Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
právě jsem se šokem zjistil, že místo složenky na povinné ručení jsem zaplatit složenku na penzijní připojištění. Ano, vím, jsem idiot a je to moje chyba, chtěl bych ale vědět:
1) mám možnost získat peníze od pojišťovny s penzijním připojištěním zpět?
2) jaké jsou penále za týden nezaplacené povinné ručení?
Děkuji za informace
as 1) pokud to bylo mimořádné pojistné, pak možná ano, ale asi se jim moc chtít nebude
ad 2) pojišťovna vás bude časem urgovat. Problém by mohl nastat, pokud byste do někoho naboural, protože nemáte zaplacené pojištění a pojišťovna tak není povinna platit
Dobrý den,
podívejte se do smlouvy/smluvních podmínek o penzijním připojištění, jestli tam čirou náhodou nemají napsáno něco o platbách, které jim přijdou mimo pravidelné platby. Pokud tam nic takového nenajdete, chtějte peníze zpět, nejlépe je uvědomte písemnou formou. Počítejte ovšem, že pojišťovna má času dost...PR rychle zaplaťte, týden není zas tak strašná doba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.