Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
příští týden mám jít do nemocnice na lumbální punkci. Může mi ,prosím, někdo říct z vlastní zkušenosti co mě čeká?
Lékařka,která mě tam poslala moc sdílná nebyla (napíchnou Vám páteř,vezmou vzorek a hotovo,budte tam v osm ráno.)
Na netu čtu samé hororové zkušenosti.
Děkuji Všem.
Lumbální punkce se dnes dělá ambulantně, když to lékař umí je to téměř bezbolestné, dvě hodiny si po zákroku poležíte a můžete jít. Hodně pít neslazených a neperlivých tekutin a nedělat prudké pohyby. Má první punkce byl téměř horor, lékařka se netrefila ani na třetí pokus a musela přijít jiná, po zákroku se tehdy leželo na břiše 2 hodiny a pak 12h na zádech, teprve pak jste mohla za pomoci sestry na wc a zase ležet. Pokud s vámi neležela ochotná pacientka co podala vodu s brčkem tak jste se sama neměla šanci napít. Já dostala dvě infuze na zavodnění ale až když už mě bolela hlava k zešílení.
Dnes už je to jiné a vůbec se ničeho nebojte. Punkcí mám za sebou 5 a žádná hrůza se nekonala.
Děkuji za informaci.
Zavolala jsem si do nemocnice a tam mi bylo sděleno ,že si tam tak týden pobudu.Což je pro mě čára přes rozpočet.
Nastupuju ve čtvrtek a prý ať počítám tak do úterý.Tak teď nevím...
To máte nějakou pečlivou nemocnici, většinou jdete druhý den domu. Záleží, co máte za problémy, kvůli čemu Vám to dělají. Oni musí posoudit, co je pro Vás dobré.
Dobrý špitál taxonie, nastoupíte ve čtvrtek snad vám lumbálku udělají ten den nebo až v pátek?, pak víkend to jen pro obsazenost lůžka a v pondělí vás propustí proč až v úterý to netuším, no a tak se u nás ve zdravotnictví hospodaří.
Mají ji dělat ve čtvrtek.
Byla jsem upozorněna,že já jako migrenik,budu mít posléze bolesti hlavy.No pokud migrenu,tak tu bych si radsi odbyla doma,kde je klid ticho a tma.V nemocnici si to nějak nedokážu představit.
Taky bych šla radši v pondělí...
V loni jsem přechodil silnej zápal plic a na plíci se mi vytvořil výpotek (tekutina) . Lítání po nemocnicích apod. Nejvíc jsem se bál vyšetření bronchoskopií a pleurální punkce s drenáží. Tři dny jsem skoro nespal ,pořád se mi honilo hlavou co mne čeká. Vše bylo v pohodě ,trošku to sem tam štíplo (vosa bolí víc) a za pár hodin jsem se smál , jak jsem z toho byl tejden vystrašenej
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.