Nejste přihlášen/a.
Rozvádím se s manželem,který je cizinec má zde přechodný pobyt a po našem rozchodu mi řekl,že si mě vzal jen kvůli tomu aby zde v ČR získal pobyt.Teď má problém s tím že mi slíbil že mi přenechá družstevní byt který jsem po celou dobu co ho vlastníme platila já.Nepřispíval na nic.Kupoval si auta která zase prodával.Přišla jsem kvůli němu o zaměstnání a jsem bez finančních prostředků.Byt samozřejmě chce celý a já mám vypadnout.Nevím co mám dělat nebo jak se bránit.Za případnou poradu moc děkuji.
Družstevní byt jste měla už když jste se brali? Pokud ano, pak podle mne nemá na něj žádného nároku (tedy pokud nedošlo k nějaké změně v členství - převodu členství na něj - v průběhu manželství, ale ani nevím, jestli by to bylo šlo. Ale jistě se ozvou i další, kteří vám to potvrdí-vyvrátí. (A může vůbec cizinec být členem vytového družstva, i kdybyste mu ho chtěla přenechat? Ten byt přece není váš, vy jste nájemnce z titulu členství.)
Manžel tady musí mít trvalý pobyt aby mohl mít byt,né přechodný.Být vámi,tak manželovi řeknu,že pokud vám nepřenechá byt,tak zajdete na policii a tam jim povíte,že si vás manžel vzal jen kvůli pobytu.Je to trestné,ale vy jste se to od něj dozvěděla až ted´,tak by vám nic nemělo hrozit.Mu zruší trvalý pobyt,protože ho získal podvodným způsobem.A pokud jste na tom bytě napsaná taky,tak není problém aby byl jen váš.Pokud máte z manžela strach,tak mu nic neříkejte a běžte na policii rovnou a tam nezapomeńte také říct,že se bojíte o svůj život,že se vám může pomstit nebo ublížit.
Děkuji moc za odpovědi.Manžel má jen přechodný pobyt.Byt je napsán na mě a on je trvale hlášen na adrese.Nechala jsem ho sice smazat z nájemní smlouvy,ale není to nic platné.Na družstvu mi řekla že potřebuji jeho souhlas pokud ten byt chci předat někomu jinému.Musela jsem se odstěhovat a přišla jsem i o práci.Dělá mi ze života peklo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.