Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se dozvěděl jakým způsobem se oceňují staré knihy, jestli existuje nějaký standardní systém či mezinárodní katalog, kde lze knihu porovnat a vyhledat a tak určit její alespoň přibližnou cennost.
Děkuji za odpověd či případné nasměrování
Nashledanou
O.L.
Mám hodně staré knihy a jejich cena je téměř nulová, např. výtisk v kůži z r. 1900 se prodává za 100-500kč. Zbohatnout se na tom nedá a nikdo to nechce.
Já bych měl zájem, můžete mi poslat seznam? Teda jestli se chcete knih zbavit? Mám zájem o kuchařky, knihy o medicíně a lidovém léčitelství, přírodních vědách, dobrodružné, různé příručky z první republiky. Takzvanou univerzitu vojáka, knížečky v češtině jenž byly vydávány pro armádu, ale i jiné...případně se můžete ozvat na SZ
Dík za nabídku ale zbavit se jich rozhodně nechci, mají i svou knihovnu. Jen jsem také chtěla vědět co to za majetek mám doma, no dopadla jsem stejně jako s obrazem svatých na kterém je rok 1889 a znalec ho ocenil na 800kč.
doplněno 19.03.11 12:03:Z military literatury vlastním pouze Legionářský almanach r. 1921 a Deník legionáře 1918.
Dobrý den,po babičce jsem našla starou kuchařku,ale nikde tam není žádné datum.Na začátku je jen napsané nakladatelství(Ml.Boleslav)-Karel Vačlena-knihkupec a na zadních stranách je něco jako reklama na nakladatel.a knihkupec. v Praze,v Karlíně M.Knapp.,Co jsem koukala,měla by ta kuchařka být vydána kolem konce roku 1900.Můžete mi pomoci prosím s její cenou?Děkuji Jana
To ještě není tak staré a nejsou-li ty knihy předmětem sběratelského zájmu tak se ani nedivte, že je nikdo nechce. Nicméně Vám vřele doporučuji zkusit je nabídnout v Aukru, je to velice jednoduché a téměř bezplatné. Nic za to nedáte a dozvíte se jaký o ně je zájem v široké veřejnosti. Jestli žádný nebude, tak to alespoň budete vědět s jistotou a prostě to tak přijmete a nebo počkáte, za sto let to bude možná mnohem lepší : -)
Zdraví
O.L.
Mohu -li se pochlubiti, tak já jsem na Aukru, ač ho nemám moc rád, vydražil čtyři knížky od Boženy Němcové z roku 1940 za 110 kč + 63 kč poštovné. v příštím týdnu mi mají přijít...Teď bych moc rád nějaký pěkný výtisk Matthioliho herbáře! a sháním Továrnu na smrt vydanou roku 1947 se všeni fotografiemi a plánky, dám klidně i 250 - 300 kč, když bude v perfektním, slušnějším stavu. Mám zájem i o knihy s akvaristickou tématikou, předválečné, zejména Akvaristické listy, no další a další...jen nevím kde je sehnat! Je obrovský problém vyžádat od lidí co nabízejí knihy k prodeji, třeba na netu, seznam knih, ovšem napsaný ineligentně,autor, rok vydání, vydavatel...
Dobrý den,
staré ve smyslu historické, ale i třeba 20 a 30léta dvacátého století. Prostě knihy sběratelské pro svůj obsah, ale i pro svou vnější formu.
O.L.
Dobrý den, jak ocenit knihy? Pod touto jednoduchou otázkou se otvírá nespočet složitých odpovědí. Je cena a cena, některé antikvariáty, nebo ,,starožitnosti,, z toho udělali komerci, snobárnu to jsou pak ceny úplně jinak nastaveny. Důležité je také kde a kým byla kniha vydána, vytištěna a také může i záležet na předchozím majiteli, teda mluvíme li o knihách jako sběratelském materiálu a ne jako o zboží jenž si kupujeme proto, že nemáme co číst! podívejte se na teto odkaz,je to antikvariát velice znalého člověka a je tu i odkaz na soudního znalce v oboru ohodnocování knih : vejr.cz/...
bylo by možné mi poslat seznam vašich knih? Měl bych zájem, podrobnosti můžeme dohodnouti.
Jak píše Liduš, sběratelé vymírají, po nich toho dost zůstává a vzhledem k tomu, že dnes už čte málokdo, tak je trh přesycen a opravdu to nikdo nechce. Doporučuji dát na Aukro nebo na nějaký podobný server a pokud se toho chceš zbavit, tak dát od 1,- Kč. Pokud se toho nechceš zbavit za každou cenu, tak tam dát nějakou minimální cenu. Ale tam se opravdu ukáže skutečná tržní hodnota.
Dobry den, ja by som mala konkretnu otazku ci pozna niekto povodne prve vydanie knihy UARDA od George Ebersa. Mam doma 3. diel rok vydania 1878,pisana este svabachom, mala som doteraz dojem, ze ide o povodne, prve vydanie, kedze prvy diel vysiel v roku 1877.. ale ked som trocha patrala na nete tak som objavila ten isty vytisk oznaceny ako prve vydanie ale obal bol vcervenohnedom prevedeni. Ja mam presne taku istu ale v zelenej farbe. Je vydana vydavatelstvom Stuttgart und Leipzig. -( Druck und Verlag von Eduard Hallberger)...v zavere knihy su este umiestne reklamne putace na dalsie knihy vydavane tymto vydavatelstvom. Na obale knihy je v dolnom ľavom rohu napsane HASERT a v pravom rohu STUTTGART ako znak vydavatelstva. Vedel by mi iekto napisat viac o tejto knihe? Dakujem
Dobrý den,
chceteli se dozvědět o hodnotě starších knih je to možné na internetové adrese www.zvab.de, jedná se o indexovou databanku antikvárních knih v prodeji v německých antikvariátech. Případně využijte jiný podobný megaserver z vyhledávačem.
Zdravím a přeji hezký den
O.L.
Dobrý den, využila jsem Váš link a knihy jsem tam skutečně našla. Jedná se o MEYERS - KLEINES KONVERSATIONS LEXIKON, díly 1 - 6, vydáno 1906 - 1909. Cena byla uvedena 150 eur. Zaregistrovala jsem se na Aukru, do 14 dnů bych měla dostat poštou registrační kód. Jenže nikdy jsem se do podobných akcí nepouštěla, tak netuším jak dál postupovat. Mohla bych požádat o radu? Děkuji. Patronka
Zdravím,
odpovídám Vám na Vaši otázku "co dělat po registraci v Aukru". Je to snadné, prostě se nechejte vést pokyny Aukra v úkonech, které chcete učinit a jen postupujte podle jejich návodu, trochu to chvíli trvá než se člověk rozkouká, ale nevzdat to a uvidíte, že Vám to půjde, je to velice snadné.
Mějtese a přeji mnoho úspěchů a radosti
nashledanou
O.L.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.