Nejste přihlášen/a.
Dobry den,onemocnela jsem zanetem jicnu,beru leky-nolpaza, na zmirneni kyselosti,aby nedrazdily stavy krk.Cele to zacalo,ze jsem mela pocit uviznuti sousta v krku,nemohla tyden spolknout sousto,jen vodu.Tak mi vse potvrdili na gastroskopii,vim ze lecba je delsi,nebo na stalo.Myslela jsem si vsak ze alespon problem polykani s naslednym dusenim prestane.Kdepak,jen vyjimecne je den normal,ze jim.Drazdi me skoro vse i zubni pasta v puse,hned mi nateka v krku.Pocit kyselych stav ale nemam,beru leky asi 3 mesice.Mate nekdo podobne zkusenosti?Takove popisy stavu jako pal v krku ze stav nemam,musi to byt take hrozne.kdyz nemuze clovek polykat take to nestoji za nic.Dekuji za odpovedi a rady.
doplněno 21.05.11 22:47:Prosim lidi,kteri maji zkusenosti s refluxem,zda maji podobne priznaky.Stale s tim bojuji,beru nolpazu,docela mi pomaha aloe.je to ale na zblazneni,lekari me nechteji slyset.Vubec nesnesu zeleninu,ovoce,sebemensi trpkost kyselost jakehokoliv druhu nemuzu,problem s polykanim,pak se dusim.Jablko si neumim predstavit ani jemne nastrouhane.zacina sezona a z ceho budu brat vitaminy.Dnes jsem se donutula na jemno nastrouhane kedlubny a se zapijenim,to jeste dopadlo dobre.Kysele stavy nemam,jicen pruchodny,tak porad nechapu v cem je problem,ze jsem jen na kasich a bez zeleniny.Tedy varenou snim sice s problemy ,ale..,moc vitaminu v tom neni,hlavne ne Cecko.Prasek take nespolknu,driv normalne.vse zacalo v zime,kdy jsem si cucala mentolovy bombon a z niceho nic se zacala dusit,pak problemy jake popisuji a vysetreni gastro 1x.dostavila jsem se pak nekolikrat,ale pani dr.nema zajem,zameta to na psychiku.doprcic,na nic nemyslim,proste jim a hned zacnou problemy samy.psychicky asi brzy onemocnim,ale z neochoty lekarky.Mate nekdo podobne zkusenosti,dekuji
Refluxní choroba je dnes poměrně častá a důvodem její četnosti je nadměrné pití bublinkových vod v populaci. Nolpaza dobře řeší ochranu jícnu před popálením žaludečními šťávami. Potud je Nolpaza dobrý lék. Není to ale řešení příčiny ani řešení pravděpodobných souběžných chorob. Na podporu zhojení poškozených sliznic jícnu a krku lze doporučit brusinkové a borůvkové kompoty a pod. Skutečné příčiny a jejich řešení je práce pro lékaře. Nechte si od něj vysvětlit.
jo,jo...diky i vam.ja ted piji jen vodu,to si neumim predstavit pozrit most a pod. kavu nepiji,alkohol take ne,bublinky to jsem nikdy nepila..Jsem ale jeste nemocna jinak a od te doby se mi zacalo horsit vse.mam incipidus,ale to je slozitejsi na vysvetlovani.musim brat chemicke hormony,jak jsem se chemie vyhybala cely zivot,tak ted to dohanim.
incipidus jsem toho cetla moc,nakonec i toto s tim souhlasim.ale s touto nemoci jsem pod kontrolou u lekare.O souvislosti o refluxu mne lekari nerikali.sAmozrejme vim,ze leky ,ktere beru,nejsou moc prospesne nicemu.
U gastroenterologa je nemocný vyšetřen endoskopicky. Pacientovi se ústy zavede tubus zakončený optikou do jícnu, žaludku a horní části tenkého střeva. Léčba pak spočívá v podávání léků, které zastavují žaludeční sekreci, a léků podporujících normální peristaltiku v jícnu. Je třeba také vyloučit, zda k onemocnění nepřispívá nákaza Helicobacterem pylori, který narušuje žaludeční sliznici a může vyvolat žaludeční vřed.
Krajním řešením je chirurgický zásah. Při laparoskopické operaci se vytvoří límec obkružující dolní část jícnu. Vytváří se z horní části žaludku. Zákrok vede k tomu, že poté, co se pacient nají, manžeta obkružující konec jícnu uzavře jeho dolní část, a tím brání zpětnému toku žaludečního obsahu do jícnu.
Zdroj: ona.idnes.cz/...
Třeba jsi četla i tohle,co si tedy domluvit operaci?
Des,cetla jsem toho plno,o tomto vim.problem je v tom,zelekari u me krom refluxu nic neshledali,v krku byl zanet,trochu erose 1.stupne.Tady se u lekarky niceho nedovolam.dokonce jsem ji oznamila,ze mi nasli na metatronu helycobaktera a ona misto toho,aby udelala testy a pak me teprve vynadala,ze to neni lekarsky postup-metatron.tak me sepsulanejdriv a zaroven pravila,ze zjejichstrany je vse v poradku,at si dojdu k chocholouskovi.tak jsem tam zasla.proc ne a ten mi zase povidal,no,jo..tak musime pockat az vas poradne vysetri,pak bych vas poslal na pozorovani s psychikou,ale nejdriv at vylouci nejaky nalez.zpravu o gastru mel pred sebou a tak se mu to zdalo take malo.Vlastne spis hledam nekoho,kdo ma podobne zkusenosti a jak postupoval.Nebo jestli by nekdo doporucil lekare.F%Des jinak dekuji.
Tak to je sileny. Ma jedina rada je okamzita zmena lekarky, jinak se nehnete z mista.
Osobne doporucuji brat Wobenznym, pokud jste alespon trochu schopna polknout tablety. Me pomohl velmi a nedam na nej dopustit.
jj.je..taky jsem myslela alergie,nebo proste posilit imunitu.mozne je vse,vzdyt jsem diky incipidus ztratila spoustu mineralu ,ktere jsou nyni udajne srovnane.martino,objednala jsem se na alergologii,ale az za 2 mesice se dostanu na radu,tak uvidime.s tim wobenzynem,rad bych zkusila,ale jak jsou velke tablety,k cemu beznemu by se daly prirovnat a jsou polejvane?zni to hrozne,ale ja musim zapijet i mixovanou zeleninu,pokud zrovna se mi podari do sebe dopravit.Take se mi zda,ze v dobe ovulace je vse horsi.trpim na predmenstruacni syndrom,ale ted je to take jine.Drive zle od ovulace dokud neprisly a se spozdenim treba 2-3 mesice,zle porad.Ted ne,mivam to tak ze v dobe ovulace zle,problemy s polykanim horsi,ale tesne pred menzes,se mi udela lepe i jim jakztakz lepe,docela mivam i energii,na kterou nejsem uz leta zvykla,vzhledem k tomu,ze me incipidus prisli po hrozne dobe,zacinala hypofyza nefungovat postupne,ja litala misto toho po urologiich,kde me dokonxće rozsirovali uretru a zjistili,ze to ani nebylo treba az pak.Zacinam nekdy panikarit,ze chodit k lekari,nebo spatnemu leciteli je skoro totez.nic,jdu se hodit do klidu,nadeje umira posledni.Diky za podporu a nazor.
Nevim, s alergologii mam pouze negativni zkusenosti, nikdy mi v nicem nepomohla a to jsem alergik a astmatik dozivotne na lecich Tudiz take imunita v troskach
Tabletky wobenzymu jsou 1 cm v prumeru, jsou hladke, potahovane, dobre se polykaji, jsou kulate (ale zplostele), a navic maji prijemnou sladkou chut, zadny hnus jako treba paralen
Zmente lekare a klidne si dojdete v horsim dnu na ambulanci, kde by Vas meli vysetrit. Nema cenu cekat dva mesice na alergo a nasledne dalsi mesice na jine vysetreni, aby Vam pak doktorka rekla, ze Vam nic neni. Samozrejme, muze to souviset a nejspis to souvisi i s psychikou, nicmene dobreho vyhlaseneho lecitele bych tak nezavrhovala Take tomu moc neverim, ale kamaradka z byvale posadky je mistr reiki, mist shambaly (nebo jak se to pise), vyhlasena po celem okoli. Plno znamych u ni bylo a pomohla jim... jak fyzicky, tak psychicky.
Martino,to je pro me dost velky prasek,kolik stoji?Ja ze bych to nejak zkusila.Jednou mi dr.predepsala herpesin tablety na opar a ja si ho nactvrtila,spolkla,ale pak nepreji nikomu,co bylo za peklo.no,musim bojovat,nejak to zkusim.s jinym lekarem,nevim jak to provest,zkusit to v jinem okrese,ale budou mit strasne reci,ze maji svych dost.to jsem jednou takhle zazila na orl,ale vzali nakonec.JInak lecitele dobre nezavrhuji,ale tezko se hledaji.Byla jsm u jednoho jmenuje se doubrava a dela si reklamu zpevackou Pilarovou,ze ji vylecil.Vubec na me neudelal dobry dojem,mela jsem poit,ze snad ani nevi kde hypofyza je.Zahrival mi ledviny misto hlavy.Ja vim,ze s ledvinami souvisi,ale podle jeho reakci to nemohl pochopit.Nicmene nedavno na jinem ORL jsem sla s hvizdanim v usich,coz me take postihloa tak jsem ciste informativne rikala,ze mam incipidus diabetes centralis,jelikoz mi doporucil kapacky,tak aby vedel.No a on povida,ze si nemysli,ze by kapacky vadily pri cukrovce.ach jo...Snad by Dr.mel vedet,tze se nejedna o cukrovku.nakonec po vysvetleni si vzpomel.Dalsi Dr.take na ORl,napsala do spisu pri oznameni incipidus,ze mam nemoc stitne zlazy a jinak pro me neudelala nic,jen to sepsala.chce se mi fakt nekdy smat a stridave pocity.Takze zaver vidim takovy,najit odvahu jinam a nevzdavat to.DEkuji za pomoc.
Wobenzym stojí 800kč balení.Jsou předepsané tuším 4tbl 4xdenně ,dost se to prodraží.No snad ti to pomůže.Němci jsou poněm,pronikavě zdraví.Dělá se ale česká obdoba,je zapolovic,ale nevzpomenu si jak se to jmenuje.
Davkovani je velmi rozmanite, dane zdravotnim stavem cloveka. Nekdo bere denne 16 tablet, jiny jenom dve na udrzeni dobre imunity. Pravda, prodrazi se to, ale ma to vysledky.
Posledni dobou aby se clovek bak ik lekari, nastesti u nas je to lepsi, mam sve tri oblibene a spolehlive. I kdybyste mela dojizdet, porad je to lepsi, nez chodit k nejakemu hlupakovi.
Cena wobenzmyu se odviji od velikosti baleni. Prodava se po 200, 400 a 800 tabletach, co ja vim. Ja ma tech 800 za 2400,-. Je to dost penez, to jo. Ale me, memu priteli, jeho sestre (nema ledvinu), jeho tete (lekarnice, co mi ho doporucila), i babicce s dedou pomaha, berou uz ho par let. A nerekla bych, ze to bude placebo efekt. Jedine, co se Vam asi nebude libit, je, ze se jich pri zavaznejsich problemech polyka treba sest a to dvakrat denne. Ja jsem brala denne osm, ted uz beru pet a postupne se to bude snizovat az treba na dva.
Nechce se mi to hledat, ale zadejte do vyhledávače - kašel- případně suchý kašel a tam pohledejte moje povídání a refluxu. Dcera s tím má probémy vlastně od základky. Nikdy ji žaha nepálila, nikdy neměla zažívací problémy. Jen kuckala. A to tak, že strašně. A těhotenství šíleně.
Až nedávno, snad před půl rokem, si našla lékaře, internistu, který jí udělal veliké vyšetření (po všech těch létech), uplně jiné, než jaké už absolvovala. A byla u něj několikrát na akupunkturu. Po třetím sezení, se to zlomilo. Byla ještě na jehličky několikrát a má pokoj. Neuvěřitelné! A ten pan doktor říkal, že na reflux má s akupunkturou velice dobré zkušenosti.
Je potřeba najít takového lékaře, který umí akupunkturu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.