Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Měli jsme nehodu-nic velkého. Auto nedalo přednost manželovi na moto. Moto skoro teda na odpis vzhledem ke stáří a popraskaným plastům po pádu...atd. Viník nám ukázal zelenou kartu, opsali jsme si číslo, jméno a adresu z OP a mobil. Když se na to podíval likvidátor a poté jsme vše poslali na pojišťovnu - nic se nedělo. Na pojišťovně mi bylo řečeno, že viník nemá zaplacené povinné ručení a k nehodě se nevyjádřil. Tudíž nemáme na nic nárok, dokud on se k nehodě nepřihlásí. Jeho telefon je nefuknkční, nelze se mu dovolat. To mi teda řekněte, kde je spravedlnost. Policii volat k nehodě nemusíme, zelená karta se vydá ještě před zaplacením, svědky těžko budu shánět a když pak k něčemu dojde, tak JÁ, jakož to blbec, který si poctivě vše platí na to dojedu. Rady typu - dát to k soudu, prosím ani nepište - to je drahá a zdlouhavá cesta bez jasného konce a abych pak platila ještě soudní výlohy a právníka, to si snad tu opravu zaplatím sama. Jsem ponaučená a bez policie už ani ránu.
Viník je ze zákona povinen mít auto pojištěné na povinné ručení, určitě jsou za to nějaké postihy. Zkuste se podívat na havarijni-pojisteni.eu/..., tam zadat číslo SPZ auta viníka, mělo by to ukázat, kde má tu pojistku. Je dosti možné, že vám dal starou zelenou kartu a přitom má povinné ručení někde jinde uzavřené.
annyfi, Vaše chyba byla, že jste neudělali vše dle zákona tak jak jste měli. Po dopravní nehodě musíte udělat zápis. Máte ho? Pokud máte čím doložit nehodu, obraťte se na ČKP, a policii. Na soud nikoliv, to je na dlouhé lokte.
"Tudíž nemáme na nic nárok, dokud on se k nehodě nepřihlásí." mýlíte se, tak to není.
"To mi teda řekněte, kde je spravedlnost." již mnoho podobně bouralo a byli odškodněni, jen musíte jednat.
Zápis začal být povinný po Novém roce a my měli nehodu ještě před. Jinak zápis jsme měli, ikdyž svůj-sepsaný oběma stranami a podepsaný.
Na ČKP jsme se obrátili-to nám poradili na pojišťovně, ti nám odepsali, že dokud viník nepřevezme dopis a k nehodě se nepřizná, není východisko. Dokonce nám přišel dopis, že nehoda není prokazatelná a není jisté, zda se nejedná o pojistný podvod-z naší strany. Což mě teda nadzvedlo ze židle. Provolala a propsala jsem dost peněz a ničeho jsem se nedočkala.
Ještě jsem zapomněla, že řidič(viník) měl auto půjčené od známé.
Na policii mi bylo řečeno, že bych musela dát trestní oznámení a pak se soudit. No a to nemá cenu, to by mě pak stálo víc, než oprava.
krkovičko, ať hledám jak hledám, tak nevidím dole kolonku, kdo je viník, tam se to nepíše.
" To jste mu ještě ušetřili pokutu za nehodu a trestné body."toto je už úplně mimo!
doplněno 06.04.11 22:13:Krkovičko, rozumím Vám, psala jste kolonku na viníka...ale to je jedno...
spekulujete o alkoholu atd...
doplněno 06.04.11 22:14:teď si vzpomíná, že jsem neměl psát
...psala jste kolonku...
Je to nějaké zmatené, ČKP po nepojištěných jede, měla by to uhradit a chtít po viníkovi, vlastníkovi. Hradit pojistku snad měla majitelka, kdo ví, jak to bylo s vlastnictvím, pojištěním auta. Pokud vás odkázali na PČR, tak tam jdu, buď něco s tím udělají, nebo napíšou co s tím a proč neudělali. Byl to snad přestupek.
Na místě mít pokud možno svědka, zakreslit, vyfotit (třeba jsou kamery na místě.) .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.