Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, byl jsem pozván na 18. narozeniny mého nevidomého kamaráda. Přemýšlím co mu koupit. Napadla mě kniha v brailově písmu, ale on moc nečte a nevím o čem by to mělo být. Dál mě napadly černé sluneční brýle, jenže ty on nepoužívá. Nevím proč - proto mu je nechci dávat abych se případně nedotkl někoho z jeho blízkých. No a nakonec mě napadlo nějaké CD s hudbou což by se mu hodně líbilo, jenže on už má asi úplně všechny.
Jedná se o takovou americkou párty, kde bude velká spousta lidí - většina z vyšší ekonomické společnosti, takže bych nerad vypadal s nějakou blbostí jako trotl i když bych to nejraději vyřešil tak jako to dělám vždy. Například své sestře koupím kytku a nějaký dárk. balíček. Zajdem na sklenku a je to.
U většiny lidí si všímám co je baví, co by chtěli, ale tady je trochu jiný. Děkuji
Kupte dva lístky na koncert jeho oblíbené kapely a nebo kamkoliv jinam - třeba na výstavu, kde si nevidomí mohou exponáty i osahat. A dejte mu na výběr, zda si sám někoho pozve a nebo mu nabídněte vlastní doprovod.
Ještě bych doplnila, že se pořádají i jízdy na koni pro nevidomé. A dokonce i kurzy sebeobrany, což v dnešní době, kdy lumpové útočí na handicapované lidi, není k zahození.
A co zkusit nějaký zážitek? Třeba masáž. Je jich spousta druhů a říká se, že ztrátou jednoho smyslu se posílí ostatní, takže bych zkusila třeba nějakou čokoládovou, medovou... Zkoukněte masážní salony v okolí, nabídka je široká.
Nebo oblíbenou knihu, namluvenou. Třeba povídky Šimka a Grossmana, jestli je má rád. :D Já sice čtu ráda, ale někdy už jsem taky dost unavená, tak si pustím radši CD.
Tak tenhle dotaz mě docela zaujal. A hledala jsem na netu i přemýšlela, co bych tak dala já... no osobně mě nic nenapadlo, ale na netu mě zaujalo tohle: dumporcelanu.cz/... a pak ještě tady možnost koupě: dumporcelanu.cz/... , ale nevím, jestli váš kamarád holduje čaji...nebo jestli to už nemá. Je to nicméně pěkné, neotřelé, docela originální, užije to přinejhorším někdo jiný...a rozhodně to teda není nic levného. Nebo dejte vědět, co jste vymyslel, mně by to nakonec docela zajímalo
Máte pravdu. Mně to naopak vůbec nepřipadá konzervativní, ale to bude tím, že čaje ráda a hrníčky (hlavně vůbec ne klasické) mi připadají originál ve všech podobách :D , ale to jsem prostě já (a je mi 30). Nicméně rádce pode mnou má asi dost dobrý nápad - audiokniha je přece dobrý pokus, ne? Sice nečte, ale poslouchá.. Tak to je fakt dobrý tip
Děkuji za reakci a zajímavý tip. Přesto si myslím, že jelikož je mu 18. let - chtělo by to něco méně konzervativního. Něco z čeho bude mít skutečně radost. To, že neholduji čaji jste trefila přesně.
Těmi financemi, jsem myslel to, že s nějakou bonboniérou levnou či drahou bych asi moc neuspěl. Jsem názoru, že daleko častěji potěší dárek levnější a daleko vhodnější.
Za totáče jsem dělal s těmito lidmi ve fabrice. Jejich smyslové vnímání je orientované výhradně směrem k sluchu.Jak my vidíme, tak oni slyší.Já bych se rozhodně přimlouval za to nějaké CD.Určitě nějaké nemá. Jak se pamatuji,rozlišují i podání stejné skladby od různých interpretů.Dokázali se třeba dlouho bavit o tom jak který interpret podal klavírní konzert f moll od Chopina. Pokud poslouchá i vážnou hudbu,nebo jazz,swing,atd., tak je tam přímo pole neorané,protože co interpret to jiné podání skladby a oni ty rozdíly vnímají mnohem hlouběji než my se zdravým zrakem.Někteří jsou také gurmáni a rádi zblajznou dobré věci.
Zatím všem moc děkuji, že se snaží přemýšlet. Nyní to tedy vypadá, že mu koupím lahev něčeho ostřejšího, kterou nechám zabalit do pěkného balíčku ke kterému bych přiložil CD, které jsem našel na netu - "kameňáky Václava Vydry". Jelikož jsem si vzpomněl, že mi jednou vypravoval, že V.Vydra je jeho oblíbenec a má rád vtipy. V jednom kole nějaké vypráví.
Zatím děkuji a pokud Vás ještě něco napadne - klidně napiště. Děkuji
Ne, audioknihu ne. Ovšem i těch vyšlo v ČR několik set ze všech možných žánrů.
Audio popis filmového díla spočívá v popisu děje konkrétního filmu, tzn., že slyšíte kompletní zvuk filmového díla (dialogy, hudbu, ruchy atd.), a v místech, kde není dialog, je nahrán komentář, popisující děj v obraze. Zjednodušeně řečeno, jako byste si pustil film v TV a koukal přitom někam do rohu - vše uslyšíte, ale nevíte, co se děje obraze (v tomto případě vám to poví komentátor).
Více najdete na wikipedii, anebo na stránkách, které jsem uváděl.
Filmy koupíte buď na stánku nebo v kamených obchodech - poznávací znamení - na zadní straně přebalu je bílý panáček s hůlkou.
Nejprve ale začněte prohlednutím stránek o.s. Apogeum (pro admina - jedná se o neziskovou organizaci, jejíž filmová produkce je nevidomým zpřístupněna v podstatě zdarma - nejedná se o reklamu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.