Nejste přihlášen/a.
? Vašemu dotazu nerozumím...
Proč by filtrace "neměla stačit"? Teplo ze solárních kolektorů je předáváno přes deskový výměník..., co s tím má společného písková filtrace a její kapacita?
zřejmě kartušová filtrace nedisponuje dostatečným výkonem k "vytlačení" vody do kolektorů... písková to bez peoblémů zvládá.
no, bylo mi řečeno, že kartušová filtrace nemá takovou sílu, aby se ta voda mohla "točit" (čistit a zároveň ohřívat)
Zde je "standardní" schéma zapojení solárního systému pro ohřev TV a přihřívání vody v bazénu:
Docela jste me pobavil tim vasim nakresem.Pracuji jako bazenovy technik.
Dotaz znel jinak...
1- V zadnem pripade nestaci kartusova filtrace-to neni zadna filtrace,jelikoz nema zadny vykon!Pokud chcete solarni system,musite pouzit piskovou filtraci s cerpadlem,nebo udelat jiny obezny system do kolektoru.
2- Pokud odpovidate na dotaz,znel jestli staci kartusova filtrace na solarni ohrev,tak je uz zrejme,ze to bude nafukovaci bazen-s vrchnim lemem-tampa,nebo neco podobneho a vy tady kreslite navrh s vymenikem-nechapu.Ta Vase sestava by byla docela dost nakladna vuci cene bazenu!
Před časem jsem použil na ohřev bazénu černou PVC folii,kterou jsem položil na hladinu.Bohužel to ohřeje podstatně jen povrchovou vrstvičku ale skutečně významně.Spodek bazénu je studený.Problém je i v tom,že bubliny zhoršují přenos tepla.
Pak týden nesvítilo sluníčko a nápad zapad.Chtělo by to obsahem míchat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.