Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se na něco zeptat. Studoval jsem na vysoké škole a z důvodu chřipkové epidemie a podobným příčinám, jsem potvrzení o studiu neodevzdal účetní hned na začátku školního roku, ale někdy až po novém roce. To by zase až tolik nevadilo, ale pak mi přišel dopis, že jsem vyloučen ze studia na VŠ a vyloučení je platné od října loňského roku. Takže mé potvrzení o studiu vlastně přišlo v platnost někdy 3 měsíce po vyloučení ze školy. Můžete mi prosím poradit, co bych měl dělat? Aby nevznikly nějaké problémy kvůli daním a tak? Někteří lidé mi povídali, abych to nechal být, ale mě se to nezdá, když budu vlastně veden jako student, a nejsem, tak by to někdo mohl chápat jako že chci úlevy na daních, na které nemám právo a podobně. Jaký by to mělo postih, počítám asi doplacení peněz, které by se jako studentovi odečítaly z daní.
Jit za ucetni a rici to, co jste sem napsal. Vy jste dostal dopis o vylouceni kdy? Po Novem roce? To mi nejak nesedi k tomu, ze by mel byt platny od rijna - skola posila dopis hned potom, co je student vyloucen. A to jste do te skoly chodil i presto, ze jste byl vyloucen? Nebo jak to mame chapat?
Pokud je na dopisu datum po Novem roce s tim, ze to bylo platne od rijna, je to administrativni chyba skoly. Pak se ale vracim zpet ke svemu dotazu - oni Vas pulrok nechali jen tak studovat?
Právě že na dopisu je datum 1.11.2010, žádné jiné datum tam není, na studijním oddělení mi řekli že nejsem studentem od října. Ale dopis se mi ve schránce objevil o dost dýl. Teď nevím kdy přesně, tuším, že nějak skoro o měsíc a půl, ne-li o dva. Takže jestli se například válel někde na poště, ani bych se tomu dnes nedivil. V té době jsem stále tedy chodil do školy a odevzdal potvrzení (Nebylo to tedy po novém roce, ale myslím někdy kolem 20.12.2010). Já vím, že je v tom zmatek a doteď lituji, že jsem si přesná data raději někam nezapsal.
To teda ten dopis ani nepřišel doporučeně? Už to je celkem zvláštní. Co že je to za školu?
Selským rozumem Vám tedy už toho 20.12. neměli to potvrzení vydat (potvrdit), takže vinu nese studijní oddělení, což ještě neznamená, že se berňák nepovozí po Vás.
Presne jak pise k2, na studijnim Vas to sdelili, proto nechapu, proc jste to ihned nesel resit k ucetni. Ze Vam prisel pozde dopis, je opravdu chyba oddeleni, ale Vy jste byl povinnen do tusim 14 dnu nahlasit, ze jiz nejste studentem. Tudiz po Vas mohou chtit zpetne odvest zdravotni a socialni.
Jeste dodatek - jak jste v te skolu proboha studoval, kdy uz jste nebyl studentem? To nemate nejaky skolni server, nebo Vas profesori neupozornili? Nezlobte se, ale to se mi nejak nezda.
Kazdopadne urychlene naklusejte k te ucetni, at nemate jeste vetsi problemy, a dejte ji kopii toho dopisu. Original si nechte a spojte se se studijnim oddelenim skoly, ze udelalo chybu a jak se to da resit.
Takže si za to vlastně mohu nedopařením i já sám jak tak na to koukám no. Určitě to teda odskáču já, jak tak znám dnešní úřady. Tak jaký postih mě tedy čeká, nejspíš doplacení zdravotního a sociálního pojišění za ten necelý půlrok?
Pocitala bych s tim doplaceni soc. a zdr., snad tam nebudou zadne penale z prodleni... hlavne dolozte kopii toho dopisu, at si taky neco vyzere skola
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.