Nejste přihlášen/a.
O prázdninách jsem byl pracovně ve Španělsku a můj zaměstnavatel mi poslal peníze na bankovní účet, který jsem si tam zřídil. Teď bych rád něco z toho vybral. Jak to udělat, abych zaplatil co nejmíň na poplatcích?
Osobně doporučuju Moneybookers. Nejdřív si ověříš svůj český bankovní účet (primární) a pak ten španělský. Problém bude v tom, že jako Čech musíš posílat peníze na účet v ČR, který zde má Moneybookers.
Takže nejlepší bude, když si tvůj španělský zaměstnavatel založí MB taky a zadarmo nabije svůj účet, pak ti ty peníze pošle na tvůj MB (poplatek 0.5 EUR) a ty to vybereš na český BÚ převodem nebo přes platební kartu. Snad se ti ho podaří přesvědčit, aby to tak udělal
Jinak jestli hodně cestuješ, tak MB vydává Mastercard debetní kartu s ročním poplatkem 10 EUR. Za výběry z bankomatu se platí 1,80 EUR kdekoliv na světě.
Jediná nevýhoda MB je ta, že máš účet pouze v jedné měně, takže bych ti doporučil vybrat EUR, taky z důvodu, že ta Mastercard nepodporuje CZK, takže pak by docházelo ke zbytečné konverzi měny. Všechna omezení odpadají až u VIP členů, kde nejsou žádné poplatky, můžeš dobíjet svůj účet v jakékoliv měně atd.
Tady je kdyžtak registrace https://www.moneybookers.com/app/?rid=18268224
Jestli chcete přeposílat peníze ze španělského na český účet, zjistěte si výši poplatků. Měli jsme účet v NL a nejlevněji vycházelo zvolit poplatky za převod tuším na obou stranách; možnosti obvykle jsou: 1) poplatek připsat na vrub příjemci, 2) dtto na vrub odesílateli; 3) dtto na vrub oběma. Zjistěte si, kolik to v daných případech dělá, vždy jsou to jiné částky. Mám dojem, že v našem případě to vycházelo na euro plus nějakých 50,- oproti snad 200,- na pouze české straně a EUR10 na pouze NL straně, ale to už si nevybavím přesně, jen vím, že toto bylo dobré nastavit tak, aby se poplatky snížily na minimum.
Pokud chcete vybírat z bankomatu, pak bude všude draho - ideálně jet do Španělska a vybrat tam, ale to se asi nechystáte.. :D No a nebo ještě zkusit se domluvit s kamarádem, který má konto v EUR (popř. založit vlastní konto v EUR, kdyby se vám vyplatilo) a převést peníze tam, mělo by to být levnější... Ale také záleží na peněžním ústavu, každý má poplatky jinak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.