Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrický paralyzér - je legální?

Od: krkovicka* odpovědí: 5 změna:
Je vůbec u nás v ČR legální?Smí si ho pořídit každý?Docela mi příjde zvláštní,že noční hlídač ho má,mimo to,že má i teleskopický obušek.Dnes jsem ho měla v ruce a opravdu s něho mám respekt.Beru to jako zbraň která dokáže opravdu člověka i zabít,né jen ochromit.Díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

5x

Muj nazor je ten, ze kdyz jsou lidi hajzlove a lezou tam, kde nemaj co delat, tak hlidac musi mit nejakou moznost se branit. A stejne tak neuznavam tu zmenu v zakone, ze nesmim takovyho hajzla zastrelit, kdyz mi vleze do bytu. To je sama Amerika, pomalu si z ni berou priklad ale jenom v necem, tam nesmi vubec ani na pozemek.

Takze me to neprijde zvlastni, naopak to schvaluju, kdo se chova slusne a neleze kam nema, tak nema duvod, aby mu to nejak vadilo, ze jsou hlidaci nejak vyzbrojeny.

zajixxx*

@pecenkav

zase se na to podívejte z jiného pohledu, TEORETICKÉHO. Někomu je třeba špatně má třeba astatický záchvat, váš barák je třeba na konci města a jediný. Dotyčný uvidí že máte například otevřenou garáž, a slyší rámus, tak na základě pudu sebezáchovy tam vejde, a vy jej ještě zastřelíte.

Jinak chápu někdo mi vleze do bytu, uvidím příjdu kněmu a dám mu po rypáku, zavolám polici atd. (ožrala kterej vlezl oknem v domění že je doma :) a usnul na chodbě. ale když uvidím někoho kdo mi tam probírá skříň, rabuje klidně bych ho zastřelil..

hodnocení

3x

Pralyzer je legální a dá se zakoupit od 18. let. Teleckopický obušek je samozrejmě legální take. Jiná věc je, že tyto prostředky lze zneužít, ale to by jste musela chtít zakázat i nože v kuchyni.

vladislav*
hodnocení

2x

Naštěstí legální to je. A že ho má noční hlídač je naprosto v pořádku. Aspoň trochu se může bránit! Ony ty různé nekalé živly se totiž vůbec neptají, co legální je, nebo není a často používají docela jiné zbraně.

moxa*
hodnocení

0x

Že by nebyl legální mně nikdy nenapadlo. A jsem ráda, že ho mám. *modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]