Nejste přihlášen/a.
co vam nejlepe pomaha na boleni v krku, na silnou rymu a kasel? poterbuji se to co nejdrive zbavit..![]()
Misto nejake chemie z lekare zkuste silny zazvorovy caj. Zazvor je nutno do vody nastrouhat (ne nakrajet), a varit asi 8 minut. Na nachlazeni je to prirodni bomba![]()
Jeste mohu doporucit 31 od firmy Just, ktera obsahuje smes extraktu z 31 lecivych rostlin. justnahrin.cz/.... Jsou sice drazsi, ale vydrzi a stoji za to. Nam takto mizi nachlazeni do dvou dnu![]()
Pokud máš na krčních mandlích hnisavé čepy, tak Ti nepomohou žádné čaje, ale jedině antibiotikum, které může předepsat jedině lékař. Já když jsem byl mladší, tak jsem potřeboval proprat V- Penicilinem 2 x do roka - na jaře a na podzim. Nic jiného mi nepomáhalo. Nyní mě to nějak přešlo a asi už 5 let jsem antibiotika nepotřeboval.
Záleží na síle s jakou infekce útočí (= možná stadium rozběhnutí infekce)
Při mírnějším napadení bylinky : meduňka (na podpůrné ulevení a posunutí se k pohodě), zlatobýl (na likvidaci bacilů) + třezalka (na cekové posílení boje s infekcí) případně lapacha (na likvidaci virů) atd. ...
Při silnějším napadení lokální antibiotika: bioparox, na podporu a regulaci teploty paralen, nebo anopyrin
Při ještě silnějším útoku infekce k lékaři pro celková antibiotika (ty by ale neměly být brány víc jak 1x za rok a lépe ještě méně)
Bioparox je asi také na předpis, nevím.
Máte pravdu, ale někdy ani antibiotika nepomohou. Měl jsem angínu a dostal jsem od obvodní lékařky nějaké jiné antibiotikum (asi šla na ruku nějakému dealerovi farmaceutické firmy) než V - Penicilin, který mě spolehlivě a OPAKOVANĚ zabíral. Měl jsem brát jeden malý prášek za 24 hod.! Užíval jsem to, ale už po dvou dnech jsem těžce dýchal a měl jsem vysokou teplotu. Dovlekl jsem se k obvoďačce a ta mi dala doporučení na polikliniku v Praze 6, že prý se ten krk musí ambulantně řezat. Přišel jsem tedy na chirurgii polikliniky a byla tam starší korpulentní doktorka a pan doktor byl právě na odchodu (střídání směny). Pan doktor, když slyšel můj problém, tak se nabídl, že to ještě řízne.Paní doktorka, ale řekla, že to zvládne a já (blbec) jí v tom ještě podporoval a nabídku pana doktora jsem s díky odmítnul. On však věděl asi, co dělá! Pan doktor tedy odešel a paní doktorka mě řízla do měkkého patra v okolí krčních mandlí. Vyteklo mi něco krve, moc se mi neulevilo, ale šel jsem domů s tím, že to prý bude dobrý. V noci mi napuchl krk, těžce se mi dýchalo a dostal jsem třesavku. Ráno jsem se doplazil k obvoďačce a ta už viděla, že je zle. Okamžitě mi objednala sanitku a šup do Motola. Tam jsem byl přijat na ORLO a ujala se mě taková mladá doktorka. Napřed vzala injekční stříkačku a natáhla z několika míst mého krku krev, až zjistila přesné místo ABSCESU! Pak teprve vzala skalpel a řízla. Dostavila se okamžitá úleva, jak se hnis z toho řezu vyřinul a tlak se uvolnil. Ta doktorka na poliklinice totiž řízla VEDLE! Ležel jsem tam několik dní a dávali mi streptomycinové injekce, protože museli zničit zlatého streptokoka, který mi to všechno způsobil. Tak jsem utekl hrobníkovi z lopaty.
Nestraste chudaka tazatelku![]()
ackoli slecnu boli v krku, k tomu ma rymu a kasel - to angina nebude, ani zanet mandli.![]()
Varování!
Tento příspěvek nepíši z klidu domova.Ležím už 14 dní v nemocnici se silným zápalem plic.Také mi to začalo škrábáním v krku a kašlem.Dva dny jsem zkoušel domácí lékárnu a třetí den při teplotách nad 39st přijela záchranka.A mohu říci,že takových případů je tu více.
Takže hodně sluníčka všem a raději k lékaři.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.