Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte mi ,dva měsíce jsem pracoval pro jednoho podnikatele v Ostravě,neustále mi sliboval pracovní smlouvu a pak mě ze dne na den bez důvodu vyhodil a nedal ani Kčs výplaty ,co mám dělat,jak na něj, pro své peníze .Děkuji. Vlada
no, teoreticky můžete pohrozit udáním na inspektorát práce, v případě zaměstnávání načerno i na úřad práce... ale to je jenom taková pohrůžka. pokud se jí zaměstnavatel nezalekne a nezaplatí dobrovolně, tak vám osobně nic nepřinese. ptž i kdyby kontrola proběhla a i kdyby se zaměstnávání načerno potvrdilo, tak zaměstnavatel dostane pokutu, ale vám to peníze nepřinese.
jinak své peníze můžete vymoct maximálně tak soudně, nicméně nezapomínejte, že tam budete v postavení toho, kdo sám porušuje zákona (práce na černo byla i vaše záležitost, ne jenom toho ošklivého zaměstnavatele, to vy jste přistoupil na práci bez smlouvy, jedete v tom oba).
to je pravda. hodně záleží na tom, jak moc je prokazatelné, že opravdu pracoval, což je v různých situacích různě obtížně prokazatelné. ovšem řečšení "po svém" bych moc nedoporučovala, ptž se velmi lehce může obrátit proti tazateli.
Univerzitu možná,15 let u kriminálky a ptáte se zde jak na něj a jak dostat své peníze?Tak ted´ jsem se nasmál
Krkovička Vám jen napsal jak to občas chodí a vy ho nazývate ...
A třeba Vám ten podnikatel nedal smlouvu,protože jste neodvedl dobrou práci a nebo jste mu udělal víc škody než užitku a tak Vám nedal nic.Všechno je možné,ale to musíte vědět,když jste dělal 15 let u kriminálky
Dobrý den,
pokud nemáte nic, čím byste mu to dokázal, nemáte asi šanci. Porušili jste zákon oba. On, že vás zaměstnal bez smlouvy a vy, že jste práci vykonával. Pokud jste nic nepodepsal, ani nemáte jediný papír od něj, je to zbytečná námaha. Zbývá se jen uklidňovat tím, že člověk může přijít o mnohem víc, než jen o peníze, ačkoliv chápu Vaše naštvání.
Na takový hajzlíky platí jen jedno-pohrozit mu,že to nahlásíte na živnostenský úřad a na úřad bezpečnosti práce.Šel bych tam v každém případě.Právě taková sebranka na to spoléhá,že každý drží hubu a bojí se.Když Vás na úřadě odbudou,pohrozte,že si budete stěžovat na nadřízených místech.Když budou mít řeči,že jste měl mít pracovní smlouvu,řekněte,že jí pořád sliboval.
Včera jsem napsal,že možná máte univerzitu,ale podle dnešní odpovědi,kde máte spoustu chyb ji určitě nemáte.U PČR jste byl 15 let leda tak na vrátnici.Vždyt´ Vy by jste neudělal ani psichotesty,neumíte ovládat své emoce a byl jste to Vy co tady začal první urážet lidi.Inteligentní člověk by to nenapsal.
Alespoń jsme se tady zasmáli:
"policajt",který sloužil 15 let u policie se nechal podvést a ted´ neví jak dostat peníze,které měl dostat z práce na černo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.