Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeče nohou

Od: lusk odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer. Jemi 57let. Mívám někdy k ránu to mne obudí nepříjemně křeč v jedné noze.Chtěl bych se zeptat jak se teho zbavit? Beru taky tablety Diosminol na žilní systém. Chybí mi i nějaký vitamín? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sosacek
09.11.12 18:36
hodnocení

0x

hořčík..

hahanaj*
hodnocení

0x

Může chybět hořčík, ten je častou příčinou křečí. Já mám vyzkoušenou Magnezii občas si ji koupím a vypiju .

hodnocení

0x

Křečemi v nohou trpím dvacet let. Každou noc mne vzbudí nesnesitelná bolest. Mám ale okamžitou pomoc, hned vedle hlavy. Skleničku s hořčíkem. Magnesii laktici 0,5 GLO. Stačí jedna tabletka, zapít vodou a po několika vteřinách křeč ustupuje. Bez hořčíku bych "chcípla" nesnesitelnou bolestí, trvající dlouhé minuty a které se opětovně vrací. Věřte mi, vyzkoušejte a uvidíte, že na mne budete pokaždé v dobrém vzpomínat. ;) Nekupujte ty co se rozpouští ve vodě. Účinek totiž částečně vyprchá během rozpouštění a pak, v noci by to bylo zdlouhavé, čekat, než se něco ve sklenici rozpustí, když máte hroznou bolest. Tento prášek nelze brát preventivně, neboť hořčík se z těla rychle vylučuje a pak už nepůsobí. Zkuste co Vám radím, a pak napište. S.

doplněno 09.11.12 19:36:

No, trochu opravím. Ne každou noc, ale je to velice často. Všimla jsem si, že to také záleží na tom, co jím. Ale statisticky nemám křeč dva dny v měsíci... vzpoměla jsem si na Holcmana *smich*

cocinkamichalka*

Suzy, jen tě s dovolením doplním... Často se píše, že DDD horčíku je 300mg/denně. Já vím z vlastní zkušenosti, že pokud má člověk křeče, klidně může hořčíku jíst více, tedy klidně i Tvou tabletku 500mg, klidně i dvě. Hořčíkem se nejde předávkovat, já to tak dělám a vždy mi to pomohlo.

Cocinko, jasně. Předávkovat se, není možné, ale já jsem zjistila, že je zbytečné se ládovat až pěti tabletkami. Také jsem to dělala, když mne křeč brala děsivě. není to vlastně ani tak dlouho, co jsem přišla na to, že mi stačí ta jedna na okamžitou úlevu. Stane se mi ovšem, že za hodinu mne to vzbudí znovu, no a tak si vezmu druhou tabletku. Mám vodu a skleničku s hořčíkem u hlavy. Jsem ráda, že mluvím s člověkem, který má osobní zkušenosti. Oni si lidé někdy nechtějí nechat poradit. Dobrou noc, bez křečí, *placni* S.

hodnocení

0x

Kupte si tablety hořčíku a zinku. Ještě je dobré pít Magnosolv - je to prášek v sáčcích a rozpouští se ve vodě. Píše ho neurolog. Je to při nedostatku hořčíku.

Atrama, hořčík je dobrá rada, ale zinek na křeče nepomáhá. Z vlastní zkušenosti vím, že když je přidaný k hořčíku i jiný preparát, není tak účinný. A hořčík se koupí bez receptu v lékárně. Kdybych křečemi netrpěla, nenaléhala bych. Vím, o čem je řeč a co to je za bolest. Než mi někdo poradil ten hořčík, tak byly chvíle, kdy jsem myslela že zešílím. Měla jsem křeče v holeni a to nikomu nepřeji. jsou to nesnesitelná muka... A to jsem byla o dvacet let mladší a chtěla v tu chvíli umřít

iz*
hodnocení

0x

Hořčík, dostatek tekutin a mně někdy pomáhá i kyselina listová.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]