Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opětovná exekuce

Od: bobo* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, v roce 1999 jsem dostal pravomocné rozhodnutí k zaplacení dluhu, v roce 2002 jsem tento dluh zaplatil prostřednictvím exekutora, od té doby klid, teď se ozval nový exekutor a exekučním příkazem na stejný dluh, který jsem uhradil v roce 2002, (bohužel již doklad o zaplacení nemám, ale kopie je součástí spisu u soudu).

Jak mám v tomto případě postupovat a nejedná se již o promlčenou záležitost, když na tuto druhou exekuci je vydáno usnesení z roku 2010?

Děkuji za případnou radu, B.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

roboot*
hodnocení

2x

Znám i případ kdy na jeden dluh byla exekuce na plat udělaná 2x ve stejnou dobu. Jednou ji tam zadala vymahačská společnost český inkasní kapitál přes exekutora, podruhé exekutor samotný, u nás je možné vše.

buss
hodnocení

0x

V usnesení je snad uvedena možnost odvolání, ne? Ale ono snad došlo nyní.

karina*
hodnocení

0x

bobo, tedy mít exekuci, zaplatit jí a nemím doklad o zaplacení *bzum*, tak tohle už mě fakt hlava nebere. Obraťte se na právníka, Vy ho ještě hodně často asi budete potřebovat. Sorry. To je jediná rada kterou Vám můžu dát. Karina

bobo*
hodnocení

Jak jsem psal, doklad sice nemám, ale je součást spisu, tedy dohladatelný, dnes jedu na soud pro nahlédnutí do spisu a udělat potřebné kopie dokladů, již v pátek jsem telefonicky mluvil s exekutorem, co exekuci vykonával a na vše si vzpomíná, mě jde hlavně o to, jak postupovat? Celá tato exekuce je nařízena usnesením soudu v Praze kde tento soud exekuci nařídil již v tom roce 2002 a byla vykonána a uspokojena, jde mi o postup k zdárnému dořešení. Jsem si 100% jistý, že jsem to zaplatil.

buss

Joo, zaplaceno to může být, ale od té doby mohl vzniknout nový dluh v té samé věci.
Záleží, jak je to popsáno v usesení, tam se musí odvolávat na usnesení soudu, nebo měla být přiložena jeho kopie i návrrh věřitele. Že by tam měl takový brajgl a jednal v téže věci?
Neplést si exekutora a jeho zaměstnance!

bobo*
hodnocení

Tak jsem se vrátil od soudu kde jsem nahlédl do spisu a vše potřebné ofotil, pak jsem se sešel s exekutorem, který to v tom roce 2002 vyřizoval, jednoznačně se jedná o podvod na mou osobu, exekuce byla uspokojena a oprávněný zaslal soudu dopis a návrh na ukončení exekuce, s původním rozsudkem si přibral nového advokáta a neřekl, že již dluh je splacen a zažádal o nové usnesení, dnes jsem vše obvolal a obeslal kopie všech dokladů všude, kam bylo potřeba, teď už jen ta maličkost a to, podat trestní oznámení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]