Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolení k vedení internet. sítě v paneláku

Od: evinka66 odpovědí: 5 změna:
Prosím, nevíte někdo, zda jsme v paneláku povinni povolit provozovateli internetové sítě, která je řádně vedená v obchodním restříku a ohání se zákonem o elektronických komunikacích (který skutečně existuje)č. 127/2005 § 104, vedení optických kabelů? Vadí mi skutečnost, že kdyby nás oslovilo deset společností provozujících internet, každá by se dožadovala povolení, museli bychom snad všem vyhovět? Přijde mi to absurdní. Máte někdo s podobnými smlouvami zkušenost? Budu vděčná za každou odpověď a zkušenost Eva

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Čistě logicky: "žádost o povolení" se tak jmenuje proto, že může být této žádosti vyhověno, ale také může být zamítnuta. Kdyby existovala povinnost toto povolení a souhlas dát, vůbec by nějaké povolení nebylo třeba!

evinka66
hodnocení

To jsem si původně myslela taky, ale pak jsem si na netu našla patřičný zákon a nabyla jsem dojmu, že jejich nárok je oprávněný ale musí se stanovit podmínky, za jakých ta jejich instalace bude provedena. Pro upřesnění: není to žádost, ale chtějí podepsat souhlas vlastníka s umístěním elektronického zařízení. A asi to je podmínka toho, aby to mohli instalovat. Mám obavy také z toho, že když je odmítneme, aby se s námi např. nechtěli soudit.

hop®

Tak jsem si ten zákon našel, a po prostudování jsem zjistil, že Vaše obavy jsou oprávněné a že bohužel asi není v tomto státě prostředek, kterým by bylo možné těmto "poskytovatelům" zabránit v tahání kilometrů drátů v našich domech. Jediný způsob obrany vidím ve stanovení takových podmínek, aby firma "zakázku" vzdala, třeba zasekání rozvodů do zdi (panelů), aby vaše chodby nehyzdily lišty jejich rozvodu a následné začištění a průběžný úklid, spolu s přesným rozpisem termínů provádění hlučných prací (pracovní dny od 9 do 17 hodin s dvouhodinovým poledním klidem) . Ovšem uvědomuji si, že pokud by to firmu neodradilo, ušijete si bič sami na sebe. *nevi*

Snad se ještě někdo ozve se schůdnějším řešením...

evinka66
hodnocení

Hope dík, jsem ráda za váš názor, aspoň jsem si ověřila, že si ten zákon nevysvětluji nějak zcestně. Oni si ty podmínky do smlouny zakomponovali tak nehorázné , že jsem je chtěla původně úplně odpinknout, ale teď si budu muset dát práci s vymýšlením smlouvy. Ještě jednou dík:)

hop®

Evinko, není zač, původně jsem Vás chtěl potěšit více, ale bohužel mne naše legislativa opět vrátila zpět na tvrdou zem.

Každopádně přeji mnoho vytrvalosti a úspěchů v boji s větrnými mlýny! Hezký den... *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]