Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naražené zápěstí - snížená pohyblivost?

Od: strachopud* odpovědí: 4 změna:

Dnes v tělocviku jsem si nejspíš narazil zápěstí,nevím co s tím a chci se zeptat,jestli je normální,že mám sníženoupohyblivost v rukou.Ruku mám jakoby byla tuhá,tak proto chci vědět jestli takhle naraženina působí,nebo to je něco horšího a případně co mám dělat a jestli mám jt za doktorem.:(

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Ledovat.zafiksovat,nechat v klidu.naraženina bolí víc než zlomenina.Pokuď to natéká a jakoby v tom trhá ihned k lékaři,mohlo by jít o náštipnutí,nebo zlomeninu.
doplněno 17.03.11 19:19: Taky jestli ti brní prsty tak na chirurgii.

martinaa*
hodnocení

0x

Narazenina boli vice a dele nez zlomenina, s cimz je spojena i snizena pohyblivost a tuhost. To by melo byt ok, ale pro jistotu si zajdete na rentgen, zlomena muze byt jakakoli, i malinka kost a pak bylo by potreba to resit.

fiik*
hodnocení

0x

Jaktože ste stím nebyl u doktora? Jestli ste si to naral a bolí to tak to běžte k doktorovi, jak už tu píší ostatní rádcové tak studený obklad a zafiksovat. A zítra běžte k doktorovy at vás pošle na rengen a podle teho no doktoři si stím poradí. Jestli to bylo ve školní vyučováním tak pak za učitelem který vedl hodinu at to zapíše do knihy urazů. Tohle sem taky jednou řešil sem si zlomil nohu v telocviku a nelepší je to hned nahlásit. ale tahle radit je lepší doktor. Přeji brzké uzdravení a at to není nic vážného.

hodnocení

0x

Hned jste měl jít k doktorovi, i kvůli případné výplatě pojištění od školy. Určitě to zítra zapište ve škole a zajděte na rentgen, múže to být náraz i lehčí zlomenina. V zápěstí je spousta drobných kůstek, která se nárazem mohou zlomit. Měla jsem zlomené zápěstí před 9 lety a byla jsem na neschopence půl roku, nešlo mi to rozcvičit. Do dnes mám následky. A vemte si prášek na bolest a ledovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma naražené zápěstí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]