Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání - prodal byt před rozvodem

Od: wild odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, jsem v rozvodovém řízení. S manželem jsme vlastnili byt, který jsme již před více než měsícem prodali, ale částka z prodeje přišla pouze na jeho účet a on mi mou polovinu odmítá vyplatit a domnívám se, že už ty peníze ani nemá, protože si sehnal byt s přitelkyní, se kterou čeká rodinu a navíc musel zaplatit své dluhy. Chci se zeptat, jak mám postupovat a jestli je vůbec šance, že ty peníze někdy uvidím. Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

1.Prodej nemovitosti se vždy uskutečňuje prostřednictvím notáře.Pokud jste byli spoluvlastníci nemůžete být opomenuta.

2.Nejste-li rozvedeni,nemusíte vidět ani korunu.Obraťte se na soud.

cyril*

S tím notářem se pletete. S nemovitostmi se zcela běžně nakládá i bez notářů.

Problém lze řešit při rozvodu s žádostí o majetkové vypořádání SJM.

erikch*

bude-li váš budoucí ex.. sv...ě,neuvidíte ani "ká" a těžko budete prokazovat,že jste si peníze získané prodejem vyzvednuté(byť z jeho)účtu jakože doma nerozdělili...Prostě pokud nejste rozvedeni je toto problém-dalo by se říci až nepřekonatelný...,stejně třeba jakoby "unesení" dítěte,nejsou-li manželé rozvedení a jeden z rodičů dítě odveze třeba do Panamy-má ten druhý prostě smůlu...(a bohužel praxe tomu dává za pravdu)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]