Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, u nás v domě obchází pán a nabízí převod elektřiny od RWE do E-on. Může mi někdo poradit, jestli je odběr od této společnosti výhodnější než od RWE? Chtěli jsme se sousedkou po něm smlouvu, kterou bychom si přečetli, ale nedal nám ji. Mluvil strašně rychle, tak jsem ho nestačila vnímat. Pořád mlel hlavně o tom, že budeme mít slevu 10 procent a odměnu 500 Kč, ale ve smlouvě to prý nebude. Není to jen chyták na lidi? Díky za odpovědi.
Zrovna dneska jsem na Radiožurnále poslouchala o nekalých praktikách těchto podomních prodejců. A upozorňovali také na to, že by si zájemci měli řádně prostudovat podmínky převodu a nenechat se tlačit k podpisu. To, jak se choval ten váš, je doklad toho, že mu jde jenom a jenom o podpis smlouvy.
Děkuji za odpověď. Ten pán, který nám to nabízel, byl docela hnusnej. Když jsem mu řekla, že mu to hned nepodepíšu, že si chci zjistit informace, tak mi řekl: To tady s vámi jen ztrácím čas.
Především: do vašich faktur nikomu nic není. Oni je obvykle chtějí vidět, jakmile s tím začnou, konec.
¨Za druhé, pokud se s nimi vůbec budete bavit, vyžádat si identifikaci. Nevyhoví - konec. Dále, pokud je nechám vyslovit nějakou nabídku, vyžátat si nabídky (návrh smlouvy) k prostudování. Odmítne - konec. Rozhodně nic na chodbě nepodepisovat bez prostudování a konsultace (se známými, s internetem). A nikoho nepouštět do byu. Tohle většinou nejsou zloději (tedy fyzicky vás asi okrást nechtějí), ale i ti by se mohli takhle maskovat.
No a nejlepší je raději se vůbec nebavit.
Jen tak letmo jsem prohlédl stránky E-ON, odměnu 500,- jsem tam ale nenašel. Udaná sleva 10% je nejspíš počítána z ceny tzv. silové elektřiny a ta tvoří jen asi polovinu skutečné ceny za dodanou energii.
V současnosti lze vysledovat trend který nabízejí obchodníci s el. energií - pokud ponecháte svou (stávající) smlouvu o dodávce energie "tak jak je"a máte ji tedy "kdykoli snadno vypověditelnou", "potrestá"Vás dodavatel mírným zvýšením ceny elektřiny popř. stálého platu (u stávajícího tarifu). Na to pak čekají podomní prodejci, kteří z toho vypočítají onu výše uvedenou slevu. Přitom většinou i současný dodavatel nabízí i tarif s nižší cenou, ale za podmínky uzavření smlouvy na dobu určitou (právě tak jako podomní prodejci). Využití takové nabídky je administrativně jednodušší ale závazek je i tak dobré rozmyslet.
Přidám (opět) odkaz na porovnání cen větších obchodníků s elektřinou (u produktu PRE - GARANT 2011 při spotřebě menší než 365kWh/rok je chyba - kalkulátor nezohledňuje tuto minimální účtovanou hodnotu):
Vlastní kalkulátor E-ONu: eon.cz/...
doplněno 05.04.11 19:27:Údaje cen. kalkulátorů je třeba brát s jistou rezervou (zejména ty na stránkách jednotlivých dodavatelů), užitá formulace "můžete ušetřit až ... "ve skutečnosti může být "proděláte až ... ".
ano je to chyták na lidi,slevu Vám i klidně dají, ale pod nějakou podm. např.že se upíšetena více jak 2 roky na to pozor. Poslal bych pána slušně do pr...e. V některých regionech jsou dokonce podomní prodeje zakázané vyhláškou města aby nedocházelo následně k problémům občanů. docela mě to i ujišťuje v tom, že to je potřeba. Obchodníci rozhodně nechtějí na Vás prodělat ale vydělat, to snad Víte sami.
doplněno 05.04.11 17:51:Až bude Eon nejlevnější na trhu "porostou na hráběch květy". Ještě nedávno byl nejražší na již Moravě.
Pravděpodobně nabízel převod od EON k RWE. EON je tradiční dodavatel, z těch tradičních byl znám nejvyšší cenou. RWE je tradiční dodavatel plynu a na dodávkách elektřiny se chce uchytit. Proto se dá očekávat, že bude cenově atraktivní. Musíte prostudovat konkrétní podklady, třeba na internetu a sjednat změnu dodavatele nemusíte dělat přes prostředníka. Mimochodem k RWE jsem přešel před cca 1/2 rokem od ČEZ, kde byl i nějaký bonus.
Dobry den pani,
vy jste tomu panovi asi zle rozumela, protoze eon je tradicnim dodavatelem elektriny. Nevidim tedy duvod proc by ste od nej mela menit elektrinu, co od nej uz mate Pripada mi to trosku uhozeny.
kazdopadne pokud si nejste schopna ani precist na fakture, kdo vam prodava elektrinu, a pisete takoveto nesmysly na fora, doporucil bych urcite dodavatele nemenit. I kdyz, vy stejne vite kulabr ktereho mate, takze je to vlastne uplne jedno
Reknete panovi na chodbe (on urcite pride jeste nejakej dalsi) ze jediny co o elektrice vite je to, ze vypinac svetla je v obejvaku na zdi a ze se v tom vic nevyznate. On vas necha sam, protoze mu razem dojde ze by svama stejne jenom ztracel cas.
Pokud jste po nem chtela smlouvu, nedal vam ji pravdepodobne proto, ze jsou ocislovane, coz je uplne normalni a obchodak za ne ruci.
A co se celeho tohodle vaseho vystoupeni tyka. Muj nazor je ten, ze to byl sice obchodak E-ONu, ale nabizel Vam plyn na misto od RWE od nich. Momentalne produkt sezona plyn je rozdilem 233kc na MWH relativne zajmavy, s tim ze cena zustava az do dubna 2012 a to 683/MWH. RWE od 1,6,2011 prodava MWH za 916 a je predpoklad k tomu, ze v topne sezone jeste zdrazi.
Jak znamo, z neznalosti vede odmitani, protoze kdyz necemu nerozumite, tak to proste nechcete uz jen z principu.
na fora evidentne psat umite, tak se kouknete jeste na strejdu googla, tam si zjistete vsecko co vam pan rikal a pak si to treba zaridte.
preji prijemny den
Ano, tato móda přetahování si zákazníků dorazila už i k nám do našeho městečka. Mého tátu (71 let) se jim podařilo zblbnout prohlášeními typu ,,RWE končí, teď vše přebírá EON´´ a podobně. Tak jim to podepsal. Takže jsem pozjišťoval co se s tím dá dělat - paradoxně jsem ten postup našel na stránkách EON - i s paragrafem OZ na který se odvolat a že je nutné argumentovat uzavřením smlouvy mimo prostory obvyklé k podnikání. Rovněž pozoruhodný je fakt, že už tento postup EONi ze stránek smázli. Pročpak asi?
Ovšem pokud by to někomu pomohlo, dávám zde text odstoupení, zabralo to, smlouvu zrušili.
Věc: Odstoupení od smlouvy
Dle zákona 40/1964 Sb. odstupuji tímto od Smlouvy o sdružených službách dodávky zemního plynu uzavřené dne 19.4.2011 s tím, že využívám 14-ti denní lhůty pro odstoupení od smlouvy uzavřené mimo prostory obvyklé k podnikání dodavatele. Prohlašuji, že smlouva byla uzavřena v mém bydlišti, přičemž obchodní zástupce p. Kubečka při uzavírání smlouvy uvedl nepravdivé údaje, což je také důvodem pro odstoupení.
Doporucil bych se podivat na usetreno.cz/...
Dejte si tam kde se vase libezne mestecko nachazi, jakou ma vaspodvedeny otec rocni spotrebu v MWH a nasledne zjistite o kolik jste ho svou proaktivnosti a hlouposti pripravil.
Pekny den
Zajímavá diskuze. Myslím, že dnes už se vyselektovalo zrno od plnéna a většina dodavatelů je seriozní.. Pokud teda nepočítám bohemku co má sousedka a je z ní teda otřesena. Já osobně jsem našla na internetu web: aaaelektrina.cz , kam sem si napsala, že bych chtěla přejít, ale nechci nic zadávat.. Druhý den se mi ozvala náká paní, vypočetla mi úsporu a zaslala smluvní podmínky k nejvýhodnějšímu dodavateli nějaká europe easy energy.. Prostudovala jsem to, bylo to bez závady a tak jsem jenom podepsala předvyplněnou smlouvu a bylo to hotový.. Ted někdy bych od nich měla začít odebírat, tak snad to bude v pořádku..
Nováková Libuše
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.