Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacená pokuta vs špatné údaje - platit?

Od: jirii odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Chtěl bych se prosim Vás zeptat někoho ználeho a kdo by mi dokázal na tuto otazku odpovědět. Nedávno jsem dostal v MHD pokutu 700,- Kč za neplatnou jízdenku a revizor po mě chtěl údaje a vypsal mi složenku. Ja mu nadiktoval pravdivé jméno, pravdivé datum narození, až na to, že místo 7. měsíce jsem mu řekl 6. měsíc a město bydliště taky pravé a adresu vymyšlenou(PSČ po mě nechtěl). Následně jsem pokutu podepsal svým příjmením a převzal ji. Chcic se tedy zeptat zda je nutné i v takovém případě pokutu uhradit. Děkuji za odpověď :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zlinacci*
hodnocení

4x

Vezmu to z pohledu ,kdy jako zaměstnanec dopravního podniku v pozici revizor o tom něco vím, narozdíl od ostatních zde píšících lidí. Revizor je podle zákona 266/1994 o silniční dopravě, popř. zák 111/1994 povinnen sepsat s cest, zápis o provedené přepravní kontrole, kde musí označit, z jakého dokladu ony údaje zjistil - pas, ŘP. OP popřípadě ověřeno MP/PČR. Na tzv. diktáty, tedy zápisy kde jsou údaje vyspané od cestujícího, které nadiktoval, soud nebere zřetel a tudíž jsou nevymahatelné a DP je nevymáhá.

hodnocení

2x

Když už se stane že vás revizor chytí co nejdřív zaplaťte protože 200korunová pokuta mě přes exekuci vyšla na 7000. To ale bylo před 13-14 lety. Dneska to může bejt klidně za 20tisíc!.!.!

POZOR NA TO!.!.!

souhlas s lujs - znám případ : 8 let stará pokuta DPHM Prahy - až loni vymáhaná = 20.000,- Kč bacha na na to!

almira*
hodnocení

0x

Ano, a k tomu si příště kupte jízdenku

buss
hodnocení

0x

Toť otázka, buď to chci uhradit, nebo ne. Pak čekat, že se jim zřejmě dopis vrátí (nebo také ne, podle toho o jakou obec se jedná a zda pošťáci znají), pak na poctivosti dopravního podniku, zda bude, nechá pátrat.

celp*
hodnocení

0x

Dopravní podniky při neuhrazení pokut v dohodnutém termínu využívají služeb externích firem a pokud je na Vašich nacionálech něco pravdy tak Vás najdou a nejhorší na tom bude kromě toho,že jste natolik drzý a neplatíte jízné,že ta vymáhaná částka může narůst do hodně vekých rozměrů.

hodnocení

0x

Podle zákona je VAší povinností zaplatit.

krkovicka*
hodnocení

0x
Připadá mi zvláštní,že si od vás nevzal občanku nebo jiný doklad aby mohl správně opsat os.údaje. Nějaké nadiktování nedává smysl,tudíž vám gratuluji.A až se někdo bude ptát nebo bude chtít něco zaplatit tak vy jste tam vlastně ani nebyl.
doplněno 02.04.11 23:29: Jo vy tady máte napsáno tohle a tohle,to vám mohl klidně nadiktovat kdokoliv.Ukažte mi tady číslo mé občanky.Že není?vaše chyba.

A když tazateli evidentně není 15? Tak ukáže co? Žákajdu? *smich*

krkovicka*
Ano žákovskou.Nebo i rodný číslo stačí.Nedávno se tady mihla otázka a byla to máma,na kterou šli exekutori,díky nezl.dceři. Tak si ji najděte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]