Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaká jsou pravidla této poradny. Je bezpečné otevřeně mluvit o svém problému?
Chtěla jste to slyšet přímo, tak je to tady:
Topko, děláte chybu! Neberte to jako urážku, jen jako konstatování... a k tomu jednu radu:
Udělejte jednu hrubou čáru za topkou a začněte znova! Myslím, že některé rady, které se Vám tu na poradně dostaly, Vám pomohly...líbily se mi na druhou stranu dokonce i některé Vaše rady jiným bezradným...
Pokud se Vám tady na poradně líbí, změňte si svoji přezdívku a pokračujte jako někdo jiný.
Jako jiná osobnost můžete rady žádat a radit druhým, nemusíte se registrovat a ani jiným způsobem odhalovat svoji totožnost. Potom už nemusí být podezřívání, zesměšňování, pochybování, napadání a já nevím, čím vším si tu někdy někteří lidé tu na poradně snaží ubližovat...
Držím Vám palce, aby jste dospěla k správnému rozhodnutí, držím Vám palce, aby se Vám v případné nové podobě dařilo...
a na konec použiji s dovolením jednu větu kolegyně Lidky: Takže skutečně záleží jenom na každém z nás, co chce o sobě říct.
Poradna je "bezpečná"stejně jako celý internet. Záleží na každém jedinci, jak chce být otevřený a jaká učiní opatření k zamezení identifikace. Vždycky se může stát, že tě identifikuje někdo z rodiny, ze sousedství a podobně. Je to opravdu jen a jen na tobě, jaké informace zde uvedeš. Současně je nutné si uvědomit, že čím více podstatných informací uvedeš, tím kvalitnější odpovědi můžeš očekávat.
Láďo
Topko, bezpečné či nebezpečné je jen to, co činíme sami. Pokud budu vědět, že z okna se neskáče, nedonutí mě skočit nikdo, jen proto, že si to přeje, či že mi to poroučí. Pokud ale za mnou bude hořet, musím zhodnotit, co je horší. Jestli síla ohně za mnou, či výška pode mnou. Stejným způsobem jsem zauvažovala zde na poradně, před rokem. Padla zde dost nešťastná otázka, už nevím přesně koho, ale chtěl pomoci narkomanovi. Rady bral tak nějak normálně, pořád tápal. Až jsem prostě musela na sebe "vybalit", že to co říkám nemám vyčtené, ale prožité. Ono je to trochu jako "podle sebe, soudím tebe". Já budu víc věřit zkušenostem, než návodům z knih. Návod si přečtu první, což tenkrát tazatelka měla pročteno, pak se ptám na zkušenosti. Ano, riskuju to, že jednou někoho potkám a řekne. Jé, já tě znám, ty jsi ta a ta. Bude-li přátelský, zajdu s ním na kávu, nebo pivo a pokecáme. Bude-li nepřátelský, pokrčím rameny a půjdu svojí cestou. Pustím ho z hlavy.
Na poradně nelžu, nepředstírám, řeknu na sebe to, co je potřeba a co mám vyřešené. Mám jednu 13 komnatu. A to je to o bezpečnosti. Zatím je zavřená, protože nevím, jaké by její otevření mělo důsledky. Až na to přijdu, možná ji otevřu. Anebo si to vezmu do hrobu.
Nikdo mě nepřinutí skočit z okna, ale po určité době zpanikařím a octnu se v takovém stavu ponížení, spáchám sebevraždu pro pocit ostudy na veřejnosti. Takže tohle není bezpečné ani trochu! A kdych se registrovala, tak mi budou chodit nadávky mailem!
"spáchám sebevraždu pro pocit ostudy na veřejnosti"... tak to je asi to poslední, co by mě přinutilo k sebevraždě.
Jenže já už teď nemohu očekávat kvalitní informace, proto tato parta se rozhodla být ke mě ironická jako k největšímu zločinci a klidně mě utrápěj co na tom, á se pak budím s knedlíkem v krku a říkám si proč mě tam tak nenáviděj, Zpočátku to bylo úplně jinak, všichni byli ke mě laskaví a ochotní. Pak jsem odpověděla na otázku o vnímání obrazu a najednou, ale opravdu najednou se do mě patronka pustila,že to tam nepatří a že nejsem registrióvaná a že má jít na face book. Byla jsem z toho jak ťatá. Pak jsem zadala komplikovaný dotaz a zase Patronka, že jsem nezralá, nevyrovnaná a v přechodu a ironicky. Ale třeba mi vyrazila dech tím,že prý si o ní myslím, že jsou vidláci. To jsem nepochopila. No a všichnizačali chránit Patronku a posílat jí sluníčka a vyjadřovat svou podporu a od té doby mi to přijde, že cílem je mě odsud dostat. Chcete to ale uděla za cenu,že zničíte sebevědomí a že z toho dostanu astma? To mi za to nestojí, ale vidím,že stezlí ve své nevědomosti. Protože já jsem úplně jiný člověk než jakého ze mě děláte. Jsem z Vás už pekelně zneurotizovaná a budu si muset dát několik týdnů, abych se z toho dostala. Škoda připadalo mi to zpočátku, že sem třeba mohu taky patřit. Nevím jestli si tím přivyděláváte nebo ne, ale to je fuk.
Dobrý den. Některé záležitosti jsou už tak na psychoanalýzu u odborného lékaře. A když s tím někdo vyleze zde, tak musí počítat, že sklidí reakce z celého spektra možností, které si lze i těžko představit. Čili od hlubokého porozumění, soucitu, přez odmítavé reakce až po zatracení a opovržení. Je na každém, jak se s tím vyrovná a především jaké vůbec poskytne identifikační údaje. Na internetu se mimo většiny, která se drží jakýsi morálních zásad, a slušnosti vyskytuje i celá armáda magorů, kteří se stydí sami za sebe a zde dělají ramena. Jsou sprostí, skrývají se za nějaký nic neříkajíci nick a tudíž je to jaksi neosobní. Mě například topka neříká vůbec nic, a je mě putana jestli se za ni ukrývá děvčátko v předpubertálním věku a tomu odpovídajícímu duševnímu stavu, nebo stařena nad hrobem, nebo chlapeček, či děda. A toto není nějaká diskuzní skupina, kde každý každého zná, ale vzhledem k otevřenosti celého systému naprosto demokraticky svobodná ( čili se všemi aspekty demokracie a svobody, se všemi výhodami i riziky ) skupina lidí. A každý má své právo vyjádřit svůj názor. A nejlépe se vyjadřuje názor v oblasti odborných témat. Tam buď vím, nebo nevím, tam se ptám, tam odpovídám. V takových společenských tématech to jsou většinou citové záležitosti, čili babské řeči, kde neplatí nějaký vzorec, nějaké sofistikované řešení, či rada. Tam to musí jít jinou cestou. Protože i na první pohled stejné situace mají nekonečné množství řešení. A proč je naprosto jednoduché - já jsem jiný jak každý druhý a každý druhý je jiný jako já, Nepíši chytřejší, hloupější, milejší, vstřícnější a mohl bych vyjmenovat stovky dalších vlastností. Stačí, že jsme jiní a z toho plynou i jiné reakce a jejich vnímání. A prostě kriminalisticky řečeno - každý máme jiný psychologický profil...Atd... S pozdravem Laďa
Ladajasva, nechte toho. Co to je na psychoanalýzu u odborníka. Vy tomu tak rozumíte. Psychoanalytik musí vystudovat 5 let VŠ, 10 let praxe a projít sám svou psychoanalýzou. To máte za sebou? Soudím, že ne.
Dobrý den. Milá vrcholová ( Topko ). Já ani nevím, kdo jsem, nevím co jsem, nevím kde jsem, nevím proč jsem a ani nevím co mám za sebou. Teď jsem se otočil a mám za sebou opěradlo od šéfovského křesla. Šéfuji psychiatrické léčebně, kde jsem současně primářem, ředitelem i pacientem a právě procházím autopsychoanalýzou. To je podobné jako metalýza a sousedovickozaLíza. Až to bude 10 roků, tak se nahlásím a udělámě psychologický profil Vaši Topky a bude zajímavé to porovnat s nějakým okenním profilem. Typuji, že tam velké rozdíly nebudou. Řekl bych že platí profil, jak profil. Ono je to u Vaší Topky stejné, jako porovnat Vaši Topduši s duší automobilovou. Tož, přeju dobrů noc Vaší Topce. S pozdravem Laďa
Laďo, nemám už bodík, ale tohle je na Moc se mi tenhle příspěvek (a i ten předchozí) líbí a Vaše hra se slovy mě jako lingvistu vyloženě pobavila, fakt.
A pro Topku, abych vyloženě neuhnula od tématu - projev souhlasu či nesouhlasu s určitým tématem není (u dospělých jedinců) projevem či důkazem příslušnosti k nějaké místní klice. Jen už se časem dá předpokládat, že když sem chodím a čtu odpovědi, tak časem si na některé rádce udělám názor - a pak když už vidím nick ABC, tuším odpověď s hlavou a patou, zato když uvidím XYZ, tuším nesmysly a chybné info. A totéž musím předpokládat od jiných. Tak to prostě je - tady, i v životě. Jistě kolem sebe máte lidi, které když vidíte, nejraději byste neviděla... A naopak. Proč myslíte, že net je v tomhle jiný?
A jednou provždy - nikdo Vás bezúčelově nenapadá, nestaví se proti Vám "jen tak". Ale pokud nesouhlasíme, nemáte naprosto žádné právo nám brát to naše, abychom se svobodně vyjádřili. A že se tady několik lidí shodne, jak říkám, není důsledkem toho, že se zde kdosi s kýmsi spolčuje, ale toho, že holt některé úvahy se nabízejí tak samy, že se za ně prostě postaví víc než jedna osoba. Toť vše. Zamyslete se nejprve nad tím, proč se ty odmítavé reakce na Vás objevují, a teprve pak si můžete dovolit odsuzovat (když myslíte...). Zjevně jediný, koho to rozdrásá, budete zase vy...
Láďo, Vaše odpověď se mi docela líbí, ale má jednu chybu. Tady se pohybuje asi 7 rádců, kteří se znají velmi dobře avytváří partu a mají stejný názor na věc. Názor skupinový. Někteří se ho dokonce drží jak klíště, Asi je z toho brzo klepne.
No jo, tohle téma mě začíná děsit. Asi to tu fakt nebude bezpečné. Taky se tu asi už nic zajímavého nedozvím. Takže využiju možnosti, že mě nikdo nenutí sem chodit
a odcházím někam jinam (dřív, než mě tady z toho chytne psotník, nebo si tu zlomím nohu:D). Vy se tu klidně dál užírejte ve své ublíženosti, ale beze mě. S pozdravem: Za jaro krásnější
Magdon
doplněno 03.05.11 08:06:Jo, ještě doplním: kdyby se Vám po mě náhodou stýskalo, můžete mi poslat zprávu do zdejší pošty (to byste se ale musela registrovat, což je obzvlášť nebezpečné). Slibuju, že žádný z Vašich (jistě milých) mailů nebudu číst.
Zde je to čistě na rozhodnutí každého z nás, co chce na sebe a nebo o sobě říct. A myslím si, že pokud zde neventiluji nějaké konkrétní majetkové záležitosti, tak není třeba se ničeho obávat. Já osobně jsem toho na sebe také prozradila dost - co se týče mého profesního i osobního života. Nemám celkem co skrývat a co jsem zde zveřejnila, za tím si také stojím.
Ale pokud se mne někdo obrátí přes vnitřní poštu s nějakým problémem,
tak chci vědět o tom člověku už víc. Zde už pro mne anonymita končí a záleží na druhé straně, zda chce moje pravidla příjmout. Admin zná nejen naše emailové adresy, ale i adresy pobytu, když nám posílá dárečky za odpovědi.
Zde jistě nehrozí žádné zneužití dat.
Takže skutečně záleží jenom na každém z nás, co chce o sobě říct.
Jenže když jem upadla v nemilost, tak mě rádcové pronásledují, ironicky odpovídají a zesměšňují mé dotazy. Moje odpovědi jsou okamžitě následovány opačnými názory a dám-li dotaz jsem zesměšněna. Je to silně neurotizující a já nemohu dýchat. Mám z toho již zdravotní problémy.Asi je to každému jedno. A neposílejte mě k psychiatrovi, když to myslíte devalvujícím, ponižujícím způsobem.
Topko, nic ve zlém, ale Vy to moc prožíváte. Na každém fóru se najde pár blbečků, kteří se chtějí jen pobavit, někoho urazit, nebo zesměšnit. To už tak prostě je. Odpovědi těchhle lidí prostě ignoruju. Když je budete přehlížet, přestane je to za chvíli bavit a zaměří se na někoho jiného. Já osobně si přečtu, co mě zajímá, případně poradím a když vypnu počítač, zapomenu na všechno ostatní. Veřejná ostuda? Myslíte, že se někdo celý večer baví vyprávěním jak "byla dneska ta XY zase směšná"? Tomu nevěřte. Takovým lidem jde jen o okamžité pobavení a dál to pustí z hlavy. Vy snad, když třeba na ulici uvidíte někoho, kdo má rozepnuté kalhoty o tom budete na potkání každému vyprávět a budete se smát až do rána? To těžko. A poud máte dojem, že se do Vás někdo naváží opakovaně, s úmyslel Vám ublížit, přihlašte se pod jinou přezdívkouou, případně s jinou mailovou adresou. A aby Vám nikdo neposílal nechtěné maily (když už by tu adresu nějak zjistil), používejte tu adresu jen pro účaly tohoto fóra. Ony by ty maily sice stejně chodily, ale předem víte o co jde a tak je můžete rovnou mazat bez otevření.
Na jakýkoli mail, a už jsem o to pro účely registrace uvažovala, by mi chodily vulgární reakce, které když přečtu, je mi zle. Na to nemám energii, protože jsem nemocná buď s boreliózou nebo reakcí na tuberculin. A to je taky důvod proč jsem na internetu, protože jsem pořád doma, jelikož mi je zle a nepřijdu mezi lidi.Až si to vyzkoušíte tak si na mě vzpomeňte jaké to asi bylo.Tady se jedná o to, že kvůli jedné osobě-rádkyni, kterou znáte se ihned sejde 5 jejích obdivovatelů, nejprve jí pošlou sluníčko, vyjádří hluboký obdiv a to, že by s ní šli rádi na kafe a pak už už to do mě šijou. To promiňte, ale to není žádné radění, ale prostě boj. A na to mám reagovat jak? Právě ta osoba, domnívám se na mě získala alergii kvůli tomu, že nejsem registrovaná a ona vykřikuje, že toto je poradna pro slušné lidi, kteří si nemění niky. Tak jsem nechtěla být za tu "neslušnou". A že se z toho dusím je fakt.
No jo, jak to tady tak čtu, tak jsou tu všichni špatní a zlí. Každý tu chce jen ubližovat a přivádět vybrané jedince k sebevraždě. V tom případě ale nevím, proč sem ti jedinci chodí. Nebo je to jinak? Neměli by se ti jedinci spíš zamyslet nad sebou? Proč je ti ostatní "nemají rádi"? Je mi jasné, že se na mě teď sesype spousta výčitek a nářků. Ale věřte, že nechci nikoho zesměšňovat, ani se vysmívat jeho zdravotnímu stavu. Já totiž nevím, jak na tom kdo jste a ani mě to moc nezajímá. Stejně, jako Vás nezajímá stav můj (jak víte, že na tom nejsem hůř, než Vy?) a je to tak správně. Tak a teď do mě! Jen si poslužte, já kvůli tomu z okna neskočím.
doplněno 01.05.11 22:57:Jo a ještě se zeptám: Vy víte, jaké má ladajaskva vzdělání? Že si dovolíte tvrdit, že nerozumí psychologii, aniž byste ho znala.
Tak vidíte, Topko, ještě o pár odpovědí výše si stěžujete na to, že odpovědi některých místních rádců jsou ironizující... A teď si přečtěte to, co jste v rozmezí pár minut napsala Vy. Já to fakt nechápu. Stresujete se tu (jak říkáte), jste z odpovědí neurotická - ale pořád sem chodíte. To mi připadá jako "psychický masochismus" nejvyššího kalibru. Mě kolikrát naštve nějaká urážlivá reakce na moji radu, ale víte co? Už se na to téma ani nepodívám, aby mi nevyletěl tlak. Proč se tedy prosím vás takhle drásáte a pořád ryjete do (svého vlastního) vosího hnízda? Přestávám tomu rozumět... A teď mi hlavně nepište, jak vás tu napadám, pokud byste k tomu měla tendenci, tak si prosím nejprve znovu přečtěte, co říkám...
Pokud někdo osobu neidentifikuje, že ano (což je možé). Jinak je to volně přístupné a může to číst kdokoliv, kdo má přístup k internetu na celém světě.. Takže problém kohokoliv je zveřejněn.
Jiná otázka je, jestli by to někomu stálo za to hledat autora. Jistě, dělají to podvodníci, ale musí se jim to vyplatit.
Je pro mě bezpečné když mě urážíte, radíte mi modré tabletky a robertka a zároveň si toto může přečíst veřejnost! To pro mě, nezlobte se není bezpečné. Přivítala bych spíš přímou kritiku. Něco jako Topko děláš chybu...
Topko, i na jiných diskusních forech se během času vytvoří zlá agresivní skupinka, která z těch ostatních slušnějších a tolerantnějších lidí postupně "udělá zločince". Oni si tím "čechrají peří" a navzájem si zvyšují už tak přehnaně vysoké sebevědomí a pocit, že jsou Supermani. Tak se téměř pravidelně stává, že na fóru zůstanou "diskutovat" jen ti "hulváti", kteří si neváží svých spoludiskutujících s jiným názorem; ti ponižovaní z diskuse odejdou a jejich další bohatá a zajímavá část diskuse se tak do budoucna ztratí. Z toho pro Vás plynou možnosti:
1) Zlé a neobjektivně útočné příspěvky na svou osobu buď ignorujte, nebo na ně můžete odpovědět stejně zle a nebjektivně způsobem "Na hrubý pytel hrubá záplata". Lepší je ignorovat je. Jinak se domnívám, že Vám to nějak společensky ublížit nemůže, že se to Vaše okolí dovědět nemůže, pokud sama na sebe nezveřejníte adresu nebo jiný kontakt.
2) Všechny ostatní slušně formulované příspěvky, třeba i kritické, považujte za přínos. Ale to Vy víte. Je Vám přece jasné a víte už, že na tomto fóru máte také své sympatizanty.
3) Můžete fórum opustit.
Topka, vam asi uz nepomuze nic jineho nez ustavni lecba za pomoci silne medikace. Vase dotazy i reakce na odpovedi radcu jsou jiz na hranici - ne-li za ni - paranoie nebo stihomamu, ci jak se tyhle dusevni poruchy jmenuji. Opravdu s tim neco zacnete delat, nebo se vam k tomu astmatu prida i bronchitida a dalsi nemoci.
Bohuzel s Vami chte nechte musim souhlasit. Nick topka s chova utocne a urazlive temer ve vsem svych otazkach, pokud se ji nasledne reakce nelibi, tudiz s tim se neda nic delat. Je presvedcena, ze ji zde na poradne vsichni ublizuji a je to tu zde nebezpecne, ale kdyz si precete nektere jeji utocne reakce, nedivim se, ze dostava ironicke a vysmesne maily.
Ja taky nejsem zrovna vzor trpelivosti, moje reakce jsou nekdy prehnane a tez zpetne utocne, nicmene dovedu priznat chybu, dotycnemu se omluvit a obcas i dobre poradit Jeste mi neprisla jedina spatna zprava...
A i kdyby prisla, rozhodne sem nebudu ublizene psat, ze z toho mam astma a jsem zneurotizovana
TOPKO: Jste male decko, nebo co? Rozhodne se tak chovate. Kdyz se Vam nelibi odpovedi a neurotizuji Vas, tak je snad nectete a nechodte sem, ne? To je snad docela dost logicke. Patronka se zde nechova utocne, zastiplne a porad si na vsešchny nestezuje. Nadto je dobra radkyne. Proto je oblibena a chodi ji slunicka vic, nez novackovi, co dokaze jen utocit a je neprijemny. Kdyz mate z odpovedi, co se Vam nelibi, zdravotni problemy, tak zrejme patrite k psychologovi. Zpetne tu obvinovat lidi z toho, ze neustojite kritiku, je detinske. A psychologii se zabyvam 8 rok, kdybyste chtela odpovedet v tomto stylu.
P.S.: Pod kazdym okenkem, kam pisete dotaz nebo reakci, je policko UPOZORNIT NA ODPOVED E-MAILEM. Kdyz toho nezaskrtnete (v pripade vkladani dotazu naopak odskrtnete(, zadne emaily Vam chodit nebudou.
Martino,nerozčilujte se,nesluší Vám to
Já chytla rapl včera,naivně jsem si myslela,že se madam vzpamatuje a ono zase vše při starým
Dekuju krkovicko
Ja na to naivne cekam uz asi tri tydny Tohle je asi zbytecny. Ale aspon uz to v sobe nemusim dusit, ne?
Tak už si tu Patronku konečně ... Mě to nezajímá!, Když jsou Vaše reakce přehnané tak mi je sem prosím laskavě, nezdrženlivě /používám Vaší rétoriku/ nepište! Psycholog, či psychiatr vůbec není špatný nápad pro kohokoli. To jak jej ale doporučujete Vy paní učitelko, je akorát urážlivé. Pokud jste schopna ten rozdíl rozeznat. Nojo, dnes je těžká doba no. Nevíte zda se máte mazlit nebo zase nemazlit s lidmi a být tvrdá. No tak u mě jste mimo. Neurotizují mě Vaše odpovědi a Vy, dámo, zde nejste sama! Takže nechápu proč bych měla jít jinam. Nechcete Vy? Tak se chovejte slušně. A mimochodem teď jste zapomněla před a po jménu dát sluníčko, když už mluvíte ke mně!
Mila topko, co mate za mindrak, ze si ho vylevate na tolika lidech? Vy teda musite byt zavistiva a zakerna zenska, to Vam povim. Kdyz Vas patronka nezajima, nechapu, proc se o ni porad otirate. Podle Vas jsem mozna mimo ja, podle vsech ostatnich zde jste mimo Vy:D Hadejte, co si z toho asi vezmu?
Kdyz Vas ty odpovedi neurotizuji, tak je nectete, to je porad dokola jak u blbejch. Jak kdybych to vysvetlovala malemu diteti, co ma a nema delat. Ja pryc rozhodne nepujdu, me se tu moc libi, coz obcas oceni i lide okolo.
A Vy si slunicko nezaslouzite, leda tak ranu palici do hlavy Treba by Vas ti probralo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.