Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych poradit jak vycházet s budoucí tchyní. Náš vztah nikdy existoval, prostě mě nevzala na vědomí a dělala vše proto abychom se rozešli, jsme spolu s přítelem dva roky, on od začátku k mým příbuzným chodí/tety, strýc, sestřenice/ já vyrůstala s bráškou v domově/ale já u nich nebyla ani jednou, vánoce, oslavy to by člověk oželel, ale když jsme se potkali a bavila se jen s přítelem. Volala jsem příteli, aby nakoupil, slyšela to ona, sebrala mu telefon, a mě sevřala, že její syn mě nebude živit. Koupila mu byt, když byl přítel ještě na škole,tak tam dala nájemníka, že až dostuduje, tak se tam nastěhuje a bude splácet hypotéku on, jenze Radek si mezitím našel mě, máti mu řekla, že když se bude zahazovat se mnou tak má prostě smůlu, v bytě si nechala nájemníka, vlastnímu synu zrušila u nich doma trvalý pobyt a Radek se stěhoval ke kamarádově babičce.Radkova matka je dvakrát rozvedená, nebýt svých rodičů,nemá ani kde bydlet, Já bydlím v bytě s dalšími pěti lidmi, takže u mě radek bydlet natrvalo nemůže.Jenže já nevím,co proti mě kdo může mítMám maturitu, práci, nekradu, potíže se zákonem nemám a že nemám vlastní rodinu?
Lípo, neřešte budoucí tchýni. Lehko se to píše, ale je to opravdu tak. Vy s ní žít nebudete, ona s Vámi také ne. Podpásovky, které teď předvádí, jsou příšerné, ale vězte, obrátí se proti ní - ztratí totiž syna (pokud to není nějaký mamánek, který se jí nakonec poddá, což tak z vašeho psaní nevypadá). Důležité je, jak se (za-)chová přítel - podrží vás? Nemyslím nutně, že by se měl stavět prosti matce (alespoň ne teď, ne hned zhrta), je to ostatně pořád jeho matka, to máte těžké. Ale prostě abyste vy věděla, že on stojí při vás a že nějaké kecy v kleci od matinky ho ve vztahu k vám nerozházejí. Nedá mu byt? No co, no, tak holt budete ve stejné situaci jako spousta jiných vztahů na začátku: bez vlastního, v nájmu... Pomalu se časem osamostatníte. Máte maturitu a hlavně máte práci, vypadáte jako slušná osoba, přítele máte zjevně ráda (jinak byste se na to asi vykašlala), tak si važte toho, že máte jeho, a skorotchyni nechte být. Žijete s jejím synem, jeho jste si vybrala, ji ne - on také ne, nemůže za ni. Nebojte, přestaňte ji řešit, a ona jakmile uvidí, že je vám ukradená (ideálně oběma), přestane ji bavit záškodničit a smíří se se statem quo. Držím pěsti!
No - vidím, že pokud to opravdu bude vaše tchýně, budete to mít těžké. Zcela zásadní bude, zda se váš partner dokáže postavit naplno na vaši stranu a nebude mamince podléhat. Na tom může váš vztah i ztroskotat. Pokud bude stát neochvějně za vámi, budete si s jeho maminkou od začátku muset vyjasnit "kompetence" - hranice a na nich, samozřejmě ve vší slušnosti trvat. A tu slušnost a vstřícnost velmi doporučuju a třeba se to časem "setřepe" k vzájemnému korektnímu jednání.
Možná by nebylo od věci zkusit si s partnerovou maminkou vyjasnit, co přesně jí vadí. Vše se snažte řešit s klidem, zjitřené emoce se pak špatně brzdí a co se řekne v afektu, už nikdy nejde vzít zpátky a může to nadělat zlou krev na pěkně dlouho.
Moc vám držím palce, já mám zlatou tchýni, ale spory o hranice byly také a obě jsme časem musely slevit a hlavně to docela dlouho trvalo, než se to mezi námi usadilo.
Lípo-z vlastní zkušenosti vím že taková tchýně se nikdy nepředělá,bude škodit až do smrti.A dokonce ještě po ní.Já jsem si vzal tchýninu dceru.Bylo vše v pořádku,dokud nezjistila že nejsem zazobaný.Peníze u ní byly až na prvním místě.Provokovala tak že jsem si kolikrát myslel že ji dám na velmi krátký řetěz.Dokonce jsem se odstěhoval a žil 2měsíce v podnájmu.Pak jsem se (trouba)vrátil.Ovšem každému melou ty mlýny jak mají.Tchyně zemřela na raka.Tchán po ní tesknil a zemřel za rok taky.Zůstali jsme s manželkou sami s dvěma dětmi.Ale to je další historie.Dozvěděl jsem se při dědictví že oba manželčini rodiče,převedli všechen majetek za života na manželku.No a ta mi to připomíná při každé příležitosti.Jaká matka taká Katka-přísloví.Pokud se manžel nepostaví jednoznačně za tebe-jdi od něj pryč zavčas.Láska je slepá a-ty následky?
des, je to často pravda. I jedno české přísloví praví: "Chcešli vědět jaká bude tvoje žena, podívej se na svoji budoucí tchýni".Kar
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.