Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přítel je ze Slovenska, ale žije a pracuje v ČR již 6 let. Pracuje v čechách pro českou firmu a ted poprvé mu učetní při podpisu "růžového" papíru na daně řekla, že ač žije, pracuje a odvádí daně tady musí si na Slovensku podávat danpvé přiznání.
Je to nová informace a jak píšu žije tu již hodně dlouho a nikdy nic takového na Slovensku nepodával.
Můžete mi prosím říct, zda je to pravda a jak má postupovat. Případně jiné důležité poznámky
Děkuji
Dobrý den,
já jsem asi podobný případ, žiju v ČR a skoro dva roky, za rok 2011 jsem si podávala přiznání, ale jenom tady, jelikož jsem byla už daňovým rezidentem tady v ČR, za rok 2012 si dělám jenom roční zúčtování, ale moje máma říkala, že jí už několik lidí na SVK tvrdilo, že si mám podávat přiznání i tam (Známé z daňového úřadu). Daly i konkrétní příklad, nějakého pána, kterému vyšelo, že musí platit 400€! (Prý má ale vysoké příjmy). Nepříjde mi to logické, jelikož daně odvádím tady. Prosím o info na můj mail pokud zjistíte něco jiného, třeba na tom úřadě.
Moc děkuji předem!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.