Nejste přihlášen/a.
ahoj prosím o radu, o jake socialni davky si mohu pozadat v domacnosi jsme tri dospeli. tj :muj otec ja a sestra otec vydelava 18000 mesicne a ja se sestrou jsme na pracaku, vsichni mame stejne trvale bydliste. ja jsem jeste nepracovala a sestra taky ne tak ze na davky v nezamestnanosti nemame narok dekuji za odpoved
Ahoj. Martino, podívejte se, zda byste neměli nárok na příspěvek na bydlení. Kalkulačka zde:
Přehled sociálních dávek zde:
doplněno 23.11.12 17:47:Tak se mi zdá, že nás taháte trošku za nos, že? Je vám se sestrou 18, bydlíte s tátou. Tedy tři dospělé osoby...A jak do toho zapadá tedy ten 7-letý syn, který čůrá ve spánku? Viz.:
doplněno 23.11.12 20:11:Děkuji za vysvětlení. Ty dva příspěvky mi prostě k sobě nějak nešly. Pokud něčemu nerozumím, tak se prostě zeptám. Nicméně na dotaz jsem Vám odpověděla. Určitě jsem se Vás nechtěla nijak dotknout, pokud se tak stalo, omlouvám se Vám. K Vašemu dodatku - pokud bydlíte a žijete s přítelem a ne s otcem, tak tvoříte společnou domácnost tedy spíše s přítelem, ne? Občanský zákoník říká, že společnou domácnost tvoří fyzické osoby, které spolu trvale žijí a společně uhrazují náklady na své potřeby...
kdyz uz chcete nejdriv nekoho obvinovat tak prosim nejdriv uvazte zda to stoji za to, ano trvaly pobyt mam u otce ano je mi 18 a mam dvojce, take je pravda ze mama s namam nebydli, k 7letemu synovi...u otce mam trvaly pobyt tudis k teto adrese mi budou posuzovat zda mam narok na davky. bydlim s přitelem kteremu je 31let a ano ma 7leteho syna. jeste neco co by vas zajimalo ohledne meho zivota?
doplněno 23.11.12 18:38:PS : zde vam predstavuji 7leteho synka (kluk v oranzovem triku) facebook.com/...
a zde jeho otce a meho pritele : facebook.com/...
Že je Kapkanaděje mj. všímavá a upřímná, to jí máte za zlé. Ale díky ní tady všichni víme, že hned v první větě Vašeho dotazu jste neuvedla záměrně pravdivé skutečnosti a máte snahu neoprávněně získat a pobírat dávky, zkrátka podvádět. Někomu to vůbec není žinantní lhát a na úkor těch, co pracují a odvádí daně, parazitovat. A jak je patrné, tak ani Vám. Na trvalé adrese nežijete, najděte si práci, brigádu. Ať se o Vás stará přítel, ve společné domácnosti jste s ním a jeho synem.
Pokud Vaše matka již nežije a pobíráte třeba sirotčí důchod,sociálka pouze dopočítává do určité částky. Pokud důchod neberete, sociálku bude zajímat, co máte doma - zahradu, vlastní auto, vlastní dům, lepší spotřebiče (počítač, televize apod.). Stačí, abyste měli doma něco takto hodnotného a sociálka vám nic moc nepřizná, protože hodnotnou věc můžete prodat.
Také záleží, kolik je Vám a sestře let (zda do 18 nebo do 26).
Od UP nedostanete nic, protože nemáte důchodově odpojištěny 2 roky zpětně.
Dávky státní sociální pomoci i pomoc v hmotné nouzi se odvíjejí od životního minima domácnosti (pro 3 dospělé osoby jde o 8.800 Kč měsíčně). Společně se posuzují všechny osoby, které tvoří společnou domácnost.
Nestačí-li 30 % (v Praze 35 %) příjmů domácnosti pokrýt náklady na bydlení, mohl by Váš otec požádat o
Promiňte, ale pokud Váš otec vydělává 18 000 Kč měsíčně, tak žádný nárok na příspěvek mít nebudete, protože jste nad životním minimem. A pokud máte přítele, tak Vás snad podporuje přítel, ne?
Jděte na úřad a nenechte se odbýt a trvejte na svém, aby vám poradili, od toho tam přeci jsou. Případně použijte nějakou "kalkulačku" na netu, ale tam je vše jen orientační. Přeji šťastný los na úřednici )
Já myslel, že popřejete rychlé získání pracovního místa. A ono se tady přeje úspěch v žebrotě, zvláště, když mají dostatek finančních prostředků, a to jak ze strany otce, také zcela jistě i ze strany přítele. Však to těch pár hlupáku, co tady platí daně, všem nepracujícím zaplatí. Zvláštní svět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.