Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám kamarády

Od: deenisa odpovědí: 3 změna:

Ahoj. Chodím zatím ještě na ZŠ a prostě v ý naší třídě se se mnou nikdo nebaví..Jo, mám tam nějaké "kámošky", ale spíš jsem pro ně taková jednofrázovka, když ve škole rovna nemají tu svou nej kámošku.. Mám tam jednu docela dobrou kamarádku, které snad můžu věřit, ale u ní člověk nikdy neví.. protože jeden den se strašně moc bavíme a druhý den se mnou ani nepromluví, a když, tak zní naštvaně.. V tý třídě mě nikdo nemá rád, já nechápu proč, aso proto, že kdysi jsem byla děsná svině a ten jejich názor na m jim nějak zůstal, nebo nevím. Samozřejmě nemůžu ani nechci tvrdit, že já jsem nevinně, určitě jsem něco někomu udělala. Ale prostě všichni se do mě naváží, nebo mě naopak vůbec neřeší.. Při hodině by mi to tak ani nevadilo, to se soustředím na učení, ale co o přestávkách, nebo o hodinovkách?! I když třeba ne, já mám pořád pocit, že když o přestávce sedím sama a hraju si s mobilem, že se mi všichni jakoby vysmmívají..Hlavně když tam sou ti lidé, kteří se do mě naváží. A abych šla za holkama, nebo klukama s kterýma se normálně omc nebavim (oni mě neřeší) Tak to já zase neumim být takový vlezdoprdka.. už od mala se špatně seznamuji,asi protože se bojím odmítnutí. Vím, že až dospěju, tak se tomu budu smát, ale momentálně mě to docela trápí, protože tohle zažívat každý den 7hodin.. . Poradte mi prosim vás! :(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Ahoj Deniso. Bohužel je to na světě tak, že někdo získává kamarády velice těžko, a někdo má na jednom prstu hnedka deset známých. Myslím si, že nevědomky vyzařuješ do okolí ten svůj pocit obavy z odmítnutí. Sama uvádíš, že se odmala špatně seznamuješ. Nejsi-li příliš komunikativní, ale spíše uzavřená, tak je to samozřejmě těžší se seznámit. Někdo může na lidi působit dosti uzavřeným dojmem, přitom by ve skutečnosti měl rád nějaké ty kamarády či známé, ale ostatní si ho ohodnotí jako toho, kdo se lidí straní, možná je pyšný, nadřazený (aniž by to tedy byla pravda). Všimni si, že ti vlezdoprdelisti jsou vesměs nejvíce oblíbení. A ti, co si o přestávce hledí svého, moc se do dění nazapojují, případně se hrají na mobilu (jak ty), tak ti moc v oblibě nejsou. Ale takových lidiček jako ty je hodně, opravdu v tom nejsi sama. Co bych ti doporučila? Aby ses naučila vážit sama sebe a přestala se podceňovat. Pokud získáš trošku sebevědomí, budou i lidé na tebe pohlížet jinýma očima. Nemusíš být zrovna hned tou vlezdoprdkou, ale stačí, když se bude do tebe zase někdo navážet, že se naučíš na to sebevědoměji reagovat - např. nějakou trefnou poznámkou. Prostě bys měla dát svému okolí na vědomí, že je ti úplně na háku, že tě třeba pomlouvají, že tě nemají rádi, že tě neberou mezi sebe. Ty jsi ty, jsi svá a co si o tobě myslí tvé okolí, je ti jedno. Ve skutečnosti to totiž funguje tak, když tě třeba spolužáci nemají rádi, nebo tě třeba pomlouvají, tak se vytahují před ostatními - "vidíš, jaký jsem borec, jak jsem tu Denisu uzemnil?" A zbytek třídy k tomuto člověku pak vzhlíží s obdivem, zatímco on si pohojil svoje ego a sebevědomí. No řekni, je to člověk hodný obdivu, který si hojí své komplex méněcennosti na někom jiném? Není, viď. A pokud se nenajdeš kamarádku na ZŠ, je docela pravděpodobné, že nějakou můžeš získat přestupem na školu střední - do jiného kolektivu. Tak ať se ti daří! Hodně štěstí.

martinaa*
hodnocení

0x

Deniso, nevim, co znamena byt desna svine, ale mezi lidmi se zakernost, zrada a nenavist velmi spatne odpousti. Ted se kajes, je ti to lito, ale jak maji treba spoluzaci vedet, ze budes jina a zas neudelas nejaky problem? Jejich nazor na tebe se nemuze zmenit behem jednoho roku.

Ja taky nemela nej kamosku, potkala jsem ji az na stredni a pak se z ni pod vlivem jedne slepice stal nekdo uplne jiny... zkus hledat kamose jinde. V krouzcich, pri sportu, pri akcich:)

A jit se normalne pobavit s partou jinych o prestavce, v tom nevidim nic divneho. Kdyz to nezkusim, tak to nezjistis. Rika se, ze risk je zisk:)

kecal

Tak se přihlaš do nějakého kroužku nebo zájmové skupiny.Turistika nebo šachy,výtvarné práce,keramika,cokoliv co tě jde a baví tě to,Tam se kamarádi za chvíli najdou.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]