Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eshop - začátky podnikání

Od: frantaa odpovědí: 5 změna:

Zdravim,

začal sem podnikat a udělal si vlastní eshop, živnost a všechno už mám vyřízené a můžu už prodávat...

nejsem plátce DPH...

Co všechno musím dávat k výrobku? stačí pouze meilem poslat informace objednávky (na jakou adresu to bude poslané, jméno, co koupili, cena...) a použít to jako doklad pro zákazníka?

jako sklad zatím používám mého dodavatele, který zboží pošle mému zákazníkovi a nemusí se platit poštovné, budu tedy denně objednávat několik balíků...

co všechno si musím zapisovat do účetnictví? nakupuji v zahraničí a nedostávám žádné účtenky, mohu pouze dokládat výpisem z účtu nebo výpisem z paypalu.

a jak mám zapisovat co sem prodal a kolik z toho vydělal?

napadlo mě udělat si v excelu tabulku, kde by byl datum, jméno, adresa, co koupili, kolik sem za to zaplatit já a jaký je z toho zisk, a jako podklady bych měl bankovní výpis, který by byl pouze na tohle, takže by se dalo poznat za kolik sem nakupoval a za kolik prodával...

Ale radši se předem ptám abych s tím pak neměl na konci roku problémy :)

děkuji za odpovědi :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Bylo by to moc jednoduche, aby to takhle slo. Samotny vypis z uctu neni dokladem pro uznani danovych vydaju. Budes ho ale potrebovat pro vedeni agendy Bank. Z vypisu neni jasne o jakou platbu a za co slo. Takze budes potrebovat ty doklady ze zahranici...

fiodnet
hodnocení

0x

Za neprůkazné účetnictví dostanete jen pár milionů pokutu a Vaší nejbližší osobou se stane na mnoho let exekutor. Doporučuji jít do kurzu pro začínající podnikatele - účetnictví, daně, právo, marketing, atd.. Stejně si myslím, že si děláte jen legraci - nevěřím, že by někdo tak nevzdělaný, mohl začít podnikat.

buss
hodnocení

0x

No, řekl bych, že je to zprostředkování. Dycky mne dojímá, jak je to podnikání jednoduché, pro některé.
Tak jak je to, zboží u dodavatele, ten je tady, nebo v zahraničí?
To jako shromáždit objednávky, počkat na proplacení a pak zaslat adresy objedatelů zboží do čajny? Ježíši, těch už tady je, i jáá někdy.
Když podnikám klasicky, tak zašlu objednávku, dojde faktura a tu proplatím, buď na konto, nebo při dodání zboží, při přebrání. To už je na domluvě. A podle toho co je výhodnější se vede účetnictví, podvojné, jednoduché, plátce DPH..
Na tabulku se vyprdni, jsou tabulky jednoduchého účetnictví hotové, jak papír (v papírnictví, přepsat třeba), i ten excel. Jo, BÚ jen na podnikání, nejlépe, když z něj je možno hradit do zahraničí. Jenže to bude s takovými kšefty už horší.

S takovými znalostmi to chce si vzít účetní.

frantaa
hodnocení

a když teda nedostávám žádný doklad ke zboží tak jak to mohu udělat?

stačí mi pouze jejich výpis?

nebo bych mohl mít tyhle 2podklady, bude mi to stačit?

výpis z paypalu kde je číslo objednávky

img5.rajce.idnes.cz/...

a detaily objednávky

img5.rajce.idnes.cz/...

Ne, to nestačí. Asi začni studovat začátky podnikání zde:

jakpodnikat.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]