Nejste přihlášen/a.
poradi me nekdo co si mam pocit uz nevim jak dal a kam se obratit .Od lonskeho kvetna nemuzu sehnat misto ve skolce pro moji dceru u nas v Chrudimi vyradili me z uradu prace kvuli tomu ze jsem nemela hlidani a nemohla jsem se zucastnit kurzu. Proto taky ani nemam praci! Podporu nepobiram zadnou ani socialni davky nemam na zdravotni a socialni pojisteni Manzel pobira 12tisic z toho zaplatime najem sedum tisic a pet tisic splatky zbyde nam 1200stovek pridavky na dve deti ja mam splacet 2800splatky za byvaleho manzela a 850kc celkem 100tisic bojim se exekuce nevim co mam delat uz dluzim dve nezaplacene splatky a dluhy narustaj .Nikdy se mi nestalo abych nezaplatila ale ted kdyz nemam skolku a tim padem i praci tak jsem na dne ale uplne na dne nejradeji bych nebyla ale ...
Především to musíte co nejdříve řešit s věřitelem a požádat třeba o odložení splátek na dobu, než si najdete místo. Dále požádejte o přehodnocení vaší žádosti o umístění děcka do školky. Napište jim o vaší momentální finanční situaci, nestyďte se o tom hovořit. Žádost zkuste napsat nejen na školku, ale i na zřizovatele - bude to pravděpodobně Město Chrudim. S tím kurzem jste to možná podcenila, ale bohužel - je to tak, že když za vás platí zdravotní pojištění, je třeba respektovat jejich požadavky. Potom ještě jednu radu - zkuste se obrátit na Občanskou poradnu. Je přímo u vás v Chrudimi:
Třeba najdou pro vás schůdné řešení.
to bylo prvni co jsem udelala ze jsem napsala dopis do spolecnosti Home credit ze zadam o odlozeni splatek nebo aspon o snizeni a napsali mi ze jednou jsem se zavazala platit tak mam smulu.Ve skolce hovorim o tom ze nutne potrebuji umistit dite do skolky z duvodu financni situace ale dnes kdyz nemate praci tak vam dite do skolky nevemou je to na body .Kurz?Jak rada bych se zucastnila ale nemohla jsem kvuli hlidani a rodice jsou nemocny .Zkusim tu obcanskou poradnu diky.
Těžko odpovědět z tak málo údajů a neznalosti podrobné situace.
Ale čtu správně 5000 splátky + 2800 splátky + 850 splátky = celkem 8650 splátky měsíčně? Jak Vás, proboha, mohlo napadnout vzít si tolik splátek, když s manželem dohromady vyděláváte prd (tedy když zrovna práci máte)?!
Co poradit? Jedině obecně, jako vždy v těchto případech: Vy se snažte najít nějakou práci nebo aspoň brigádu, zbavte se těch splátek (na co jsou? zrušte ty záležitosti, třeba ty krámy, které splácíte, prodejte a uhraďte splátky) a snižte výdaje (třeba se i přestěhujte do levnějšího). Domluvte se s věřiteli, dohodněte si třeba menší splátky, odklad apod., hlavně nedělejte mrtvého brouka.
Příbuzní pomoci nemohou?
Nechci moje rodice zatezovat jsou nemocny.Byt levnejsi uz snad ani neni bydlime v mestskem byte i s inkasem to dela 7tisic a to je 1plus jedna.Splatky 2800 a 850 jsou za byvaleho manzela nez jsme se rozvedli tak si nabral a ja to ted musim platit.Tech 5000tisic je konsolidace manzela a co prodat kdyz mame hovno lednici pracku auto pocitac stary nema hodnotu ani 1000kc.tet na splatky neni ale zvladali jsme to predtim ten muj plat proste schazi jako sul.Napadlo me chodit na nocni ale rano jak bych to zvladala s holcickou nevyspala je ji 3a pul.
necekejte,aby to nenarostlo.vyhlaste bankrot.pozadejte o insolvencni rizeni.Pujdete za pravnikem,ktery se tomuto venuje,dolozite mu vsechny splatky,od koho mate a tak,asi by bylo diobre pozadat oba dva,pokud mate jeden i druhy neco.Pravnik vse sepise,zatim zdarma a posle k soudu,kde budete cekat,jestli to schvali.Mezi tim,nesmite nikomu nic splacet,nebo jen nekomu a tak.Budete na listine a pokud si vasbanky,nebo komu splacite nevsimnou,nebudete jim muset po schvaleni insolv.,platit vubec nic.opravdu,je to tak,zakon z roku 2008.Ti,co se prihlasi,tem pak budete splacet,ale tak,aby to bylo unosne pro vas a dalo se zit.hlavne aby vam to schvalili.Nechodte nikam jako jsou ruzne oddluzovaci agentury,jako astra a podobne.ti z vas jeste nakonec vytahaji penize a problem vam nemusi vyresit.Musi to byt pravnik,jiste vam vse ostatni vysvetli.Muj znamy to take tak mel a nakonec pochopil,co si mohl usetrit nervu.Splaci,ma to na 5 let,ale v klidu.Prominte mi jeste,je ale divne,ze vas UP vyradil,za to ze nemate hlidani a ze jste nesla na kurs,k tomu by prece nemeli nutit.jeste si to proverte.
ach jo o tom oddluzeni vim ale nesplnuji podminky musim mit aspon naky prijem myslim pres 5tisic korun a ja mam jen 1200kc manzel 12000.a ten pracak me fakt vyradil kvuli tomu ze jsem se odmitla zucastnit z duvodu ze nemam hlidani .vyradili me 16ledna a pritom jsem byla jeste 30ledna na schuzce co jsem byla objednana. A dopis me prisel v unoru .Neodvolavala jsem se protoze to nema cenu kdyz nemam skolku nebo hlidani tak nejsem pro ne vydelecne cinna
a oni vam nenabidli moznost hlidani v dobe kurzu?tady to tak delaji.ja jsem kdysi,odmitla kurz ze zdravotnich duvodu jsem v castecnym Id a lekarka mi rikal,ze nemuzou nutit.Dojdete jeste na soc.zeptat se na minimum.mate 1200kc?jste oddani?pokud ne,moźna by bylo reseni na oko se rozdelit,pozadat o vylouceni muze z domacnosti,aby vas nepocitali do jednoho prijmu.pak by jste neco dostala.neco ale platite spolecne,nebo ma na sebe muz?I to malo by pomohlo.teptejte se stejne na to oddluzeni,vzdyt zijete z manzelova prijmu a pokud by souhlasil on se srazkami,treba by to slo.
k úřadu práce - chválabohu s nimi nemám osobní zkušenost, ale zprostředkovaně: kamarádka jim při registraci podepisovala prohlášení, že má zajištěné hlídání o děti a může se tudíž ucházet o práci a účastnit kurzů. Jinak by ji ani nezargistrovali, s odůvodněním, že oni jsou pro lidi, kteří si chtějí hledat práci a ne pro ty, co chtějí jenom pobírat podporu.
Se sociálním pojištěním si hlavu nelámejte, to není povinné. Zdravotní povinné je a jestli jste to neudělala, tak hned ráno naklusejte na vaši zdravotní pojišťovnu a nahlašte se jako osoba, za kterou je plátcem pojistného stát z důvodu celodenní péče o alespoň jedno dítě do 7 let. Podmínka pro zařazení do této kategorie je, že vám dítě nechodí do jeslí/školky na víc jak 4 hodiny denně (což nechodí) a že nevyděláváte peníze prací (což nevyděláváte). Jinak vám bude naskakovat dluh a penále.
Nebude daleko doba do nařízení exekuce, ale mají čas, naskakuje dluh, popř. penále. Takže jedině platit ... Kde sehnat peníze? Práce, jiné příjmy, další půjčky je hrob. Něco prodat, bez čeho se lze obejít. Zkusit snížit ty splátky 5000 a posílat něco na Home...
Ale takových lidí je...
Nejradeji bych nebyla.. na to se má myslet, když se ty prachy půjčují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.