabyde právní moci? A bude soud přihlížet i k tomuto až bude rozhodovat zda mi řidičský průkaz vrátí? díky za odpovědi
pokud soud stanovil v odsuzujícím rozsudku spolu se zákazem i náhradu škody,pak to soud zajímat bude-pokud bylo znění rozsudku čistě v zákazu řízení,a to bylo dodrženo-není problém a uhrazená-neuhrazená škoda je čistě mezi vámi a pojištovnou(poškozeným)...Ale určitě bych ty dva měsíce už vydržel,jelikož součástí podkladů k možnému rozhodnutí o upuštění od zbytku potrestání by mohl být i stav oné náhrady způsobené škody(aktivní soudce)-no a v konečném důsledku by mohlo dojít k tomu,že pojišťovna(při soudem vyžádaném stanovisku o úhradě) si "uvědomí",že by mohla zdarma a v podstatě nahned dosáhnout soudního rozhodnutí o vaší povinnosti uhradit škodu(třeba pro případnou exekuci atd.)...Prostě záleží na znění rozsudku ve výroku o trestu,navíc dva měsíce do konce trestu zákazu by pak mohly přijít pěkně draze-jelikož předčasné vrácení by bylo podmíněno proměnou zbytku trestu na delší dobu,navíc kdyby něco v této podmínce(a následné jakože "ochrané lhůtě-až rok)-tak hrozba až jít si hačnout natvrdo...Nemluvě o faktu,že stanovený termín projednání žádosti by přesáhl určitě ony dva zbývající měsíce do konce trestu...
jj díky, chápu. No od soudu mám pouze zákaz řízení + podmínka. Neuhrazená škoda je mezi mnou a pojišťovnou. Zatím je na mě podána žaloba. Takže jsem napsal vyjádření a uvedl z jakých důvodů jsem nemohl zaplatit. Takže je možnost že to pojišťovna stáhne, nebo už musím čekat jen na soudní příkaz?
takže řízení,jeho zákaz,je asi jasné-tzn.v klidu čekat na vypršení trestu,no a samozřejmě do doby znovuvyzvednutí ŘP nesedat za volant...Ohledně pojišťovny-je vždy lepší se pokusit nějak domluvit-spl.kalendář atd-bez ohledu na to i jakože dobrovolně posílat třeba 500,-měsíčně...To je jedna z legálních cest jak co nejvíce oddálit až možnou exekuci-poněvadž ve chvíli kdy příjde byť i minimální částka věřiteli na účet,v tu chvíli se mění celá pohledávka a je nutné celý návrh přepracovat-což nějaký čas zabere...,no a tak dále...Ale to nic nemění na prioritní snaze se domluvit na splátkách apod...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.