Nejste přihlášen/a.
chcis e zeptat. večra jsem měla klíště. bylo ještě nenasáté a vyndala jsem ho ale další den jsem vytahovala ještě černou hlavičku nebo co to bylo. a dneska večer se mi asi o 3 cm dál objevil pupínek vystouplý. myslíte že je to něco vážnýho? děkuji.
To bych neřekla. Zkuste pozorovat to místo, odkud jste vytáhla klíště. Nesmí se vám objevit okolo toho místa, kde bylo přisáté zarudlý flek. (borelioza). Druhé, co hrozí je klíšťová encefalitida. Jakmile dostanete teplotu, nebo Vás bude bolet hlava, dojděte si ihned k lékaři. Preventivně si můžete nechat odebrat krev.
Pokud se na pokožce objeví červené skvrny a nemusí to být jen v místě kousnutí,je potřeba návštěva u lékaře a to neprodleně.Ten nasadí antibiotika a krev pošle na rozbor.Ty ATB jsou preventivně.Pokud jde o borelie,jsou to bakterie- spirochety..Virus je původcem Encefalitidy.Po využívání antibiotik se v těle vytvoří protilátky,které sice chrání proti šíření borelií,ale při další infekci tělo reaguje ihned tvorbou dalších protilátek,což může způsobit nepříznivou alergickou reakci.Nebezpečné je u boreliozy hlavně postižení nervových uzlin,což vede k bolestem určitých orgánů,na př.kloubů.
JABRAKA
musela by se udělat skvrna okolo místa kde bylo klíště přisáté (3cm vedle je blbost) a ta skvrna má být velká aspon 7cm v průměru, pupínek se nepočítá - to není borelioza.
Každopádně se ted chvíli hlídejte a jak psáno výše - při horečce k lékaři a hlásit že jste měla klíště!
Bude to v pohodě, nebojte se
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.