Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se prosim Vás zeptat někoho ználeho a kdo by mi dokázal na tuto otazku odpovědět. Nedávno jsem dostal v MHD pokutu 700,- Kč za neplatnou jízdenku a revizor po mě chtěl údaje a vypsal mi složenku. Ja mu nadiktoval pravdivé jméno, pravdivé datum narození, až na to, že místo 7. měsíce jsem mu řekl 6. měsíc a město bydliště taky pravé a adresu vymyšlenou(PSČ po mě nechtěl). Následně jsem pokutu podepsal svým příjmením a převzal ji. Chcic se tedy zeptat zda je nutné i v takovém případě pokutu uhradit. Děkuji za odpověď
Vezmu to z pohledu ,kdy jako zaměstnanec dopravního podniku v pozici revizor o tom něco vím, narozdíl od ostatních zde píšících lidí. Revizor je podle zákona 266/1994 o silniční dopravě, popř. zák 111/1994 povinnen sepsat s cest, zápis o provedené přepravní kontrole, kde musí označit, z jakého dokladu ony údaje zjistil - pas, ŘP. OP popřípadě ověřeno MP/PČR. Na tzv. diktáty, tedy zápisy kde jsou údaje vyspané od cestujícího, které nadiktoval, soud nebere zřetel a tudíž jsou nevymahatelné a DP je nevymáhá.
Když už se stane že vás revizor chytí co nejdřív zaplaťte protože 200korunová pokuta mě přes exekuci vyšla na 7000. To ale bylo před 13-14 lety. Dneska to může bejt klidně za 20tisíc!.!.!
POZOR NA TO!.!.!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.