Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, hledám marně již delší dobu odpověď na moje trápení v sobě a teď i na internetu. S manželem teď za pár dnů oslavíme 2.výročí svatby. Jsme spolu celkem 3 roky a za měsíc se nám má narodit první dítě. Manžela znám již mnohem delší dobu, jelikož jsme byli předtím kamarádi. Slyšela jsem tenkrát o něm, že je samý průšvih. Pak mě ale "vytáhl" na rande a já se zamilovala a brzo následovala svatba. Uvěřila jsem, že ve všem je nevinně a že všechno bude dobrý (klasika). Jenomže není a je to stále horší. Brzo začaly obrovské finanční problémy. Začaly chodit exekuce, pokuty, pak zase potřeboval peníze na nějaké problémy v práci (za které dle svých slov nikdy nemohl) a já platila. On vydrží v práci krátce a veškerá finanční tíha je na mě. "Odevzdala" jsem mu veškeré své úspory a z výplaty mi nikdy nic nezbylo. Teď jsem na MD a nemám z čeho brát. Kvůli němu se už i zadlužila má matka, aby nám pomohla. Jenomže nám stále chodí nějaké exekuce a neustále mi lže o důvodech (ale já vím pravdu). Nějaké průšvihy tají. Dokonce jsem mu přišla i na nevěru (to jsem už byla těhotná), kterou samozřejmě také zapřel. Jen podotýkám, že se mnou spát nechce a "donutí" se tak cca 1x měsíčně, když už hodně tlačím. Nevím, co mám dělat. Nemůžu za něj celý život platit a už vím, že mu nemůžu věřit ani se na něj spolehnout, ale hrozí mě představa, že se o syna budu muset starat sama. Do toho platit velikou hypotéku (vždy se to platilo z mé výplaty) a splácet jeho dluhy. Nejhorší je, že ho stále moc miluju a moc si přeju, aby to bylo jinak. Máte někde podobné zkušenosti?
Marhulo, rozvod. Maminka vám ráda s mimčem pomůže, nebojte. Hlavně vyřešte majetkové vyrovnání, aby se vám nestalo, že dluhy budete platit stejně za něj i po rozvodu. A nemůžete se mít hůř. Teď stejně platíte všechno sama a ubyde vám jeden vyžírka + pár splátek. Je mi to líto, ale tohle lepší nebude. Právě naopak, jenom horší a vím, o čem mluvím.
Svata pravdanicmene vzdy muze byt hur. Taky by mohla zustat, prisli by exekutori, sebrali barak a marhulka je i s deckem na dlazbe a druhym prolhanym deckem na krku.
To je pouze pravdepodobna katastroficka vize.
Marti, taky si nemyslím, že to bude sranda. Ale ať jí dluhy zůstanou, nebo ne (záleží na rozvodu, já osobně bych se zadlužila ještě sama za sebe a vzala si hodně dobrého právníka) tak bez něj má šanci se za pět, či deset let ze všeho vymotat. S ním? Nikdy. Sama o barák může přijít a nemusí. S ním o všechno přijde stoprocentně. Já platím dluhy po bývalém a jednu věc vím určitě. 7240,- Kč mám každý měsíc, jak mám cokoli navíc, jde to na exekuci. Nu což. I kdybych byla sama, z těch peněz se vyžít dá a jednou tomu bude konec. Kdybych zůstala s bývalým, tak nemám ani těch 7 tisíc, mám hlad, možná nemám ani co na sebe a ještě chodím s rozbitým ciferníkem. A co je nejhorší, že syn skončil v děcáku. Jen kvůli tomu, že jsem byla slaboch. To je ta nejhorší daň, jaká mohla být zaplacena.
Ano, rozvod se mi taky už delší dobu honí hlavou, ale pořád bych to chtěla nějak zachránit. Jen nevím jak. Snažim se s ním o tom mluvit, ale vždy to skončí hodně špatně. Nevím, proč se mnou nespí a nevím, proč mi lže a to se asi ani nedozvím. Do poradny jít odmítá. Byla jsem tam jednou sama. Teď máme před sebou další jeho 4 finanční průšvihy (a to nemáme splacený ty předchozí). Už se musím někdy smát, že snad sbírá obálky se zeleným pruhem Moc si přeju, aby jsme byli kompletní rodina, která má normální život. Problém je ale to, že mu nemůžu věřit. Vysloveně mě obírá o peníze a lže mi do očí a trvá to celou dobu. Teď se nám narodí mimčo a já nemám nic. Jen jeho dluhy.
Je tu ovšem jedna možnost, že po rozvodu ta vyžírka neubyde, jak podotkla mařenka... podle našich zákonů může rozvedený manžel za jistých podmínek požádat bývalého manžela, aby mu přispíval na přiměřenou výživu.
např. pravnik.cz/...
To, že někdo pracovat nechce, není důvodem pro přiznání výživného... o tom rozhodne soud...a to se může s různými zádrheli táhnout roky...záleží na advokátech obou stran...
nezávidím...
Marhulo, přejete si, aby tomu bylo jinak (myslím vztah), ale nebude. Bohužel. Tak jak neodnaučíte alkoholika láskou nepít, tak toto také fungovat nemůže. Radím rozvod. Pro Váš klid, pro budoucnost syna. Nechci lézt do svědomí jak jste říkala - stále moc ho miluji - , ale není to spíš obava z budoucnosti, samoty, bezradnosti? To, že budete sama? (a určitě dočasně). Dovedete si představit tento život s dítětem. Každý den v nejistotě co bude, v pláči a bezradnosti? V ponižování s jeho nevěrou? Teď do porodu se nestresujte, škodí to tomu prckovi. Jak se narodí, začněte to řešit s právníkem. Toto je můj názor a zkušenost z naší rodiny. Držím palečky.
Ač jsem zásadně proti rozvodům pro nějakou prkotinu tak tady jiné řešení nevidím. Bez něj vám bude lépe on se nezmění, nevidí totiž na svém jednání nic špatného a vás jen využívá.
Probůh, a co na takovém gaunerovi jako milujete? Jeho lži, nevěru, dluhy? Asi jste masochistka a dělá vám dobře druhého zachraňovat. Ale v první řadě zachraňte sebe a to svoje nenarozené dítě, než vás váš povedený manžel stáhne na úplné dno. Copak nechápete, že si vás vzal jen jako dojnou krávu? Píšu to tvrdě, promiňte mi, asi byste chtěla slyšet slova útěchy. Vaše situace se ale asi nezmění k lepšímu mávnutím proutku. No, máte ponaučení do budoucnosti. Někdy je lepší být sama s dítětem než v takovém neperspektivním vztahu. To byste se ale nesměla bát samoty a převzetí zodpovědnosti jen za sebe a dítě. Ale radu na to, jak vaši situace obrátit k lepšímu, lépe řečeno, jak napravit vašeho manžela - to tady nečekejte.
Marhulko, hlavu vzhůru. To dokážete a ještě Vás to posílí. Spoléhejte se jen sama na sebe. Nenechte se zatěžovat problémy někoho jiného. Vaše morální opora je Vaše vědomí, že máte dítě, které musíte chránit. Až se osamostatníte, budete schopna uvažovat s čistou hlavou. Mařenka má čirou pravdu. Ono to pak není tak hrozné jak si nejprve představujeme.
Ja bych to v tomhle pripade vzal hnusne ekonomicky, on tu totiz podle me zadnej vztah uz byt ani nemuze, a zasel bych za financnim poradcem se vsema smlouvama co ma a co se daj sehnat. Poradil bych se s nim a rozebral rozvod, jestli to pomuze nebo ne, s nejvetsi pravdepodobnosti to pomuze jestli dela dluhy stale.
marhulo. Proč se tady vůbec na něco ptáte? To myslíte,že Vám někdo pošle kouzelný prsten, Vy s ním otočíte a Váš manžel se změní? Váš manžel je nezodpovědný jedinec
. A Vy nejste o moc lepší, když s ním čekáte dítě. Zlobte se na mě, jak chcete, ale zázraky se dějí jenom v pohádkách a amerických filmech
. Vemte rozum do hrsti, teda jestli Vám nějaký zbyl a zařiďte se viz rady výše . A na nic nečekejte. Už tak jste udělala plno hloupostí.
Ano, jsem k Marhule tvrdá. To jenom proto, že se v blízké rodině řeší něco obdobného . A v těchto případech není místo na nějaká chlácholivá slova...
Jste spolu tři roky. Tři roky jednáš srdcem a tohle je výsledek. Nespí s tebou, je ti nevěrný, dělá dluhy, lže a ty se o něho staráš. Stojí ti to za to, to jsi chtěla? Já vím, miluješ ho. Ovšem teď už zamilovanost není omluva tvého čestného jednání. Teď už je to blbost. Budeš mít dítě a už to nebude výhradně tvoje záležitost. Je čas začít jednat rozumem!
Dobrý den, naprosto rozumím Vašim pocitům, ale měla byste začít myslet hlavně na své dítě. Můj bývalý partner mě podváděl, až se hory zelenaly a já jsem si pořád říkala, proč on to se mnou vlastně nechce spát. Naivita, zamilovanost, hloupost...? Touha po fungujícím vztahu, nejspíš kombinace všeho dohromady. Lhal mi v sebemenších věcech. Po šesti letech jsem to skončila, odstěhovala se a začala znovu. S někým, kdo mi nelže a nepodvádí. Nebuďte naivní jako já, život je moc krátkej, abyste si ho nechala zničit. Jak už někdo zmínil, jedinou cestou ven je rozvod. On se nezmění. Nikdo se nemění.
jeste dnes je pro me tezke,mluvit o tom jak se manzel choval a doslo to tak daleko,ze si vypujcoval az skoro milion.Studovany clovek,musel vedet,ze na splatky mit nebude..Presto musel chorobne porad pujcovat,muj nelhal,ale mlcel,byl podrazdeny,odsiralijsme to vsichni a nevedeli co se deje.pak to prasklo,take,pri narozeni naseho ditete.donutila jsem ho k insolvenci.zadluzil vlastne celou rodinu a sam nevedel za co,porad nakupoval,blbecek..Nakonec jsem se dockala jeste toho,ze tvrdil,ze za to muze kuchyn,kterou jsme ridili.ja vedela ze je to nesmysl,na kuchyn jsem si vydelala na vedlejsakua jeste jemu kupovala starsi auto,nic netusic.takze u myhoto byla zavislost na prachy,porad je nesmyslne tocit,nakupovat,ale doma nebylo krom toho co jsem poridila ja nic,porad nakupoval jak sileny potraviny a nemel na to.vsichni znami tomu nechteli verit,znali ho jako jinak chytreho clovekaNo a vy jste ted v nelehke situaci,kdyz cekate potomka,ale dejte pozor aby nebylo hur,exekuce a podobne.kazdopadne se rozvedte,jestli spolu budete je vase vec,ale pozadejte o vylouceni pana z domacnosti a klidne uvedte tyto duvody.at se laskave prehlasi zpet kde byl pred tim.ale pri vylouceni z domacnosti nehraje adresa roli,to jen kvuli dalsim dluhum.Nesnesla bych vztah zalozeny na lzi.Jeste se informujte na to treba by vas musel take podporovat v materstvi,aby jste mela na byt.POTREBUJETE KLID A TZEN MIT S NIM NEBUDETE?NIKDO SE NEZMENI_TO SI PAMATUJTE.Setrete si nervy dokud jste mlada,nebo budete za chvili na Bohnice,ono se to ted nezda,jste zatim pri sile.
doplněno 12.04.11 17:13:A uvedomte si,ze ve vas nasel dobre zazemi prave proto,ze muze delat prusery.Jemu je jedno ze vas nici,on by byl v uzkych kdyby musel odejizt a to vite ze by vas zacal obletovat a oblbovat.on vi ze muze,ze mu odpustite,kdyz ho tolik milujete.brzy by bylo vse pri starem,verte zkusenym,tady Vam to vsichni pisi.zjdete k psychologovi,netrapte se sama a zamyslete se proc si nevazite sebe vice.Kazdy chlap neco ma,to i zeny nakonec,nejsme bez chyby,ale takovehlle extremy co si hledate a jsem presvedcena ze pokazde,fakt zacnete pracovat na sobe at ten hajzl zjisti,ze jste silna a ma smulu.hodne stesti.
ROZVOD, a to okamžitý...milovat někoho kdo o to nestojí, a ještě mu za to celý život platit, to je hloupost.. Odnese to akorát nevinné dítě...milovaný hajzl ať jde lhát někam jinam někomu jinému...Peníze raději ivnestuje dop dopbrého právníka, ,mtzerý Vám po ůlže ze všeho co nejdříéve ven...Požádejte mamku o psychickou podporu, budete jí potřebovat, společně to zvládnete...Od milovaného hajzla nic dobrého nečekejte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.